söndag 31 oktober 2010

Skräckens helg......

I fredags när jag hämtade stor i skolan tjoade han att han minsann skulle på disco på kvällen.....och han skulle vara utklädd! Jag läste på lappen som jag missat under hela veckan men där stod bara disco, inget alls om utklädning. Sa det till honom men näpp, det skulle vara halloweendisco, det visst han och han skulle gå, punkt slut. Så det var bara hem och fnula på vad han skulle klä ut sig till. Att fara iväg till täby utan bil hemma när klockan var över 3 och discot började 6 var lixom inte att tänka på med liten med och middag och bla bla bla, ni fattar:)

Vi kom överens om att han skulle vara en ZOMBIE!!!!! Like in thriller såklart:) Såhär fin var min stora innan mamma hämtade sminktrunken i källarn (den där jag lixom betalade 30 000 för för ett par några år sedan men sedan flitigt gömt undan)



En stund senare såg han ut såhär:



Stor och mannen for ner till discot och en stund senare ringer mannen och säger att det INTE är utklädning!!!!!! Shit, vad har jag gjort, tänker jag.......Stor verkade dock inte så bekymrad eftersom när dom gick in fick en kommentar från en kille i 5:an tror jag som sa nåt i stil med, Shit va cool du ser ut:)! Säger en stor kille i 5:an något sådant, vem bryr sig om att man är ensam utklädd med förskoleklass upp till 3:an lixom;)!!! Fan va cool han är tycker mamma då:)))))

Lördagen for vi hem till bästa E med familj och bjöds på fingrar med snormos, blod och vardricka samt glass med blodsås!!! Mums va gott det var! Tack familjen S för en trevlig kväll. Ni är så fina!


Å ögon var det ju oxå:) Visst ser det gott ut!!!!!!


Japp, stor var lika road som han ser ut. Han stod inte ut med allt äckel. Moset VÄGRADE han att smaka på.



Vampyrmammor!!!!!

Trots en helg med mkt migrän så blev den rätt lyckad ändå. Hade önskat att dagarna dock varit lite längre. Fanns så mycket som jag ville hinna med i helgen. Tankarna har varit hos A och D som flyttar ännu en gång. Dock så blev det hem till huset som nu är avvattnat och golvlagat. Där ska dom stanna nu tills nya huset är färdigbyggt. Mycket klokt val D;)! Kram på er så länge!

Mannen har varit så duktig och snickrat på evighetsprojektet altanen! Snart så....snart så.....

Nu ska jag sova efter ännu ett sumatriptanintag och hoppas på att jag får vakna imorgon och inte ha migrän. Känna av lyxen av att det bara är jag som ska upp, göras iordning och köras till jobbet utan stopp i skolan. Det är nämligen höstlov!

Tack och hej, leverpastej!

Biltvätt?!


fredag 29 oktober 2010

Lev i nuet....

Lite läsning som gör ont men ibland ett måste för att man ska uppskatta det man har och ta till vara på varje dag i ens liv.....

http://annajansson73.blogspot.com

Rosa bandet galan.....

Såg ni den? Det gjorde jag och grät i stort sett hela kvällen. Efter inslaget om Anna som gick bort i bröstcancer gick lixom tårarna inte att hejda. Har dessutom nyss suttit och läst hela hennes blogg. Svårt att inte bli påmind om min barndomsväns liknade situation. Det är så jävla orättvist. Det enda jag lixom andra kan göra är att stödja cancerfonden och hoppas på att vi en dag kan få stopp på alla cancerformer som tar så många liv helt i onödan.

Jag själv har så mycket funderingar just nu. Jag är så oerhört rädd för att jag en dag ska tas bort för tidigt från mina älskade barn. Att dom ska växa upp utan sin mamma. Att jag bara ska vara ett minne för dom. Min lilla skulle inte ens ha några minnen av mig då han ju bara är snart 1 1/2 år. Alla såna tankar och med vetskapen om att det faktiskt kan hända får mig ofta att gråta just nu. Det är oxå så oerhört jobbigt att prata om vilket gör att jag istället skriver här.

Igår var jag tvungen att mitt i galan faktiskt gå från tv:n, smyga in i barnens rum och bara få lukta lite på dom, ge en puss och en smekning över kinden. Jag ville lova dom att jag alltid ska finnas här men det vet man ju faktiskt inte.

