fredag 4 maj 2012

Vad säger man?

Var på vårdcentralen igår med mina killar. Liten var röd o irriterad i ena näsborren med lite tjockt gult snor plus ett finger med en gul bula på. Ingen som vet vad han gjort men ont gjorde det. Stor hade en plupp på oxå ett finger som han haft länge men som vuxit så jag tänkte det var bäst att kolla upp. När jag ringde ner fick bara liten en doktorstid. Dom tyckte det räckte med att stor träffade en sköterska. Jag tyckte doktorn kunde kolla hans finger på en gång men det tyckte inte dom.

Väl på plats blev väntan lång. Först in till doktorn som skickade hem oss med ordinationen " tvätta med tvål o vatten, näsa o finger. Fingret kan du klämma lite på så kanske bubblan går sönder på liten." Bubblan som var en varfylld en. Kolla bakterier eller nåt sånt var inte på tal.

Stor fick vänta länge på sköterskan för att sen få veta att " det här måste doktorn titta på, förmodligen en vårta".

Varför kunde dom inte fixat det som jag bad om direkt? Detta blev ju väldigt omständigt!

Imorse när vi vaknade var litens varbubbla dubbelt så stor, fingret svullet o rött o näsan såg ännu rödare ut. Ringde vårdcentralen igen som sa vi kunde komma ner halv 2, alltså om 5 timmar....Liten hade ont i fingret o grät. Slängde in ungarna i bilen o körde till danderyds barnakut som vi tycker är skitbra. Har alltid fått bäst hjälp där. Vi kom in på en gång. Läkaren kom efter 2 minuters väntan o konstaterade på 10 sekunder att liten hade en kraftig streptokockinfektion i både näsan o fingret. En punktering blev det på varbubblan samt penicillin 3 ggr per dag i 10 dagar. Mindre än en timme från parkering till hemfärd på en sjukhusakut. Det är svårslaget!

Vår vårdcentral har tabbat sig många ggr förut. Mitt förtroende för dom är lixom dött. Ska byta för hela familjen nån annanstans där dom vet vad dom gör.

Ska tillägga att samma vårdcentral samma dag säger till en vän som ringer ner halvdesperat för att hennes 3 åring blivit tokallergisk på dagis för första gången att " du får väl prova dig igenom all allergimedicin på apoteket och se vad som hjälper. Vi har ingen tid idag till henne". Dottern är 3 år precis som min lilla. Allergimedicin är lixom lite svårare att få till rätt dosering för dessa små krabater. Hur fan tänkte dom???

Trodde man skulle få hjälp när man vänder sig till sjukvården?

Är det så här dom äldre sjuka blir behandlade?

Uss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar