tisdag 21 december 2010

Hets hets stress stress......

Ernst jul, Pernillas jul, Leilas jul..........Alla har samma tema. Laga all mat sjäv, gör allt pyssel själv, gör allt godis själv, baka, gör alla julklappar själv, ja tamejfan, gör hela jävla julen själv!!! Vad mer ger dessa program annat än fet jävla prestationsångest till redan stressade människor?????

Migränmammans jul: Ta det lugnt!

*Se till att bli bortbjuden så kan du koppla bort matbiten.

*Pyssel låter du barnen göra utan dig, har du höga krav på perfektion? Ta en starkglögg eller två så känns det som det kvittar.

*Godis, oj, där finns det mycket gott att köpa på ica ELLER skicka ungarna till farmor eller mormor och låt dom baka och fixa godis och se sen till att åtminstone en burk och en påse kommer med hem!

* Julklappar, hm, ok finns inte så mycket att göra där annat än att ge sig ut och handla men det är väl inte så farligt och man nu släpper allt annat????

Släpp kraven. Julen ska vara mys och inte tiden då vi höjer ribban på krav på oss själva till skyarna. Köppepparkakor är faktiskt goda och knäck pajjar tänderna, inlagd sill är inte så jävla märkvärdigt och att inte risa trappan med granris kan vara bra för då ser man isfläckarna iallafall och då har man en chans att dämpa fallet lite.

Jag älskar julen men VÄGRAR känna stress och krav. Faktiskt inte det minsta tänker jag göra det. Så det så! Det lever jag längre på!

God jul!

3 kommentarer:

  1. Vill bara inflika att vi faktiskt HAR granris på trappan och SKA göra julgodis idag eller i morgon...

    SvaraRadera
  2. ha ha men älskling:) Jag är inte emot julen, det vet ju du. Självklart ska man pynta och feja men för dom allra flesta blir det för mycket för att dom har för höga krav. Stressen tar över och avkopplingen infinner sig aldrig. Sen är jag ju allmänt bara lite allergisk mot allt som har med präktighet att göra och det känns som att julen går hand i hand med just det. Det är det vi blir matade med från alla program mm. Helylle tills man kräks.....Uäck blä

    Jag gillar ordet lagom. Puss

    SvaraRadera
  3. I mellanmjölkens land! Amen ;O)

    SvaraRadera