Min stora kille som snart är 6 satt med en stund vid galan. Efter en stund såg jag på honom att han hade funderingar i huvet. Jag tyckte han såg ledsen ut och förstod såklart att detta prat om mammor och sjukdomar såklart påverkar. Jag frågade vad han tänkte på men det ville han inte säga. Vi gick istället in och la honom och kramen jag fick var längre än vad den brukar vara. Efteråt grät jag för att jag kände att jag oroat honom. Jag vet ju hur det känns att ha funderingar som gör att man blir rädd och det vill jag ju inte ge till honom.

När jag var liten så var det tryggaste som fanns var att vara i mammas armar. Jag minns inte när jag var i min mammas armar senast. Det var längesen hon gjorde så jag kände mig trygg. Vi har ju ingen kontakt så det är inte så konstigt. Jag saknar min mamma. Hon borde finnas för mig nu när jag bara är ledsen och gråter. Vem tröstar en gråtande mamma när man inte har en mamma och egentligen inte vet varför man gråter?

Jag kanske har mycket sorg i mig just nu. Oftast kommer den ut med ilska men just nu bara med tårar. Det kanske är bra att det kommer ut?!

Den här sorgen som jag upplever nu, känner andra den oxå? Kärleken till ens barn är ju så överväldigande och tanken på att den skulle förloras gör ju ont.

Nu vaknade min lilla fina. Verkligheten kallar.....

onsdag 27 oktober 2010

Gå gå gå.....

Tisdag 6545 (hemma ledig ingen promenad)

Onsdag 4121 (jobbat.......inte bra med stillasittande jobb)

Jag måste börja träna nu. Finns det någon där ute som kan ge mig lite mer tid bara????

tisdag 26 oktober 2010

He he så det kan bli.....

mannen påminde just om att jag skrivit något om nyttiga veckan? Förstår inte alls vad han menar;)

Glass är ju nyttigt, innehåller kalcium och det får man starka ben av!

Så det så!

måndag 25 oktober 2010

Kvällens.......

fortsätter mitt glassrace:) Vilken tur att dom är så billiga;)!!!!!!!!! Hrmmm not......

Svenska totalt IQ befriade hollywoodbimbos......

ledsen att jag är så tråkig men detta program får min kropp att rysa. Jag blir arg och vill döda! Jag kan inte se det roliga i detta jävla pissprogram. Blir bara förbannad. Snälla tv3, sluta sända denna jävla skit. Fan va arg jag är nu. Till er som tittar, SNÄLLA sluta så tittarsiffrorna blir så låga så dom MÅSTE sluta sända skiten. Fan, teletubbies har mer vett i huvet än dessa dumma jävla människor!

Sorry men jag var tvungen att spy lite......

söndag 24 oktober 2010

Denna där.....

Blir det ikväll.......Imorgon blir det ingenting........DÅ börjar nyttiga veckan MEN ikväll ska jag njuta.......

torsdag 21 oktober 2010

Höst!

Löv
Massor med löv.......
Komposten sprack lixom.......eller var det förra året?.......


Vila efter ett väl utfört arbete!

Onsdag morgon kl 07:00



Vaknade 04:00
Däckade 07:00

Tycker ändå att det var bra kämpat så där mitt i natten;)

Tack darling för att jag fick sova vidare <3

onsdag 20 oktober 2010

Ombytta roller????

Okej, nu kommer en sån konstig undran här igen;) MEN kan det vara så att dom som var snygga i skolan blir fula som äldre och vi andra, kanske inte fula men mer alldagliga blir snyggare med åren??? Som ett årgångsvin?;)

Dom som körde bimbo looken, solarie, blonderat hår och mycket smink......en del ser fortfarande ut så och dom ser INTE lika heta ut en sådär 10-15 år senare.......fortfarande bruna men skrynkliga.....mera utväxt blandat med lite grå och sminket ser inte heller lika bra ut det heller..........

Var på ica idag och såg en kille som var en av dom snygga när vi gick i låg och mellanstadiet....Jag tror det var han men jag blev osäker för han såg så jävla gammal ut??????? En gammal gubbe lixom och inte alls snygg längre......inte ett dugg...bara gammal! Sen när jag började räkna kom jag fram till att han endast är max 4 år äldre än jag själv!!!!!!!! DÅ blev jag rädd!!!!!!!! Jag tycker själv att jag ser likadan ut som när jag var 20.......faktiskt tom lite bättre;) men det kanske bara har med självkänslan att göra........Hmmmm jag kanske borde plocka fram lite bilder som är en sådär 10-15 år gamla och jämföra lite........eller inte.......

Iaf så räknades jag inte som en av de snygga så det borde finnas hopp för mig om min teori stämmer......OM den stämmer.......ha ha ha ha

tisdag 19 oktober 2010

Nu har jag.......

dansat mig svettig så det känns bra i precis hela kroppen!!!!!!!!!

Jag borde, skulle, var på väg att simma idag MEN glömde lixom bort att man blir hungrig när man ska träna och man åt lunch kl halv tolv och skulle simma halv 5 utan mellis. Aj aj aj. På torsdag ska jag dock simma med J......oddsen för att vi faktiskt kommer iväg är låga men skam den som ger sig;)

Nu ska jag belöna mig med en dusch och sen lite te såklart!

Tatam.....

Nu vet jag......

Tack vare tidningen Metro som skrev igår att dom INTE hade homosex i gruvan!!!!!!!

Detta säger "super mario", man nr 2 som lyftes upp ur gruvan.

Stort tack till den reporter som hade den intressanta frågan att ställa till de 33 gruvarbetare som satt fast i gruvan i 70 dagar. Det är verkligen just DET som vi alla undrat!!!!!!

Nu vet även ni!

måndag 18 oktober 2010

Jag bara undrar.....

Är det med flit som kanal 5 får alla i programmet Ullared att framstå som lite eller helt bakom flötet??????

?????

söndag 17 oktober 2010

Så, nu har jag.....

* Umgåtts med vänner i fredags.
* Krattat löv på tomten i lördags.
* Målat klart huset idag plus kletat på lite färg på carporten som inte ens skulle ha men jag kunde inte låta bli. Slutade dock när mannen frågade om jag borstat och tvättat innan????

Nu är lixom helgen slut och denna kvällen är snart slut fast vi just fått den sista i säng och plockat evighetsplock i kök och vardagsrum. Nu ska jag avsluta med te och glass. Nämligen denna här:



Den låter fantastiskt god så jag hoppas den smakar som den låter;)

Tack för mig, leverpastej!

Precis som du är......

Det här är en av de vackraste låtarna just nu:) Den får mitt hjärta att slå snabbare och huden att knottras. Den gör mig glad!!!!


Det här tänkte jag.....

igår när jag lagt mig. Brukar blogga i huvet ganska mycket och tur är nog det att jag inte får allt på pränt;) Iaf så låg jag och tänkte på det här med yta. Inte yta i form av utseende utan yta i ens egna liv. Syftar på jobb, barn mm. Ja allt som hör till ens vardagliga liv. Fick höra häromdagen om en jag känner som haft en jobbig jobbsituation under lång tid, precis som mannen min har. Den personen blev tydligen uppsagd i våras????? Detta börjar spridas NU??????? Det får mig att undra hur vissa människor funkar. Är det viktigare att hålla masken och vara "normal" och inte sticka ut än att vara ärlig och öppen???? Vi människor finns i olika färger och former så även i vårt sätt att vara och självklart ska det få vara så MEN jag förstår inte hur man kan hålla tyst om en sån stor sak, speciellt när andra omkring en delar med sig av sådant som sticker ut litegrann. Stackars människa känner jag som har så högt ställda krav på perfektion i sitt liv att den inte kan erkänna ett nederlag inför familj, släkt och vänner.

Vidare, och jag vet att jag skrivit om detta förut men det fortsätter att gnaga i mig iaf. BARN! Det finns knappast något värre ämne för oss föräldrar att diskutera med andra än just våra barn. Det funkar så länge man har barn som är lika MEN har man barn som sticker ut på något sätt, DÅ blir det knas. Att sitta och jämföra sina skatter gör ingen glad. Man får och sätter griller i huvet på sig själv och andra vilket bara gör att man inte mår bra alls. Värst är dom föräldrar som har barn där allt funkar perfekt. Dom äter bra, sover bra, bråkar aldrig jamen vi fattar. Man vet ju att det bara är bullshit vilket gör att man redan är någon annanstans i sina tankar. Bye bye kul att prata med dig..........eh not!

