tisdag 7 augusti 2012

Bland lego och bistra vuxenminer.

Legoland är inte ett land för föräldrar. Med lite bistra sammanbitna miner ser man föräldrar med barn på olika humör överallt. De allra flesta ser ut att vilja vara någon annanstans, långt därifrån.

Vi kom till legoland en tisdagseftermiddag. Vädret hade varit sådär hela dagen med en hel del skurar. Jag, mannen och stor som fyller 8 år i november. Liten fick stanna kvar i skånehuset med farmor och farfar. DET var ett BRA val. Att gå på legoland med en liten envis som hela tiden vill åt motsatt håll än brorsan är INTE att rekommendera. Dessutom är det väldigt begränsat för vad de lite mindre barnen får göra. Att kolla på fantastiska landskap av lego är lixom kul en stund för de små men sen vidare till något annat.Legoland är roligare för enligt min mening barn över 5. Ska man ta körkort vilket enligt stor var det bästa måste man ha fyllt 7 år. Iallafall, när vi kom dit var det lugnt. Inga köer in, knappt några köer inne och det kändes ok. Fyra timmar tillbringade vi där med att kolla på lego samt åka några småsaker sen bar det iväg till hotellt som låg i en stad ca 3 mil utanför billund. Att bo på hotell legoland och betala mellan 7-8000 kändes inte aktuellt alls. Du förstår, att bara gå på legoland är inte billigt. Visst, i inträdet ingår alla åkattraktioner men allt annat kostar ju. Dag två åt vi tex en lunch, inget märkvärdigt alls för 700 spänn!!!

Hotellet var ett scandic och det var riktigt fint. Allt var jättefräscht och sängarna var såååå sköna. Hotellfrukost är oxå alltid lyx!!!!

 Dag två kom vi till legoland runt 12 tiden. Oj vad mycket mer folk det var då. Till en början kändes det faktiskt inte ett dugg kul. Stor har aldrig gillat massor med folk och trängsel, inte vi heller. Mannen lider av åkomman " jag vägrar stå i de där långa köerna" så det blev ju mycket gå omkring och leta efter mindre köer överallt. Jättekul i trängsel med mycket missnöjda barn. Stors humör samt blodsocker gled ur ganska snabbt så luchen intogs efter ett tag. Lång väntan inne på restaurangen med sur 7 åring. God inte märkvärdig mat med en chocknota på 700 spänn. Vad fan åt vi för något?

Resten av dagen blev bättre med en avslutning där stor tog körkort. DET var en höjdare. Annars var det åka lite grejer och kolla på lego. Det blev bättre på em med mindre folk och då njöt vi mer. Klart att det var en mysig resa dock väldigt dyr. Ändå valde vi billigare alternativ och hade rabattkuponger på inträde. En del av mig kände att vi snuvade liten på resan men så här med facit i hand så var det helt rätt val. Vi hade annars varit en del av den skara föräldrar som man såg som bara led igenom dagen med gnällande otacksamma skitungar som aldrig blev nöjda.

Jag säger att allt kostade inne på legoland. Inte ens vatten, vanligt kallt vatten gick att få någonstans. Det fick man iuförsig inte ens inne på mc donalds på vägen hem. Där bad mannen om vatten och fick en flaska som dom ville ha 20 spänn för?! Vilken lyx vi har här hemma som får gratis vatten, tom även med is i ibland på mc donalds. Det gillar vi.

Nu är vi åter hemma och ska slicka såren efter en dyr legolandvistelse men ändå ett trevligt utflyktsmål. Det känns bättre när jag tänker på att vi har ledighet kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar