söndag 23 mars 2014

Bevara Sverige svenskt!

I ett mångkulturellt land som Sverige faktiskt är så är det ofattbart hur nynazistiska grupper kan få fäste. Det sägs att exempelvis SD alltså sverigedemokraterna får fler och fler röster. Det senaste jag läste var att många av moderaternas väljare hoppar över till just SD. Varför undrar man? Beror det på att fler och fler blir rasister i Sverige? Nej, självklart inte. Tror snarare att det beror på att SD kommer med nya tag, mycket som går emot det styre som vi har nu. Som jag förstår så har SD andra agendor utöver det faktum att dom vill " bevara sverige svenskt". Så har jag förstått det men i ärlighetens namn så måste jag tillägga att jag faktiskt inte har en susning om vad dom vill ,egentligen vill. Jag har lixom inte velat sätta mig in i det efter allt skit som det partiet hållit på med. För mig räcker det med att veta att dom drar vårt land i smutsen. De gör att jag aldrig skulle ge dom en röst. Aldrig någonsin.

Det jag undrar är dock, vad är dom så rädda för? Människor med andra kulturer? Människor med ett annat sätt att tänka? Människor som ser ut på ett annat sätt? Vi är ju alla bara just människor. Herregud vad trist om vi alla skulle se, tänka och vara likadana världen över. Då skulle ju utvecklingen stanna av helt. Vi skulle vara kvar i apstadiet, om vi ens lyckats ta oss dit. Sitta tillsammans håriga och käka loppor ur håret på varandra. 

Vad menar man med " bevara Sverige svenskt"? Ska Sverige bara vara för svenskarna? Då kommer ju nästa fråga, Vem är svensk? Har Sverigedemokraterna någon slags checklista för det? Om så är fallet så är vi tillbaka i Hitlers Tyskland vilket är oerhört skrämmande. Har världen inte lärt sig sin läxa efter förintelsen? 

I mina ögon så bevarar vi sverige svenskt genom att värna om våra svenska traditioner men det utesluter ju inte att vi även kan välkomna andra traditioner och kulturer. Det är ju det som gör oss rika. Att utbyta erfarenheter och upplevelser med varandra. Vara öppna och ta emot och ge. 

Jag är svensk. Min man är svensk med estnisk bakgrund. Min familj är alltså då svensk estnisk. Eller är jag inte svensk för att min mans familj kommer från Estland?

Min andra "familj" som jag arbetar i är från Iran. Dom har bott här i 20 år. Dom är svenska medborgare och föräldrarna har barnbarn som alla är födda i Sverige. Dom blandar svenskt och persiskt, kultur, tradition. Är dom svenskar i SD:s ögon? Förmodligen inte. Dom ser sig som svenskar efter så lång tid här. När dom åker till Iran åker dom inte längre hem. Hemma är Sverige. 

Jag vet ju vad jag tycker. Är nyfiken på hur SD gör sitt val bara, svensk eller inte? Eller egentligen så bryr jag mig inte. Jag älskar mina familjer. Svenska, Estniska, Iranska. Alla olika kulturer gör mig hel som människa. Fan, en av dom mest svenska människorna jag vet i Sverige är ju Zlatan Ibrahimovich. Finns det någon svensk som kan säga hans namn utan att spricka av stolthet?! 

Bevara Sverige blandat, mixat,galet. Svart, vit, röd, orange. Muslim, kristen, buddhist, ateist. Liten, stor, tjock, smal. I stället för att rensa ut för att vi är olika så kan vi väl istället rensa ut ohyran som finns. Pedofiler, våldtäktsmän, kriminella som skadar andra. Onda människor som bara gör skada. Dom kan vi rensa bort. Ja, osså Sverigedemokraterna då såklart.

Tack för ordet!




tisdag 18 mars 2014

Dödsorsak - All inclusive döden

Ver ni vad man gör på en All inclusive resa? Man äter! Frukost, snacks, lunch, snacks, fika, snacks, middag, snacks, fika, snacks, frukost, snacks osv osv........ Man hinner inte med annat. Möjligtvis om man hoppar över något av målen. Mellan målen ligger man som en strandad val och steker sitt blekfeta illröda på utsatta ställen fläsk vid poolen. Då och då ropar den alltid glada busiga personalen ut små aktiviteter för att sysselsätta oss men närvaron är inte stor. Några få som deltar. Resten vänder lite trött på sina kroppar i solstolen och steker vidare. Måste ju vila innan nästa måltid.

Hinner inte skriva mer, dax för nästa måltid


måndag 17 mars 2014

Vi reser utomlands!

En analys från ett hotell med all inclusive någonstans i Spanien. Vid poolen händer mycket. Många olika människor på en och samma plats. Så fruktansvärt roligt att bara sitta och titta.

Typen äldre man med tonårskomplex, bandana knuten ovanför pannan, vita linnebyxor skjorta solbrillor ala åka skidor glas. Ses oftast med något slags skägg, mustasch el dylikt.

Typen solbadaren. Medelålders män, kvinnor , bruna som pepparkakor oftast i ganska bra trim. Känns igen på väldigt naket alt vita kläder ( för att framhäva den redan svarta solbrännan)

Typen solbadaren " wannabe". Oftast män, medelålders plus, feta, bleka och illröda. Ligger som valar vid polen och steker sitt fläsk, illröd på utsatta ställen men skiter i det och solar vidare. " Lite sol kan väl inte skada" Har alltid en kvinna vid sin sida som ivrigt smörjer sig själv men inte mannen:)

Typen Den tyske solbadaren. 
Han har koll på allt. Solar med solkräm, brun som en pepparkaka. Friskisknutte. SPEEDOS!!!! Han har koll på grejerna. En ding dong som alltid ligger på plats i dom alltid supertajta badbrallorna. Han glider fram lite glassigt vid poolen och tycker han är skitläcker. Inte allför sällan i hockeyfrilla. Macho man alltid med en kvinna vid sin sida. Vem har någonsin sett en casanova ensam?!

Sen har vi alla dom där mittemellan. Där jag själv platsar in. Vad säger jag om oss? Inte mycket. Vi är rätt ointressanta. Utmärker oss inte nämnbart. Någon enstaka som sticker ut i en  färgglad bikini eller galet ful hatt, annars inte alls märkvärdigt. Vi spenderar vår tid med att titta och förundras över alla andra. Dom som verkligen sticker ut.

Kanske vi bara kan kalla dom för Svenne Banan....