måndag 12 maj 2014

För eller emot?

Politik är för många tråkigt men det går inte att komma undan. Två stora val ligger framför oss och det är dags att ta ställning nu. Mycket snurrar i mitt huvud. Främst debatten gällande SD. 

Hela situationen är så infekterad. Antingen så är du med eller emot. Det finns inget mellanting. Allt du säger granskas in i minsta detalj. Säger du något fel i hettans stund så riskerar du att hamna rejält i blåsväder. Som Ametist Azordegan, som i stundens hetta lät känslorna styra. På grund av detta har hon fått ta emot både hot och trakasserier. Det gör mig ledsen då Ametist verkligen är en person som gör gott i samhället. Vi lever i en demokrati där vi ska ha rätt att ha våra egna åsikter och tankar men idag måste man bita sig i läppen innan man talar vilket jag tycker är fel. 

Idag handlar den mest infekterade debatten om SD. För eller emot. Det som har blivi snett anser jag är att man generaliserar. Drar alla över samma kam. Den allmäna åsikten verkar vara att röstar du på SD så är du nazist, rasist. Det är ju lika dumt som att all världens muslimer skulle vara terrorister. Den debatten har vi gått igenom. Varför gör vi samma misstag gällande SD?

Jag är absolut igen sympatisör med SD men jag tror inte heller att alla som väljer att rösta på dem är rasister. Media har valt att endast lägga fokus på deras negativa del men dom har ju annat på agendan än invandringsfrågor. Det är nog snarare det som lockar väljare, hoppas jag ialla fall.

För egen del så struntar jag i vad dom mer vill för för mig räcker det att dom är emot invandring och öppna gränser. Det gör att jag inte lägger min röst där. 

I helgen var jag på konsert med Looptroop Rockers, ett av Sveriges absolut bästa band. Dom är emot SD vilket belystes under kvällen. Känslan att stå i publiken med hundratals andra och bara känna kärlek och inget hat var mäktig. Dock så startade detta mina tankar om orättvisheten att vi totalt dömer ut en grupp människor som är oliktänkande. När förvandlades vi till en grupp fotbollshuliganer? Inte supportrar utan huliganer, som spottar skit på dom andra?

Jag tror tyvärr, att vi ännu bara sett början på detta. Att det faktiskt kommer att bli värre vilket skrämmer mig. Jag tror att fokus  måste ligga på att vässa ner kanterna på båda sidor och öppna för en mer rumsren dialog. Det är inte så enkelt att det endast är svart eller vitt. Det finns så många fina färger däremellan och dom måste vi kunna hitta tillsammans. Vi kan inte kliva tillbaka, vi måste bara fokusera på att gå framåt, med mer kärlek tillsammans. För eller emot tillsammans. Går det?

Jag röstar på ett mer enat sverige. Vad gör du?