måndag 31 januari 2011

Fina lilla A som blir 15 idá!!!!!




" Ja må han leva, Ja må han leva, Ja må han leva uti hundrade år.........Hurra hurra hurra!!!!!
Pussar och Kramar till dig från alla oss!















söndag 30 januari 2011

Vad hände med The Black Eyed Peas?

The real shit a´la year 2000.......



Vad är detta år 2011????



Pengakåta och ville sälja sig för en bredare publik. Fuck the real shit och här kommer istället kommersiellt skit som säljer som smör till alla som gillar "hip hop". Yeah säger alla, Noooo säger jag.

Med glorian på huvudet vandrar jag vidare....

vidare över skolgården bort mot bilen. Sekunden senare blir jag kräkfärdig och skäms lite grann. Skäms över behovet jag har att visa att jag inte är som många andra. Jag är fördomsfri, jag vill, jag är, ibland, ibland inte men viljan finns...oj vad viljan finns. Att jag stirrade just på honom var ju för att visa att jag ser på honom precis på samma sätt som alla andra. Jag gör ingen skillnad.

Sen kommer jag på att jag ju gör skillnad. Jag tittar inte på de andra barnen på skolgården och ler, bara mot honom. Jag måste visa att jag ser honom för det känns fel att låtsas som ingenting. Hur jag än gör så blir det fel. Undrar om andra känner som jag? Han är nog van att man stirrar för att han ser annorlunda ut. Jag är inget undantag inser jag. Jag precis som alla andra blir obekväm för att vi inte vet hur vi ska agera. Ska vi titta eller ska vi låta bli. Ignorera, låtsas som om han inte existerar eller titta och bekräfta att han inte är som alla andra. Är det så svart eller vitt?

Jag uppfostrar mina barn till att inte göra skillnad på människor oavsett ras, handikapp eller vad det nu må vara. Det är jätteviktigt för mig. När jag hör andra använda n-ordet eller prata om någon och göra skillnad på för att någon har annat ursprung blir jag arg. Jag vill inte att man ska göra sån skillnad på människor. Vi är ju alla just människor. Ibland blir även jag som många andra, gör skillnad och det gör mig arg. Som där på skolgården. Han går i särklassen och vad hans handikapp är vet jag inte. Jag vet att jag gjorde skillnad och det ber jag om ursäkt för. Ursäkt för inte bättre vetande pga osäkerhet.

Vi föds fördomsfria. Varför är inte det en egenskap som kan hålla sig kvar? Samhället formar många av oss till något som vi inte ens vill vara. Självklart så har vi alla valet att inte agera men bara det faktum att det faktiskt sitter i huvudet gör ju att vi alla mer eller mindre är av samma skrot och korn. Det gör mig arg och ledsen. Det får mig att inse att fred på jorden faktiskt är en utopi. Det är något som aldrig kommer att uppnås. Vi har för mycket olikheter. Handikapp, ,ras, religion, tänkande om ditten och datten. Det är sorgligt tycker jag.

Mina barn kanske aldrig kommer att få brottningen i sina huvuden. Förhoppningsvis blir allt ovanligt vanligt för dom. Mina oskuldsfulla oförstörda fina killar.




Alla föraktar vi fördomar, men alla bär vi på dem.


Herbert Spencer (1820-1903

lördag 29 januari 2011

Det kom ett brev....

En önskan. Från en mamma. Hon önskar slut på tvister. Hon uppmanar att sluta fred. Det låter fint MEN det sorgliga är att hon själv inte ser sin egen roll i hela dramat. Hela dramat kallat livet. Det livet hon valde bort sina barn för en man. En man som lever i en annan värld. En värld där han lixom råkar ha glömt bort att han satt 6 barn till världen. 6 barn som i sin tur fått egna barn men som aldrig kommer att ha en morfar eller farfar som bryr sig. Hur skulle han klara av att axla det ansvaret när han inte ens klarade att vara pappa till sina egna barn?

Mamman som har en önskan. Hon lever oxå i en egen liten värld. Tillsammans med den mannen lever dom i en fantasivärld. Dom tar inget ansvar gällande någonting. Deras barn blev släppta med vinden för en evighet sedan. Deras barnbarn vet knappt vilka dom är. Dom föraktar allt som inte är som dom är eller tycker. Av rädsla såklart och okunskap. Ett bra knep när livet blir jobbigt är att sticka huvudet i sanden och låtsas som om det regnar. Skylla på att man inte vill bli inblandad i något. Sedan kan man komma och ha en önskan om fred. Vem vill inte ha fred? Det vill väl alla?!

För egen del så känner jag att jag blivit indragen i konflikter som jag inte kunnat påverka. När man blir det och är i dåligt psykiskt skick så orkar man inte. Vill inte vara med. Får massa symtom. Vill bara gömma sig och hoppas på att stormen snart drar förbi.

Jag vill oxå ha fred. Jag vill oxå ge en mormor en fin kommande 90 årsdag. Jag orkar inte riktigt bara vara den som reder ut allt. Been there, done that too many times before. No more drama in my life. På riktigt.

Mamman som önskar det här läser inte här. Hon är lixom på något sätt inte riktig. Inte för mig. Inte för något av sina barn vågar jag nog säga. Sorgligt men sant. Hon valde bort oss, en efter en. Har hon då rätt att ställa krav på oss?

Jag kan nog inte hjälpa dig..........kanske borde jag be om ursäkt för det men jag gör det inte.........

Lycka till!

Drömresan är bokad!!!!

Den 23 maj händer det!!!! Så sorry la familia men mannens födelsedag firar vi i GREKLAND!!!

Vi börjar här en vecka för att sedan ta båten hit. Eller rättare sagt så flyger vi först till Skiathos och tar sedan båten över till Skopelos och sedan båten tillbaka till Skiathos. Detta blir lite av en drömresa. Grekland har vi länge pratat om och att få göra den här kombinationsresan ska bli fantastiskt underbart. En tredje ö kommer vi även att göra dagsutflykt till. Hotellet på Skiathos har jag fluktat på länge men det har alltid varit fullbokat. Tjejen som bokade resan hade bott på just det hotellet och lovade dyrt och heligt att bilderna inte ljög.

Villa Alexis på Skiathos

Sun Family Alkistis på Skopelos

Vi har pratat om Thailand men mannen tycker det är så obehagligt med alla kubmaneter och vi badar ju helst i havet plus att resan med barn är väldigt lång.

Denna gången blir det Grekland just för att vi längtat dit. Resan är kort, tar bara 3,5 timmar, priset var bra för oss 4 i två veckor. Trodde det skulle vara dyrare när man reste runt men icke.Det blir packa lätt i ryggsäckar a´la båtluffstyle. Ska bli spännande att se hur det går med 2 barn, dock så är ju stor ganska stor. Sa jag att Mamma Mia spelades in på ön Skopelos? Såklart därför jag ville dit:)

Idag är det exakt 114 dagar kvar...........

Oj vad jag längtar!

Det där med jämnställdhet.....

Vad betyder det egentligen? Jämnställdhet alltså. Att vi ska sträva efter att män och kvinnor ska bli mer lika eller vad? Att vi ska leva på samma villkor? Alltså om vi tar detta med hemmet och fördelning så är det ju oftast lite snett fördelat men vad har det med jämnställdhet att göra??? Det borde väl bara handla om två människor som valt att leva tillsammans? Du och jag tillsammans i ett gemensamt hem där vi delar på vårt hem, att leva och allt som tillhör. Man måste städa, laga mat och sån skit såååå Varför blir det en kvinnosak????

När vi står där i kyrkan och svarar på " Tager du denna man....... Som vi förmodas svara "ja" till, vad är det egentligen vi svarar ja till? Finns det något dolt budskap som vi lixom inte förstår? Är det något som vi svarar jag till som inte sägs? Om inte, varför finns det då så många mer eller mindre svikna kvinnor i detta samhälle som lever tillsammans med mulliga mansgrisar som helt eller mer eller mindre släppt ansvaret om hemmet, ta hand om barnen mm???? Vi svarar väl på samma sak? Att vi ska leva tillsammans och ta hand om varandra, hjälpa varandra mm?

Alldeles för många av oss kvinnor går helt upp i rollen som fru och mamma där vi helt glömmer bort oss själva. Egentid för många är en stressig dusch på 5 min medans barnen skriker utanför. Rollen som väninna existerar inte alls. Konstigt att många par skiljer sig, not. Männen får för mycket plats och tyvärr så tvingas många kvinnor acceptera detta vilket leder till bitterhet, ilska, ångest........

Jag inser att detta inlägg kan uppfattas som stötande och grymt irriterande för de män som faktiskt läser men rätta mig gärna om jag har fel.......Det kan även uppfattas stötande för eventuella vänner som läser som kanske just nu är lessa på sina män MEN tro mig, jag pratar generellt nu och jag är ju oxå kvinna och gift och har så även fått min beskärda del av denna orättvisa.

Det här med att vi kvinnor är oumbärliga gällande våra barn redan när dom placeras i magen är ju svårt att komma ifrån. Jag kan ändå förstå pappans hopplöshetskänsla när bebisen skriker och det oftast är bara bröstet som fungerar. Det måste kännas hårt när man vill men inte kan. Är det annorlunda när mamman av olika anledningar inte kan amma och bebisen får ersättning? Såklart att det blir det. Då är vi lika i våra roller. Ingen kan bättre än den andra. Då är det för mig ett ännu större mysterium att kvinnan får ta det tyngsta lasset iallfall. Visst männen jobbar men den här iställningen att man som föräldraledig mamma ligger och pillar sig i naveln hela dagen när man är hemma med barn och förväntas göra allt, vad fan är dealen där????

Min man har dock med denna lilla fått vara hemma och känna att det faktiskt inte är så.

Är så störd just nu av hur det ser ut för de flesta jag känner. Lata män som fått fina fruar som dom behandlar som sina mammor. Kanske är det det som vi säger ja till där i kyrkan? Att vi härmed nu tar över rollen som mamma till detta stora barn! Kan det vara så?

Jag älskar min man och jag måste ge honom att han ändå har blivit bättre. Att sen tvättmaskinen ibland står klar där med blöta kläder i 2 dagar, det är väl en värdslig sak. Den går ju att köra om och sen förhoppningsvis så kommer han ihåg att hänga den sedan. Hans försvar är ju ändå att han faktiskt inte är van vid detta moment. Att han sen typ aldrig dammsuger och ser att fläkten är flottig och behöver torkas av är ju nåt helt annat. Å andra sidan så tvättar jag aldrig bilen eller byter däck för den delen heller. Man får helt enkelt hitta sitt sätt som funkar MEN för fan, ge varandra tid till att få vara något annat än fru/man mamma/pappa. Det går åt helvete annars. Ingen orkar leva så för alltid. Inte jag iallafall så jag ställer krav och tar mig egentid. Jag måste det annars går jag under. Jag älskar mig själv alldeles för mycket för att låta det hända.

Jag har varit på botten. Haft ångest för att kraven varit för många, från mig själv och omvärlden. Jag jobbar varje dag för att inte sjunka ner under ytan igen. Jag måste stanna upp ibland och bara vara här, mindfulness på högsta nivå, dra handen över bordet och känna mig tillbaka till verkligheten. När jag sitter med barn i knät men tankarna vandrar iväg på måsten som ska göras, vilken mat jag ska laga mm. Tillslut blir det överkok i hjärnan och dom symtomen gör sig påminda alltför ofta i min vardag. Jag måste få vara jag oxå, bara jag. Ibland ensam ibland med mina vänner. Så viktigt som alldeles för få ser till att ta sig tid för.

Behövde få ur mig detta bara. Så.

fredag 28 januari 2011

Varför?

Tar man inte bort annonsen på tex blocket när man sålt? Tycker det är så förbannat irriterande då jag slösar både tid och pengar på att ringa eller messa på annonser som ju inte är aktuella.

Ville bara säga det!

Dagens knäppaste:

Bästa S som kör klipp klipp a´la annadockan style dvs HON KLIPPER SIG SJÄLV och NEJ hon är INTE frisör.......

Du är inte klok S....!

Just nu

bloggar, plockar ur och i maskinen, tvättar, plockar varor, diggar old school hip hop med lovely Bentan och småplockar allmänt. Multitasking på högsta nivå och det funkar ju bra, Just because I am a WOMAN!!!! Just därför går det så jävla bra.

Dagens mognaste:

Att skrika till en 1 1/2 åring, SLUTA SKRIKA FÖR I HELVETE ungefär 5 cm från hans ansikte!

Dagens I LIKE:

Lords Of The Underground - "Chief Rocka"
Sergent Garcia - "Gigante"
Ol' Dirty Bastard - "Shimmy Shimmy Ya"
Taget från spellistan på metropol. Dom här gick jag lixom igång på!

Dagens mest bisarra:

Gurkan jag köpte på ica, den är exakt 39 cm och med en omkrets på 18 cm!!!!!!! My oh my.....

Dagens goda gärning:

Bästa S som lånade ut bilen så jag kunde just handla. Man kan dock säga att hon gjorde sig själv en god gärning då det var maten hon ska få äta ikväll som inhandlades. Stank u baby;)

Nu ska jag vara lite mer effektiv utan datorn eller rättare sagt så får den inte plats i tvättstugan.

Om jag hade en ajfån så skulle jag oxå kunna blogga på språng som A gör.........

torsdag 27 januari 2011

En första gång....

När jag hörde denna låt första gången var det mannen som visade just den här videon



Jag vet inte riktigt var dealen med den här killen är men mannen sa att han typ lagt upp massor med videor där han mimar som i denna här och han har tydligen blivit toktrackad för det men fortsätter ändå. Tror att han har någon sjukdom oxå???

När jag så den här videon satt jag med ett leende på läpparna och när 50 cent kom in och körde med honom så var jag på väg att börja gråta för jag tyckte det var en sån fint gest av honom. Videon har helt enkelt satt sig i mitt huvud så nu vill jag dela med mig.

Älskling, dra gärna storyn om du vill:)

Jag myser på de så länge

onsdag 26 januari 2011

Hur går det med träning då?

Jotack vad ska man säga? Hmm...ingen ZUMBA i söndags:( Fina A:s lilla fina var sjuk. Inge kul att åka bort då. Jag har iallafall gått i 3 dar nu i helveteskalltet, burr va kallt det är. Trodde jag skulle förfrysa mina ben både igår och idag. Idag frös dessutom kinderna sönder nästan litegrann oxå. Nu skulle jag vilja sitta med T på planet till thailand, den lilla pissråttan!!!!!! Iallfall så känns det så jäkla skönt att röra på fläsket. Med tanke på att jag ska gå ner minst 6 kilo så lär jag få röra mycket......Imorgon ska jag simma och sen gå långpromenad. Har jobbat klart denna vecka nu med lite övertid så jag kan känna mig nöjd. Om dom bara kunde höra av sig om extrajobb nu så skulle det kännas ännu bättre. Skulle lixom sitta fint med lite extra pengar.

På söndag blir det nytt försök med ZUMBAN och sen på tisdag börjar min magdans igen:))))

Varför skriver jag ZUMBA med jättebokstäver hela tiden?

Gonatt

Albin Gromer igen.....



Jag gillar, Du gillar, Alla gillar vi...... Å fint namn har han oxå;)

söndag 23 januari 2011

Varför vill han inte se Bamse?

Det tycker jag är ett trevligt lagom program för en 1 1/2 åring. Mina barn kollar på tv eftersom jag snarare tror att det är mer utvecklande än farligt. Inte hela tiden såklart, det är viktigt med egenlek oxå. Iallafall så är liten rätt förutsägbar i sina val. För några veckor sedan var det bara mackapacka och gänget som gällde, total hjärnvätt där och vi är glada att den perioden är över. Nu är det istället det STORA MASKINER som gäller!!!! Ni vet dom som kan bygga, krossa, lyfta, hugga bla bla bla minsann;) För det är precis vad stora maskiner kan!

Hjärntvätt? Javisst men det går nog över om några veckor. Kanske jag kan hjärntvätta honom med bamse och gänget då;)

ZUMBA......

idag......Jag känner mig måttligt laddad just nu eftersom jag just klivit upp för andra gången idag efter migrän och spänninghv:(

Självklart är såna dagar alltid soliga. När jag är redo att ge mig ut då har solen gått ner!

Tack för mig så länge!

torsdag 20 januari 2011

Chockerande......