Sen ytan vi har med utseende, bilar, semester bla bla bla, det har vi ju alla och så är det bara. Jag efterlyser bara lite mer ärlighet bland folk omkring mig. Det gör mitt liv lättare när det blåser hårt, att veta att de flesta har det likadant ibland. Tack och lov att jag har vuxit som människa genom kriser jag genomgått vilket har fått mig att kunna erkänna nederlag och faktiskt kunna be om hjälp. Det önskar jag andra. Jag har varit på andra sidan och varit för stolt för att kunna be om hjälp, speciellt när det gällt mina barn men att jag faktiskt kan det idag är jag så oerhört tacksam och glad över.

För mig är inte ytan så viktig. Inte när det gäller livet i allmänhet. Kläder och utseende för egen del....hm.....det behöver jag nog inte ge någon förklaring på:)

fredag 15 oktober 2010

Borde få mer rabatt.....

Snyggaste koftan nu.......



med bara vanlig polo under....såklart en svart oxå.......



mulligaste varmaste fulskorna till...........




kanske borde ha ett par byxor till........hm.....tights fanns visst oxå med i påsen som kom idag från H&M!!!!!! Nice alltså. Kylan, bara kom.....I am ready!

torsdag 14 oktober 2010

En till.......



Bara ÄLSKAR just nu......

HJÄLP.......

Min blogg är helt uppfuckad och jag kan inte återställa PLUS att när jag försöker lägga upp en video från tuben så går den över annat så det ser skitfult ut!!!!! Alltså den anpassar sig inte alls! Skit vad arg jag är nu!!!!!! Jag vill ha tillbaka gamla bloggens utseende!!!!!!!

Prutt!

Så jag låter denna prata istället......



Den har ju några år på nacken men ändå. Skönt sväng iaf;)

If you've got nothing nice to say, Dont say anything AT ALL....

........ typ

måndag 11 oktober 2010

Mmm.....

Jag vet inte vad jag ska skriva.........vill skriva men är såååå trött:) Har målat huset dagar gånger 2......haft migrän i lika många dagar.........varit på meandi och inte handlat bara fikat........träffat S........Listan på saker jag INTE gjort är längre.........Städat, handlat, lagat mat, tvättat, rensat kläder,jobbat, simmat, gått promenader...........Ja det var väl det typ.........Jag ska....vilket år som helst nu........

Just det, stor gick sin först breakdance lektion idag och han tyckte det var kul så nu går han tydligen på break måndagar och idrottsskola på söndagar.......Hm hur gick det med det där att inte aktivera barnen för mycket;)........ännu något som jag får äta upp....hmmm, ja ja

Nu ska jag ta tabl ggr 2 och hoppas att helvetesmigränen ger sig:(

lördag 9 oktober 2010

Coolaste kussen.....

Knuffade, manglade, tacklade, totalt krossade sina motståndare idag!!!!! TOUCHDOWN!!!!!!! Mäkta stolt faster hejjade på bulldoggsen:) Fan va du är bra A!!!!!! Kraaaaam på dig

I surrender......

Jag har mött min överman! Trodde inte att det var möjligt att hitta någon som är envisare och tjurigare än mig när det inte går som man vill MEN nu har jag det! Han är ca 80 cm lång, väger runt 10 kilo, har en rund trind liten putmage och ser ut som dynamitharry i håret. Har ett leende som får isberg att smälta, dock en röst som får vildvittrorna att rysa av avund! Han styr världen nu, sin egen, min och även snart din. Han är min lilla och får mig att bli så jävla arg vissa dagar så det kryper i kroppen. Speciellt klockan halv 7 på morgonen när man får ha en brottningsmatch för att kunna ta bort bajs, tvätta rent och ta på ny blöja. Magmuskler är ett måste här vid blöjbyte om man säger så. Han är en krigare min lilla och ALLT är en kamp. Från morgon till kväll. Jag blir tokig!

