söndag 27 februari 2011

Vem kan man lita på?

Läkare är precis som hantverkare. Alla säger olika saker om hur man går tillväga. Alla har sitt eget sätt att jobba på. Tycker dock att det är skrämmande när läkare ordinerar så olika och diagnostiserar så olika.

Nu är vi just hemkommna från läkarjouren. Efter att vi gått igenom ALLT i medicinväg som vi gett liten sedan typ augusti mot hans hosta så vet vi nu detta:

Den senaste medicinen som vi fick som kostade nästan 400 kr kan vi skippa.

Inhalationssprayen som är luftrörsvidgande ska vi fortsätta med MEN man måste INTE trycka masken tätt mot huden för att den ska funka!!!!!!! Tack för det! Det sa nämligen två st på vår vårdcentral......tror fan det att ungen får panik! Denna ska vi ge när han sover!

Mer inhalationsspray, pulmicort som innehåller kortison ska vi oxå ge. När han sover.

Varför detta då? Jo precis som vi har varit oroliga för så har hostan nu börjat påverka hans lungor så att det kan vara en lunginflammation på väg i ena lungan. På vår vårdcentral sa dom i torsdags att så INTE var fallet, att något var på gång alls. Dom sa bara att det låter lite trångt i luftrören!!!!!

Lite vanlig hostmedicin a´la mollipect ska vi oxå ge honom.

Näsan är rinnig och kliig. Fick antihistamin mot detta då det kan vara någon slags allergisk reaktion.

Utöver detta så har han dubbelsidig öroninflammation!!!! Amimox i 5 dagar. Denna ska även kunna påverka infektion i lungan att bli bättre.

Så ja, vad ska man säga? Lunginflammation på väg och jävligt ont i öronen. Fatta hur jävla ont det gör i mammahjärtat! Min fina lilla skrutt!

Denna gången fick vi hjälp av en invandrad läkare som hjälpt oss tidigare på samma jour. Det känns som om hans kompetens sträcker sig långt över våra svenska läkare. Iallafall dom som vi mött under denna resa med liten. Grundlig, tydlig och rak. Svarade ja eller nej på våra frågor och inte mja mjä blä!

Tack du lilla ängel som tog oss på allvar trots väntande tjockt väntrum. Vi hoppas på att du kan dina saker och att vår lilla skatt kan bli bättre snart.

2 kommentarer:

  1. men usch stackars liten...M tar oxå mediciner..fått tjuvhålla varje gång han ska han pulmicort o airomiren:-( men nu tar han själv :-)

    SvaraRadera
  2. Men tänk att en sån liten detalj ska vara så svår för läkarna att säga nämligen att man kan ge när dom sover!!!! Ja herregud!

    Duktig liten är som tar själv då:) men han är ju stora killen nu ju......

    Kram på dig

    SvaraRadera