torsdag 30 maj 2013

Allergi!

Sen 3-4 dagar tillbaka är jag sjukt allergisk i mina ögon. Trots ögondroppar, nässpray och tabletter sen över en månad tillbaka så har jag värsta chocken nu. Otroligt jobbigt då jag verkligen håller på att klia sönder ögonen. Trött som en sengångare är jag oxå. Lediga dagen idag i fina solvädret har tillbringats inomhus i sängen. Känns sådär.

Eftersom jag inte alls har någon naturlig snygghet överhuvud taget så blev jag tvungen att idag färga bryn och fransar. Nu ser jag ut som kakmonstret och måste stanna i sängen bara därför.

Jag tröstäter ikväll med greklandsfavoriten pannkaka, nutella och färska jordgubbar.

He på re!

onsdag 29 maj 2013

Det suger att bli äldre!

Nästan varje dag åker jag runt i min barndoms kvarter. Allt är sig likt men ändå inte. Allt börjar se gammalt ut. Någons mormors hus ser alldeles igenvuxet ut. Även våra barndomshem inrymmer nu mammor och pappor som även dom börjar bli gamla. Trädgårdar som växer igen. Hus med färg som flagnar. Lekplatser som är alldeles övergivna. En del ställen känns som om dom lixom upphörde att leva när jag och mina vänner slutade vara barn. De är med så blandade känslor som jag rör mig i min värld som barn nu som vuxen. En tid som varit. En tid som rör vid så många känslor. En tid som jag ibland skulle vilja få känna och röra vid igen.

Samma tankar snurrar i mitt huvud när jag far runt till alla som behöver hjälp i resten av kommunen. Gamla människor som sitter i gamla hem med igenvuxna trädgårdar. Jag försöker tänka mig alla dessa hem i dess blomstrande dagar. När allt var  levande och grönskande. När barnen var små och alla dessa gamlingar var unga och sprang omkring och jagade sina barn. När jag tänker på då och ser nu så börjar paniken sippra i min kropp. Jag konstaterar ganska snabbt att jag inte vill bli gammal. Jag vill inte sitta i mitt förfallna hem med igenvuxen trädgård och leva mitt liv likt skalmans sov och matklocka och bara vänta på döden som en befriare. Enda problemet är att jag inte heller vill dö ung. 

Jag får helt enkelt fortsätta på min resa genom livet och bara konstatera att allt förändras. Vare sig jag vill det eller inte.

Life, The Struggle Continues

torsdag 23 maj 2013

PROV!!!

Om 15 minuter skriver jag sista provet på denna kursen i akutsjukvård. Det förra gick sådär.

Det återstår 2 kurser sen är jag helt klar!!!

Wish me luck!


torsdag 16 maj 2013

Dom borde torteras till döds!



Jag mår illa när jag läser det här. Hjärtat pumpar och hela min kropp fylls med adrenalin. Min hjärna tror inte på vad jag läser.

Jag vill döda när jag ser det här. Jag vill ställa upp dom här människorna på rad och plåga dom till döds. Dom förtjänar inte att leva. 

Rör du mitt barn så lovar jag dig att du kommer att dö. Om du ens tittar på mitt barn så kommer du att dö. Alla pedofiler i världen: Må ni brinna i helvetet. Inte ens guds förlåtelse kan befria er!

Min ilska övergår till sorg och jag gråter inombords över alla barn som far illa i vår värld. 

Kan vi inte bättre än såhär....

lördag 4 maj 2013

Jobb!!!

Det är helg. Jag jobbar. Med min vita springare far jag runt i vår oerhört vackra kommun. Jag är ingen patriot på något sätt om man nu kan vara det för en kommun men min kommun är en vacker kommun. Centrum räknas inte in i det. Man måste ut på landsbygden men det är ju intet nytt.

Jag åker runt och väcker folk. Gör frukost. Hjälper till med sånt som kan vara svårt. Jag har ju sagt det förut men säger det igen: Jag gillar mitt jobb!

Lite kommentarer man kan få höra under en dag som denna:

- Är det kväll eller morgon?