Jag kan nog inte säga mer nu utan att bara tjata om hur jobbigt det är just nu och det orkar jag inte. Jag önskar att fler än jag kunde erkänna att dom känner likadant med sina barn ibland. Jag VET att ALLA känner såhär någon gång och jag tycker att det ska vara ok att göra det och ägen SÄGA att man känner så. Jag orkar inte med mammor just nu som har satt ribban way over the top, som har detta präktighetssyndrom där ytan nästan är viktigare än verkligheten. Det kräks jag på just nu. Jag kräks på mig själv oxå för att jag inte har tålamod och kan vara pedagogisk och ta det med ro. Imorgon är det annorlunda men jag lever för dagen vilket då ju gör att alla mina känslor är så starka just nu. Dagen imorgon tar jag imorgon med dom känslorna jag har då.

Jag älskar mina barn och för mig är ju dom de bästaste i hela universum. Dåliga dagar och bra dagar. Orken tar bara lite slut ibland:)

Så länge säger jag bara Tack världen för "I drömmarnas trädgård" som är det mest effektiva "få slut på gnället en stund så man får andas"!!!!! Lite hjärntvätt har väl aldrig skadat;)

fredag 8 oktober 2010

För mycket vilja för lite tid....

Jag vill så mycket hela tiden! Problemet är att tiden inte räcker till:( Mycket måsten finns men det är inget jag prioriterar. Jag vill bara göra annat, roliga saker fast jag vet att beta av saker från "to do list" får mig att må bra så vill jag ändå inte. Helgen är för kort för att hinna träffa dom man vill, åka till ikea, åka på mässa plus alla måsten som att måla huset bla bla bla.

Tänk om man kunde klona sig. Klonen får vara hemma och göra allt tråkigt och den riktiga jag umgås med familj och vänner och bara är sådär skönt avslappnad och cool och verkligen inte har ett uns av ångest över att man borde göra nåt annat....! Fan va coolt det skulle vara!!!!!

Nu ska jag försöka ta fram den kreativa delen av min hjärna för att hjälpa min kreativa 5 åring som just byggt en teater men inte riktigt kan knyta ihop säcken ordentligt............sånt är ju jag super på:/

onsdag 6 oktober 2010

På kolmården........

så fin bild på stor och zebrorna förutom en STOR detalj.........

SOMMAR........

Åland såklart.........
paradiset på jorden på sommaren......

Nöjd!!!!!!!

Hur fan ska man överleva denna låååååååånga vinter när man redan nu har en kropp och mind som bara skriker efter värme, sol och bikini??????

Att jag ens orkar blogga nu....

är helt sjukt känner jag, och förmodligen så orkar jag inte så det blir mest blaj. Har jobbat hela dan, hem och äta middag och sen direkt iväg till spanskan som jag nyligen börjat på:) Kul men svårt. Tanten är spansk vilket är bra MEN hennes svenska suger och så även hennes engelska. Det blir lixom lite svårt att fatta MEN hon bjuder på energi varje lektion i form av en CHOKLADBIT!!!!!! Jag gillar henne och undrar redan vad för sort det blir nästa vecka:) Förra veckan var det after eight och idag en annan mintchoklad fast med flytande smet i:) Nästa vecka vore det gott med någon nöt av något slag i......eller bär av något slag eller nåt.......Jag kan säga choklad på spanska. Spanska är kul........;)

Buenos noches amigos

tisdag 5 oktober 2010

Den lilla....

han kom, han pruttade, han gick......och lämnade ett inte så rosa moln efter sig:)

måndag 4 oktober 2010

Jag bara undrar.....

Finns Jacob i fler varianter än den flygande????? Heter den simmande om man gör den med fisk??????

Lite privatliv tack......

Det upphörde lixom den dagen man fick barn på något sätt:) Nu snackar jag inte livet i allmänhet utan på det lite mera intima planet. Satt just på toa och bytte en tampong med en liten som ivrigt försökte få min uppmärksamhet......Ja jag vet det låter nasty men jag orkade inte ha honom utanför, skrikandes, gråtandes och bankandes på dörren så jag lät den vara öppen. Jobbigt att han just då skulle upp i mitt knä:) Alla mammor måste ju veta hur läget blir ibland. Papporna är nog mer tydliga att markera gränser!? - Nu ska pappa bajsa så du får vänta en stund....... Det konstiga är att dom på något sätt accepterar det, när det kommer från pappa. Så mitt dilemma känner mannen lixom inte till.....att aldrig få vara ifred på toan!!!!! Tur att vi tjejer inte bajsar.........och bara pruttar rosa moln...........kanske tom 4 nyanser av rosa..........

söndag 3 oktober 2010

Voodoodockan........

har gått vidare till någon annan just för tillfället:( Den håller sig dock inom familjen kan man säga!

