söndag 20 maj 2012

Kreta - Rethymnon

En riktig familjeresa. Vi blev bjudna av mannens föräldrar tillsammans med mannens bror med familj. Vi for till arlanda den 12 maj i ottan och styrde mot Kreta. Vi åkte med Apollo och bodde på Rethymno Mare Resort som låg en bit utanför Rethymno stad. Hotellet låg fint i en sluttning så lite träning blev det varje dag. Vi bodde lyxigt med en egen privat pool. Denna avdelning var för 6 rum men det var bara vi tre familjer där så det kändes verkligen lyxigt. Hotellet var fint, hade två stora poolavdelningar och en massa aktiviteter. Högsäsongen har ju inte riktigt startat. Tror vi som mest var ca 170 gäster. Fullbelagt under högsäsongen tar dom 700. Vi hade det alltså väldigt lugnt och skönt.

All inclusive var bokat så vi blev armbandade när vi kom fram. Mannen och jag har alltid varit lite skeptiska till detta. Tyvärr så blev våra farhågor besannade. Maten var ok men inte mer. Kändes som en lunchrestaurang man åker till då och då av bekvämlighet för att den lixom ligger nära. Maten går att äta men med noll njutning överhuvudtaget. Inte ofräsch utan verkligen bara bukfylla. Läsken var superutblandad med vatten likaså juicen. Det kändes lixom lite dött, inte äkta. Kanske vi hade otur men vi är inte sugna på att prova igen. För oss är halva nöjet med att resa att få ge sig ut och upptäcka, hitta goda restaruranger och helt enkelt se sig om. Man ska dock aldrig säga aldrig. Förstår att det kan skilja mkt mellan olika hotell inom detta område helt enkelt.

Bortsett från maten så har vi inte haft något att klaga på. Eller jo, kanske att sängarna på hotellet faktiskt inte hade några bäddmadrasser så vi låg direkt på resårbottnen. Att lixom få för sig att slänga sig på sängen skulle inneburit döden så det undvek vi. Dock så var dom jävligt roliga att hoppa i tyckte iaf liten och kusinen som båda är 2+.

Rethymnon stad var fin. Vi var där rätt många gånger och shoppade. Middag i stan blev det 3 kvällar varav en av kvällarna var även farmor och farfar med. Den kvällen var väldigt lyckad. Satt på en fin innergård och njöt av en mkt god kyckling souvlaki. Restaurangen låg i gamla stan i den finaste lilla shoppinggränden och hette Melody garden. Personalen var trevlig och maten som sagt väldigt god.

Veckan tillsammans med stora familjen har varit jättemysig. Så kul att umgås så intensivt under en tid när det ju faktiskt är så svårt att få till hemma. Ser fram emot semestern på Åland som faktiskt snart kommer. Nu är jag helt redo för sommaren.

Tack farmor och farfar för en jättemysig vecka. Detta gör vi gärna om snart igen;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar