måndag 31 december 2012

Så var det dags igen

Jag börjar med lite gnäll som vanligt. Är sjuk. Så fort jag reser på mig så rusar blodet och jag blir snurrig och känner hur blodet pulserar rusar upp i huvet. Jag är inte döende på något sätt vad jag vet iaf men mår bajs. Snor i liter och hela tiden lagom med feber så jag känner mig som långa farbrorn. Skulle ha jobbat igår och imorrn men avstår. Orkar inte helt enkelt. Är mest sängliggande.

Sista dagen på året. Jag hatar fortfarande nyår. Inbjudan till att fira nyår i New York kom aldrig så tills den kommer så fortsätter det att suga. Så länge så kan jag blicka tillbaka på året som gått.

Det blir aldrig som man tänkt sig PUNKT!

Nästa år blir jag färdig undersköterska. Det vet jag.  Annars vet jag inte ett skit och lika bra är väl det. Tänker inte heller sätta upp några fler mål än så. Tar dagen som den kommer.

Jag avslutar detta år med en av världens bästa filmer genom tiderna. Sällskapsresan såklart!

Tack å hej, leverpastej!



söndag 16 december 2012

fredag 14 december 2012

Mitt i Musikhjälpen tappar jag hoppet.

Har just suttit och kollat igenom alla klipp från "korrar på plats" på Musikhjälpens hemsida. Jag gråter och det känns som om mitt hjärta har gått sönder. Det är helt ofattbart att en så stor del av världens befolkning lever i skit rent ut sagt. Att som mamma se dessa barn gör så obeskrivligt jävla ont så man vet inte vart man ska ta vägen.

Dom senaste dagarna har varit upp och ner. Jag följer Musikhjälpen och gråter både av lycka och av sorg. I måndags startade jag en insamling i min kommun. Skickade ut en vädjan till kontakter i telefonboken samt i sociala medier. Vänner har försökt skramla i bössan på olika ställen. På kurser, julbord och på arbetsplatser men jag måste säga att intresset är skrämmande lågt. " Jag stödjer redan olika föreningar" är en vanlig kommentar. Dom flesta skruvar på sig besvärat när man viftar med telefonen och många bara låter bli att ens kommentera min vädjan. Jag blir arg, ledsen, frustrerad och känner hopplöshet.

Hur fan ska vi förändra världen när så många går med skygglappar och bara ser till hur dom själva har det? Vi har ju rent vatten och våra barn dör inte i kolera.

För att spä på hopplösheten lite till så har det skett ännu en skolskjutning idag i USA. Över 20 barn i åldern 5-6 år har dött.Hur i helvete får vi sådana saker att inte ske i ett land där var man äger vapen för att kunna försvara sig? Hopplöst.

Glädjande är att Musikhjäpen nu är uppe i över 8 miljoner kronor. Trots få bidrag i min bössa så känner jag ändå att jag är en del av hjälpen och det känns bra.

Ändå känns det tungt i hjärtat och jag känner en konstant gråtklump i halsen. Är det så här som kanske många andra har känt förut men som nu har stängt av? Blir vi alla så tillslut när vi inser att vi inte kan förändra världen?

Saken är ju den att vi faktiskt kan förändra, tillsammans. Vi med mindre pengar lägger lite och de andra med mycket pengar lägger mycket. Enkel ekvation tom för en sån som mig som suger på matte.

Nu ska jag hänga med på kommande flashmob i Musikhjälpen.


Vi lever i lyx och är ändå inte nöjda!

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3946&grupp=18830&artikel=5376614

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3946&grupp=18830

Man kan inte se på detta och sedan bara skaka av sig det. Har du inte redan gjort det så lämna ett bidrag nu. Tillsammans kan vi förändra världen!

tisdag 11 december 2012

Musikhjälpen 2012!!!

Tillsammans kan vi göra världen lite bättre för utsatta barn i slummen. Ditt bidrag kan ge rent vatten till många!

http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/vallentuna-milla

Tack för ditt bidrag!


söndag 9 december 2012

Åh vad det värmer i hjärtat!

När ens 8 åring säger: - Mamma, du måste ta bort sminket! - Men jag har ju inget smink på mig? - Men, du är ju alldeles svart under ögonen!!!

Ja du, lilla vän. Jag börjar väl bli gammal ELLER så ser man helt enkelt ut så efter en intensiv helg med två barn med egna viljor och hett humör. Just like their mother!

Jag tar väl mina svarta påsögon och sover då och hoppas ljuset är snällt mot mig imorrn.

God natt!

lördag 8 december 2012

Vi ska till Tomten idag!

Detta är en helt vanlig 8 årings önskelista.

Vad hände med " leksaker "?

Med alla dessa dyra önskelistor måste Tomten och nissarna jobba dubbla skift. Är dom smarta så väljer dom det billigaste på listan.

fredag 7 december 2012

I stugan

Mitt ute i skogen. Det är så tyst så det nästan värker i öronen. Det lilla man sett i mörkret ser fint ut. Som ett narniasnölandskap. Imorgon ska vi till Tomten.

Vi längtar!







söndag 2 december 2012

Så mycket inte bättre då?

Om någon gör en tolkning av ens låt som man inte gillar då? Som suger och är skitdålig och man bara hatar den...

Så mycket sämre lixom.

Det kanske bara är vi som tittar som gör den bedömningen...