Invägning.....6 kilo för mycket!!!!!!!

Att det var så illa trodde jag inte. Men som A sa idag: Äsch, skit i det. Du har väl haft roligt!!!

Hm....tål att tänkas på kära du. Gott har jag haft men nu är det inte lika kul längre. Perkele typ!

Skärpning helt enkel.

Utvägning......minus 6 kilo!!!

Tack och godnatt!

Vad sa du om hår S????


onsdag 19 januari 2011

Har gått iallafall.....

jävla skitblogger.......inlägget försvann och jag orkar inte skriva igen........så jag gör det inte!

Fast jag skrev typ att gravidmagen ska bort nu. Gå gå och zumba på söndag med fina A!

Kräksjukan är nära igen så kanske får jag prova Kräksjukedieten som går ut på att tömma kroppen på allt och sedan börja om från noll. Tar ca 1-3 dagar. Kan dock inte påstå att jag är sugen på det just nu......Jag har inte tiiiiid att sjuka nu!!!!!

Imorgon ska jag jobba in lite timmar,göra naglar och städa. Kan man klona sig snabbt nånstans? Nån som vet?

På fredag kommer fina A med familj och umgås och äter. Lördag har jag glömt vad jag ska göra men söndag ska jag ZUMBA med A, ja jag har sagt det 2 ggr men det ska bli sååå kul....tror jag. Fatta att jag inte kan göra något om kräket kommer!!!! Fan att jag inte tänker!!!!!

Då säger vi så....då!

tisdag 18 januari 2011

Orden känns lixom överflödiga.......


Nu bloggar hon på jobbet oxå........

men bara lite;)

Å där kom jag.......

ångande med unge i vagnen och spade i den andra. Nu jävlar ska vi skotta fram bil!!!!!!!!

Vi skottade och skottade men biljäveln satt fast. Då ringde hon ett samtal, ett samtal med heta finska känslor och vips så kom en grävmaskin och vi kunde andas ut!!!!!

Jag vet vem jag ska ringa när det kör ihop sig. Jävlar va arg hon kan bli den där fina lilla tjejen;) Grrr bara!!!!!

Love u

(min insats? ett tuggummi till en av de ledsna små som faktiskt satt fast i bilen. Skotta gick ju lixom inte!!!!!!)

måndag 17 januari 2011

En till jag ville slå hårt i ansiktet.....

men visst, jag fattar piken. Är det fler som undrar?

NEJ, JAG ÄR INTE GRAVID!

Vem frågar något sånt undrar du nu, eller hur?

En man till såklart.

Någon har sagt att " Män är svin", just nu kan jag bara instämma!!!

Tack du lönnfete man i övre 50 årsåldern som uppmärksammade mig på att min mage står ut från kroppen!!!!

Jag hade extra svullen mensmage just då men det sa jag inte......

Imorrn ska jag simma.......

Fortfarande vaken.....

Bloggar, thear och kollar på simon och tomas och räds lite inför morgondagen då liten ska ha sin första dag på dagis med pappa. Tack och lov känner jag om jag ska vara helt ärlig. Jag är glad över att slippa skola in även denna gång. Förmodligen kommer det att få jättebra men man vet ju aldrig. Liten är ju rätt bestämd med vad han vill och inte vill. Gällande den lilla så vägrar han fortfarande att somna ensam och vaknar fortfarande varje natt och är vaken mellan 1-2 timmar. Fan va tröttsamt det är. Hoppas det är över snart.

Jag känner mig så jävla sliten. Ingen träning alls, massa mat och fika och helgen bjöd på migrän fre, lörd och söndag och även lite på g just nu. Tror inte att jag med ord kan beskriva hur jävla tungt det känns ibland. Att få ihop en fungerande vardag med 2 barn, jobb, hem och MIGRÄN är fruktansvärt svårt ibland. Just i denna sekunden känns det tungt. Förhoppningsvis så tar jag mig iväg imorrn och simmar och då känns det kanske lite bättre. Jag vill komma igång med promenader oxå men det är sååå svårt. Svårt att hinna med känns det som plus att det skulle vara kul med sällskap. Jag är ju så mörkrädd och det är oftast på kvällen som det finns tid till att just gå. Våren är dock här snart och så även ljuset.

Stor började på dans idag igen och nästa vecka ska han börja på fotbollsskola. Det känns lite sådär med många aktiviteter men han ville detta så då kör vi på det. Jag vill inte sönderaktivera honom bara som jag anser att många föräldrar faktiskt gör idag. Det är faktiskt bevisat genom olika rapporter hit och dit att våra barn är stressade, så det så, och det vill man ju inte. Kan kanske ha med att göra att jag inte heller vill stressa!!!!

Nu ska jag sova och hoppas på en mer styrkedag imorrn.

Havrefrastimmen är över......

ni vet den där timmen före maten.......som man helst ska hinna med före bolibompa för att slippa ännu mera tjafs. Vårt hetaste " här får du och sluta gnäll nu innan maten som snart är klar" är

1 Havrefras (funkat på 2 barn nu, nyttigt, gott och relativt billigt)
2 Russin ( jamen russin funkar väl alltid typ, russin är russin lixom)
3 Majskrokar ( dock en nackdel om man har barn som lätt blir hårda i magen)

Nu är bara frågan vad fan JAG ska ta för att orka bada, lägga och sen vara vaken resterande "vuxentidstimmar"???????? Some coke? some heroin? eller var det no coke, no heroin kanske;) Får väl köra på the i massor då!!!!!!

torsdag 13 januari 2011

Svabba av då.....

Jag öppnar locket och där, där sitter det fast och stirrar på mig. En efterlämning av någon före mig, en tag, anala bakterier som hånar mig. Här sitter jag och väntar på att just du ska komma och se mig och reagera. Jag mår illa men måste ändå sätta mig och göra det jag ska. Sen väljer jag ändå trots kräk på väg att ta bort skiten, trots att den inte är från mig. Lite bajs i en toalett..........är det så svårt att svabba bort sin egen skit???????Inte för mig men för många andra. Jag lovar och svär att jag ALDRIG har lämnat en toa i det skicket och kommer heller ALDRIG att göra. Om du tar bort din skit så tar jag bort min, ok? Då säger vi så!

Tack!

Detta hände på jobbet men är såklart lika äckligt om det händer hemma! Punkt!

onsdag 12 januari 2011

För mycket i huvet så inget kommer ut......

tänk att det blir så ibland. Jag har bloggat hela dagen men nu är det för mycket på vänt så det blir inget alls. Jag inbillar mig att om jag hade en ifååån så skulle jag kunna blogga precis när jag vill och inte behöva samla så här och sen blir det stopp.

Stackars lilla jag med i-lands problem som att inte ha en ifååååån........ha ha ha ha

måndag 10 januari 2011

Dag 30 - Ett sista ögonblick

är det nu när jag avslutar detta:) Djupare än så blir det inte just idag!

fredag 7 januari 2011

Dag 29 - Mina ambitioner

passar.........vet inte vad jag ska skriva.......jobba och resa........vara en så bra mamma jag bara kan.......ta hand om mig själv.......

torsdag 6 januari 2011

Dag 28 - Det här saknar jag

Pengar!!!! För att kunna resa och upptäcka världen. Mat har jag och tak över huvet, en underbar man och världens finaste barn, jobb och fina vänner MEN för lite pengar!!!!!

The say that money rules the world.....är det så illa?

JAMES, var är du?

Vår butler, alltiallo. Shit va trött jag är nu......Bära, släpa, kånka, rensa, dammsuga......... Nu är allt på plats, alla på plats där dom ska vara. Imorgon blir det finlir och invigstittas sedan på av käraste bror med familj. Är vi nöjda? Yes det är vi. Så jävla nöjda att vi nu ska glufsa i oss mcdonaldsmat!!!!!!! Jaaaa klockan snart 11 på kvällen och helvete vad jag ska njuta!!!!!! Mmmmmmmmmmmm

måndag 3 januari 2011

Nåt för arga snickarn kanske?

Hm, ja detta är vårt vardagsrum....iallafall halva......resten är litens.......
Här bor stor...trångt sedan han dessutom fått en stor säng........
Ja, vad ska man säga här då? Detta är vårt sovrum......
Samma rum.........
Detta är vårt blivande sovrum nere i gillestugan. Planen var att måla furun vit och sedan lägga in helstäckningsmatta men vi kör budget nu istället.........

Samma rum från annat håll bara.....


Å detta är vår hall som jag förut fotat med hål i golvet. Det är lagat nu iallafall. Planen här är att tapetsera den väggen som inte har panel och sedan in med matta halva golvet och andra halvan vid dörren måla betongen vit.

Samma rum från annat håll.
Ja muntert är det inte. Det har stått still nu fram tills häromdagen då vi bestämde oss för att flytta ner oss i källarn så barnen får varsitt rum. Vi vill ha tillbaka vårt vardagsrum och slippa tjafset om att liten stör stor i hans rum. Stor får vårt gamla rum och liten får brorsans. Jag hoppas på att efter helgen få lägga upp lite muntrare "så här blev det bilder"!!!!!!!







Tänk att....

mina barn är så otroligt olika!!!! Man hörde det bara på deras första skrik på bb. Nr 1 var lite mer ynklig och rädd och han slutade ganska snabbt när han fick bröstet, värme och kärlek. Nr 2 var arg!!! Hans skrik var lixom mer , Vad fan gör jag här??? Här vill jag inte vara, jag vill tillbaka till där jag var ju, uäääääääääää. Han fortsatte vid bröstet som han inte ville ha och han fortsatte fast han fick värme och kärlek en bra stund efter.

Mina stora har alltid varit den där försiktiga killen, den som andra snor leksaker från för att han låter dom göra det. Min lilla är den som snor leksaker från andra. Försöker nån sno från han, ja då drämmer han till dom!!!!!

Jag har lixom lite delade känslor. Med min första var jag lite bekymrad för att han faktiskt var för mesig, rädd och lite tafatt ibland. Men min andra nu är det istället omvänt att jag faktiskt är lite rädd för att han är för mycket ångvält. Jag vill inte att han ska vara det barnet på dagis som andra barn är rädd för men samtidigt vill jag inte heller att han ska vara det barnet som är rädd för alla andra. Ett mellanting mellan båda mina barn hade varit bra. Om man får önska.

OM vi någongång skaffar ett till barn så hoppas jag att den lilla blir mellantinget av mina andra. Jag har ju 2 killar och skulle jättegärna ha en tjej. Dock så skulle det självklart inte vara skälet till att vi skaffar en till men jag tycker inte det är fel att man önskar sig mer av det ena könet än det andra. Blir det dock en kille till så blir jag lika glad för det såklart men det skulle ändå vara lite speciellt med en liten tjej. Vi får se vad framtiden har att bjuda på. Just nu kan jag lova att jag är låååångt ifrån bebistankar. Jag har aldrig velat ha barn tätt och det vill jag fortfarande inte. Jag behöver tid för mig själv.

Barnkamp här hemma nu är liten som fått en vanlig säng som han själv kan ta sig ur och gör gärna det minst 50 ggr per kväll efter läggning. Skrikandes och gråtandes håller han på och man blir ju helt galen till slut. Envis? Det är bara förnamnet på den ungen. Vi bara biter ihop och hoppas på bättring. S sa till mig att det är "byta säng fasen"! Då betyder det att det går över!Visst????!!!!

Dag 27 -Min favoritplats

ÅLAND!!!!!!!

Mormors stuga på åland är som balsam för själen. Där kan jag koppla av och koppla bort alla måsten och bara vara jag till fullo. Jag älskar helt enkelt. Kan inte med ord riktigt beskriva hur jag känner annat än kärlek bara med allt vad det innebär. Åland mitt Åland!!!!!

lördag 1 januari 2011

Jag klarade mig.....

ända tills kl 10 på kvällen. Då började magen, toa och sen en forcerad spya innehållandes kvällens goda middag. Potgratäng, kött, sallad och äppelcider. Det såg inte lika hett ut i toan och smakade inte heller så. BLÄ! Sen hände inte så mycket mera. Gick och la mig men gick upp vid 12, skålade med mitt glas vatten med mannen sen gonatt!

Dagen har varit trött och lite ond i magen men jag har ätit och nu känns det rätt lugnt. Fick ett psykutbrott på ungar och röra här men även det lugnade sig så småningom.

Bra start på nya året.......