Dom ska bygga nytt. Bor just nu i ett jättefint gammalt hus som dock ska säljas. Under tiden dom bygger huset ska dom hyra ett annat. Nyss hemkomna från sjukhuset med liten tjej på en månad som haft rs-virus och legat i respirator upptäcker dom att det är blött under diskbänken igen....fast värre. Dom börjar bryta loss lite och upptäcker att det är ruttet....mögel....skit. Försäkringsbolag kommer och konstaterar att hela golvet i kök och matrum behöver bytas......kanske mer än så. Panik att flytta till huset dom ska hyra. När dom far dit och inspekterar närmre är det fuktskada där oxå. Vad är oddsen för det? Helt sjukt. Nu är jag inte riktigt uppdaterad med vad som hänt men jag tror ändå att dom blev tvungna att flytta dit ändå för att deras hus var mögel och det går inte att bo i.

Förutom allt detta så har dom haft det riktigt jobbigt med andra saker utöver detta. Hon undrade när vi pratade häromdagen vem som har och sticker nålar i voodoodockan. Det har jag oxå undrat länge gällande oss själva. Någon som vet hur man bryter förbannelser???

Om ni mitt upp i detta tar er tid och läser min obetydliga lilla blogg så vill jag bara säga det gamla klyschiga man alltid får höra: Det blir bättre! Så tråkigt det låter men sant det är. Ha dock inte för höga förväntningar på att det vänder helt och att det ska börja hända saker som går er väg MEN de jobbiga sakerna som bara står i kö för att inträffa tar så småningom slut........ Under tiden får man uppskatta de små sakerna.........typ att det var tur att stubben man backade in i bara bucklade stötfångaren som är i plast...........eller att p-boten man fick "bara" var på 300 kr och inte 500...........att det typ bara var hjulet på grannens gräsklippare som gick sönder när man lånat den för att ens egen gått sönder..............Jamen ni fattar........

Tänk även på att ni har vänner och familj som alltid finns där, ett telefonsamtal bort. Men kärlek och vänskap kan man övervinna det mesta. Puss å kram på er så ses vi snart!

Tack.....

min älskade bror för att du la hela din dag på vårt golv igår! Äntligen kan vi komma vidare med detta hus som är ett enda långt evighetsprojekt MEN attans vad snyggt det kommer bli när det blir klart. Obeskrivligt härligt med ett rum till så småningom!!! DESIGN? Yes, by moi;) (och mannen så klart) Billigt, funktionellt och väldigt fint blir det!!!! Tack!

lördag 2 oktober 2010

Sånt är livet...

Att laga mat är en konst i sig säger en del...........MEN att laga mat med en trött, skrikandes, gråtandes 1 åring mellan benen är en annan konst.........

Tänk att, jag har alltid undrat vad som händer med färsk fin kycklingfile för 116 kr kilot om man steker den för länge?...........NU vet jag det!

I mitt huve just nu....

DESIGN!!!! Jag tror att vi i den rika delen av världen håller på att designa ihjäl oss!!!!! Jo men på riktigt. Vi är så jävla uppslukade av design så vi äter till frukost, lunch och middag. Varierande prisklasser dock men same same iaf. Vi bor i gammalt hus och renoverar. En vän bygger nytt, ja alla har vi olika situationer men vi håller ändå på med samma, nämligen designen av allt. Hur ska det se ut? Billigt? Dyrt?

Satt just och bläddrade i Sköna hem och såg såååå mycket fina hus som var sååå fina och sååå fint inredda....PERFEKTA......nästan så man blir kräkfärdig till slut och nästan önskar att man vid nästa sida ska bli chockad av att det ligger en bajskorv på den fina vita ulliga mattan som kostar 200 000 kr!!!! Deras svindyra kungspudel som bokstavligen sket i att det var fotografer där och bara bajsade där den kände för det!!!!! Fan, folk bor inte sådär som det ser ut i alla tidningar!!!!!!När inte ens IKEA home tidningen kan visa hur riktigt folk bor då är det illa. IKEA är ju för oss, medelklassen som inte har råd med riktig design av klass. Så var det förr och inget ont om IKEA. Vi ÄR IKEA hemma hos oss, mest pga att det är billigt och vi inte har råd att köpa en soffa på folkhemmet för 30 000 spänn. Frågan är om vi ens skulle det om vi hade råd? Många tycker det är billigt för en soffa....inte jag........

