måndag 23 juli 2012

Jo, till alla som tvivlar ...

Man KAN komma till ambulansen utan att vara utbildad sjuksköterska. Finns en utbildning på 2 år till ambulanssjukvårdare. Man måste ha en undersköterskeutbildning och ha jobbat i två år som detta. Så om ca 5 år är jag i ambulansen:) Innan dess kommer jag att vara på akuten!

Så det så!


Bloggat från min ajfån

fredag 20 juli 2012

Falsk marknadsföring!

Den ser ju jättegod ut PLUS att det är en apa på bilden.

- VILL HA APAN, skrik på ica.

Visst, whatever, ta den där jävla apan men jag vet redan i förväg att han inte kommer gilla. Mina barn äter bara naturellyogurtarna. Du vet dom där med skrynkliga gamla greker på. Favvon är den med vanilj. Iaf, såklart, väl hemma, en sked sedan står den nu öppnad oäten alldeles ensam på bordet.

Jag bara vill att man slutar göra alla barnprodukter så jävla roliga. Gör dom goda istället eller kanske både och...

Skitapan

Hitta och behålla...

Hur hittar man balansen i livet och hur behåller man den?
Detta ständiga pussel som kallas livet. Få är dom stunder då vi är i balans, iallafall jag. Stunder då allt stämmer, då allt faller på plats, då allt hinns med och man är i harmoni i både kropp och själ. Det spelar ingen roll hur strukturerad och planerad man försöker vara för det blir ändå ALDRIG SOM MAN TÄNKT SIG!

Tyck att jag låter bitter men handen på hjärtat, blir det någonsin så för dig? Om det blir så, händer det ofta? Kanske jag bara är ett måndagsexemplar som helt enkelt bara har otur? Som bara aldrig får till allt!

Jag menar livet i allmänhet. Att få till en fikadate. Att hinna göra det man tänkt sig en dag. Att göra klart det där jobbet man tänkt en vecka för att ha mer tid nästa som kommer. Att sätta sig ner o plugga en kväll och klara av ett av fyra prov under en kurs.

Min vecka skulle sett ut så här: mån-fre, hemma med barn på dagen, jobba kväll tisd, plugga onsd, träffa vän på torsdag, jobba fre-sön kväll. Hinna med att fixa hemma och göra kul med barnen. Må bra och träna.

Min vecka hittills: ons kväll, inget plugg-istället in till astrid lindgren med liten som klämde foten på gammelmormors gamla skitmotionscykel från 1837, inget brutet men lite ihopklämda ben i foten som fixar sig själv. Migrän varje dag så dagarna med barnen har varit skittrista. Ikea idag med psykbryt och migrän så jag dog när vi kom hem i sängen. Fikadate med vännen gick inte pga jobb och något plugg att ta igen idag blev inte heller för den där jävla pissmigränen. Nu har jag tre kvällar av helg med jobb att se fram emot, tjoho. Kalas på dan både lörd och söndag vilket ju är trevligt men när fan ska jag plugga???? Och träna??? Och hinna med allt annat jag vill göra??? Det låter inte så farligt, veckan är inte så omkastad men i det stora hela så blir det många ringar på vattnet. Jag som knappt badat...

Jag planerar och planerar så jag blir alldeles kalendrig men inte fan hjälper det. Jag behöver något annat slags redskap. Nån jävla nyckel för att lösa gåtan med livets stora mysterium: livspusslet - hur löser man den gåtan....

Och OM man mot förmodan löser pusslet och faktiskt får ihop livets alla delar, hur behåller man det då?

...

Location:I sängen

onsdag 18 juli 2012

Aftermensmigrän och regn!

Visst låter det roligt!

Vår semester är uppdelad på två. Vi har just haft 2 veckor på åland och nu hemma 2 veckor för att sedan vara ledig 2 igen. Jobbar skift nu dessa veckor hemma. Jag har hela helgen att se fram emot på jobbet.

Min migrän har helt ändrat sig från att vara superintensiv under mensveckan till att vara superintensiv veckan efter istället. Skitskumt och jättejobbigt när man som nu är hemma själv med båda barnen på dagarna och bara vaknar med migrän och spänningshv varje jävla dag. Jag är nästan glad över regnet då men bara nästan.

Idag om jag mår bättre ska vi fara till gammelmormor och fika litegrann. Hon kommer ju aldrig längre till födelsedagar och så så det blir en tripp dit istället.

Kvällen ska ägnas åt skolarbete. Har påbörjat kurs nr 2 nu och knappt pluggat någonting trots att snart mer än en vecka nästan två har gått. Läst har jag gjort men inte satt mig in mer ingående. Nytt för denna kurs är att man inte har inlämningsuppgifter utan små prov via nätet som man ska göra istället. Små kunskapstest för att se hur mycket som satt sig under kursens gång. Känns lite läskigt då jag inte har en aning om hur dom ser ut eller hur mycket dom påverkar betygen. Denna kurs är uppdelad i fyra delområden så det blir fyra små prov. Kanske det var bättre med inlämning ändå?!

Utöver detta så tyckte jag det var dags att starta eget. Ett cafe som kräver massor med tid. Bakery Story och jag erkänner att jag helt klart drabbats av ajfånsjukan hårt, fruktansvärt hårt, eller kallas det kanske för appsjukan? Tidskrävande, fånigt, osocialt men beroendeframkallande jätteroligt! Så det så:)!

Även solen har sina fläckar...

måndag 16 juli 2012

Liten blir stor!

Sötaste lilla 3 åringen idag!

Grattis hjärtat på din dag, hela långa dagen!

söndag 8 juli 2012

Uti vårt Åland där regnar det nu...

o regnar o regnar o.regnar. Detta blir dagen då.regnet aldrig tar slut. OM det ger sig så ska vi ge oss ut o fiska. I morrn blir det sol igen!

Jag har börjat springa litegrann. Det är jobbigt men just nu är regnet mest jobbigt. Sitta i lilla stugan fast inomhus är inte som hemma.

Imorrn blir det sol! Imorrn blir det sol!

tisdag 3 juli 2012

Mot MormorStugan!

Sol bad mat o mys har vi nu framför oss i två veckor!

En brännapromenad ska vi ta varje dag så vi återkommer som gladiatorer!

Adios, på återseende!

söndag 1 juli 2012

Med ett finurligt leende sa han som svar:

Ässkar osså dej!

Första gången min lilla snart 3 åring svarat på " jag älskar dig".

Jag ba dog av kärlek!!!!!

NUSSE, PUSS