- Frukost? Ja, jag har ätit frukost! 1 minut senare : Nej frukost har jag inte ätit. Jag tar en ost, vill INTE ha något annat, varav personen tar fram en ost. - En ost? Du menar ostskiva? - Nej, jag tar en ost till frukost, det blir jättebra!

- Nej jag ska inte upp jag sover ett tag till. Kl 12 blir bra, kom tillbaka då!

- Åh vad sent du kommer. Jag är ju jättehungrig. Blev tvungen att ta en macka för att du aldrig kom..... ( Jag var 10 min senare än vanligt...)

- Ja, här sitter man och väntar på det där kaffet som aldrig kommer.

Solen skiner. Fåglarna kvittrar. Vart jag än kommer med springaren så skriker våren det finaste den kan. Åker förbi en häst och ett pyttelitet föl och jag bara måste stanna och kika lite.

Nya platser med nya människor dyker upp då och då. Idag åkte jag ut så långt så vallentuna nästan tog slut. Vägen gick över till en liten smal serpentinväg. Skogen blev tätare och tätare omkring mig och precis när jag trodde att jag kört fel så hittade jag ett litet hus. Ett hus som såg ut som Hedvigs lilla vagn från barnprogrammet från A till Ö mitt ute i Hajk skogen. Runt omkring såg de ut som Skrotnisses verkstad. Det såg inte mycket ut för världen. Jag knackade på och klev in och kunde snabbt konstatera att här bor det någon som inte tycker att renlighet och ordning står högt på listan. Jag går igenom det pyttelilla slitna huset ut på baksidan och möts av....en oas! En helt fantastiskt liten oas. Högt över sjön med bara skog, fågelkvitter och sol ligger detta lilla ruckel. Jag blev helt mållös och kände ett sting av avund. My good vilket läge. Visserligen så hade jag fått åka nån mil helt i onödan för handlingslistan jag skulle hämta var inte alls klar så den får jag hämta imorrn MEN det gjorde nästan ingenting. Det var SÅ vackert!

Dagen har bjudit på många " Åhh vad mysigt fint ögonblick". Alla fina ställen jag får se dagligen är lixom grädden på moset. Självklart är inte mitt jobb alltid kul men tack vare alla olika underbara människor jag träffar så bjuds man alltid på skratt någonstans. Är det inte folk som vill äta ostar till frukost så är det fnissiga tanter med problem som att få fram orden rätt som mer än gärna visar heeela sin garderob med jackor innan jag går. Lite dementa med ungefär samma tidsuppfattning som en 5 åring och frågvisa små damer som vill veta om det verkligen finns fler som sitter ensamma som hon för de tror hon absolut inte på att det gör.

Jag älskar dom alla. Kanske dom små videkissarna mest just nu ...



fredag 3 maj 2013

Åh vad jag verkligen borde...

Gå upp nu. Fixa kläder så barnen inte blir sena. Klä på mig. Äta. Ner och träna. Plugga. Ingen migrän idag så jag måste göra något kreativt. Nyttigt. Göra något av dagen. Jobbar kväll idag. Innan måste jag göra något. En lunch inplanerad men jag måste göra något mer. Kan inte bara snurra in mig i täcket och sova bort denna dagen oxå. Det är inte lagligt utan migränen.

Det är ju det jag vill idag. Bara sova. Bara snurra in mig i täcket igen och åka till drömmarnas land. Dom var så härligt konstiga inatt. Vaknade med en skön känsla. Till det där vanliga. Lite tråkiga.

Nä, nu går jag upp ändå. På återseende sängen. På återseende!

torsdag 2 maj 2013

Plötsligt händer det!

Att alla strumpor i tvättmaskinen har en kompis. Rena och fina, par, tillsammans, två och två!

Lycka kommer i alla former!

onsdag 1 maj 2013

Utan mormor med jobb och sol!

Idag skulle min mormor har fyllt 92 år. Mina tankar har varit hos henne idag.

En jobbdag med fullt med sol. Efter en tripp till bror i berga. Mat och onyttigt. Det var grand finale på 4 dagars onyttigheter. Imorgon blir det svält och träning.

Nu somnar jag i soffan! Natti