Eller är jag ute och cyklar nu? Bor vi som alla de vi ser i tidningarna? Jag vet hur jag bor och mina vänner men resten av världen? Hur bor man i USA? Eller andra delar av världen? Grannlandet Finland? Designar dom också ihjäl sig precis som vi? Jag vet ju hur en stor del av världen ser ut, eller stor? En jävligt stor del, större delen av världen menar jag och dom lägger inte sina pengar på att lyxa med sitt hus. El jo kanske.....Är det skillnad på elefantbajs eller gnubajs när man ska putsa om hyddan i afrika tex? Eller skiter dom i det och istället ser till att försöka klara ännu en dag utan att svälta ihjäl kanske?!

Jag är inte bättre än någon annan, verkligen inte, jag vill oxå ha det fint. Jag shoppar alldeles för mycket saker, kläder mm. Ibland blir det något dyrt märke även här MEN jag är medveten och får dåligt samvete ibland.........som idag..........inte så mycket just idag över vad jag har gjort men att just världen ser ut så här. Det ger mig ångest fast på ett bra sätt. Det väcker mig och får mig att tänka till. Tänka till att jag ska sluta titta i dessa patetiska inredningstidnigar som visar hem som egentligen inte finns....syftet är bara att få oss att titta snett på det vi har och vilja göra om .....göra om DYRT och DESIGNAT!!!!!!

Vad som får mig ännu mer kräkfärdig är att man tom i Vi föräldrar blir matade med DESIGN. Kläder, skor, leksaker och alla fina designade barnrum ska vi inte ens tala om:( Hur fan ska vi få våra barn att se hur världen verkligen ser ut om vi redan från vaggan matar dom med att design är viktigt???????

Jag har egenligen ingen aning med vart jag vill komma med det här annat än att jag tycker att vi borde lägga mer tid på att få vår fina värld att funka bättre så att människor överallt kan må bra.....typ.........Det var nog bara det..........

fredag 1 oktober 2010

Spotttttttify all night long.......

längesen nu MEN ikväll är jag fast. En halvpissig dag kan avslutas med grym musik så känns det lite bättre. Tack igen Metropol för grymma spellistor som underlättar mitt sökande på spotify mycket:)

Visst är det fantastiskt vad musik kan göra:) Apropå det så var jag med stor på hans första skoldisco idag. Det coola med det var att just musik förenade 6 åringar med oss "gamlingar", alla över 30 plus iallafall. Det må skilja mycket mellan mig och min 6 åring MEN musiken gör ingen skillnad på oss. Våra kroppar diggar samma musik. Jag menar vem kan sitta still till MJ?:) Stor såg dock inte riktigt bekväm ut när jag började vicka på höfterna så jag slutade ganska snabbt men iaf;) Samma musik där som överallt annars. Coolt tycker jag!

Den där låten.......



som gör mig så glad just nu:)

Dagen började bra.....

Imorse hade jag en sån där skön fredagskänsla i magen:) I bilen på väg till jobbet kom den där låten som gjorde mig så glad plus att solen sken. Jag kände lyckan bubbla i kroppen. Hade den känslan ända tills jag satte mig i bilen på väg hem igen SEN hände något:( Migränen kom krypande, ungar gnälliga, mannen iväg och fixa grejer och jag ville bara krypa ner i sängen och dra täcket över huvet:( Hela em var jag en sur, gnällig, otrevlig lite brysk i sättet mamma:( En sån man hatar att vara. En sån som man senare på kvällen när läget är lite bättre under kontroll får ångest över att man varit och önskar man kunde spola tillbaka och göra om. Dock så är jag mänsklig och helt enkelt så blev en bra dag en dålig. Sånt händer även den bästa!

Nu ska jag in och pussa på mina vackra, sovandes, fridfulla små änglar som imorgon förtjänar att få en lite snällare mamma än dom hade idag. Jag älskar er dock varje dag, precis lika mycket, även om det inte alltid märks. Puss mina fina!!!!!