fredag 16 september 2011

Nostalgi blandat med hustankar.

Soffmys framför Polisskolan. Har säkert sett den 100 gånger och tycker fortfarande att den är helt jävla briljant. En väldigt ung Kim Catrall från satc är med. Bara det lixom:)

Helgen bjuder på helvetesfix med huset. Gud vad jag längtar tills vi är klara. Som jag sagt tidigare, jag ska aldrig mer sätta mig i ett gammalt hus. Nu har vi bestämt oss för att vi ska sälja. Mäklarn är inkopplad och den 10 oktober ska dom fota sen är tanken att den första visningen ska vara den 23 oktober. Jag ber att ett mirakel ska ske i dessa skitdåliga säljahustider att fler än en vill ha vårt hus och att det blir en budgivning som slutar runt 3 miljoner. Mäklaren trodde runt 2,5, jag vågar inte tro nåt alls. Har vänner som ska ha en andra omgång visning på sitt hus nu. Vet oxå en massa hus på hemnet i kommunen som inte blir sålda. Hårda tider så att vara optimist känns svårt.

Vart vi ska ta vägen? Har ingen aning. Vet inte hur man ska tänka. Det är lite avgörande vad priset på vårt hus blir. Hög summa ger fler möjligheter. Som högst 2,5, inte så stora möjligheter, under 2,5 - vi säljer inte.

Vi tänker att vi absolut vill bo kvar i den här delen i kommunen pga att vi är etablerade här med skola, dagis och vänner. Speciellt för stor. Dock så begränsar det våra möjligheter att välja boende. Vi har ett område med bostadsrätter som ligger runt miljonen men då har vi en hyra på 8000 i månaden inkl uppvärm, vatten och p-plats. Ändå mycket pengar eftersom allt annat tillkommer. Lån mm.Det vi slipper är fix. Vi kan bara bo. Ett annat alt vi kollat på är nytt hus liiite längre ut, ca 2 minuter med bil. En tomt för en miljon plus hus på 2,2, blir runt 3,3 miljoner inkl allt. Det är skitmycket pengar och för att det ska gå att genomföra MÅSTE vi få 3 för vårt hus då man idag måste in med 15 procent av köpesumman kontant. Det blir mycket pengar på 3 miljoner och bankerna är hårda nu.

Det finns några andra radhus med äganderätt på som dykt upp men där måste man oxå fixa. Ingen bostadsrättsförening som står för kalaset. Oavsett, det är galet svårt. Vi vet bara att vi vill inte fixa med detta huset längre.

FAN vad svårt.

Jag sover på saken igen....igen ....igen..... och lite träning imorrn bitti så kanske saker och ting lyser klarare.

2 kommentarer:

  1. Radhus är toppen, då får man lite av det gottaste :-)

    SvaraRadera
  2. Med eller utan avgift? Det är ju stor skillnad på hur mkt man behöver fixa själv beroende på det.

    Kram

    SvaraRadera