torsdag 31 maj 2012

Välkommen Pullan!

Kommer trivas med Ballen bra tror jag;)

onsdag 30 maj 2012

Livet är som en maskros!

Vi föds, vi blommar, vi vissnar, sen sprids vi med vinden, precis som en maskros!

söndag 27 maj 2012

Euphoria!!!!!

Jag satt med gåshud och nästan nästan att jag grät lite grann när hon uppträdde. Att hon sen krossade europia så hårt så hårt gjorde lyckan total! Stolt svensk idag helt enkelt!

Dom senaste dagarna har inget blivit som jag tänkt mig vilket är störande. Denna vecka har bjudit på mkt jobb på båda mina jobb och det har väl funkat bra förutom bitterfittan på hemtjänsten som jag typ vill döda. Den är den övriga tiden som bara blivit helt sne mot vad jag räknat med.

Idag hade vi lite släktkalas för mannen som fyllt år. Stress såklart som alltid då det inte går att leva ett organsiserat liv med en tidsoptimist som inte kan eller vill planera något alls. Ätit som en flodhäst har jag gjort. Tårta ggr 5 omgångar och tro inte jag är färdig för det. Nu ska jag koka te och äta ännu mera tårta. Imorgon äter jag inte alls.

Å jag hör absolut själv hur jävla bitter min egen ton är så jag ska nog inte skriva så mkt mer just nu. Ska imorgon ner till vårdcentralen och ta en streptokocktest på mig själv och den lille. Har vi otur så vandrar det bara runt hos oss villket ju inte är så bra. Dagis är stängt så det blir bara kvällsjobb för min del imorgon.

Tadam!

söndag 20 maj 2012

Kreta - Rethymnon

En riktig familjeresa. Vi blev bjudna av mannens föräldrar tillsammans med mannens bror med familj. Vi for till arlanda den 12 maj i ottan och styrde mot Kreta. Vi åkte med Apollo och bodde på Rethymno Mare Resort som låg en bit utanför Rethymno stad. Hotellet låg fint i en sluttning så lite träning blev det varje dag. Vi bodde lyxigt med en egen privat pool. Denna avdelning var för 6 rum men det var bara vi tre familjer där så det kändes verkligen lyxigt. Hotellet var fint, hade två stora poolavdelningar och en massa aktiviteter. Högsäsongen har ju inte riktigt startat. Tror vi som mest var ca 170 gäster. Fullbelagt under högsäsongen tar dom 700. Vi hade det alltså väldigt lugnt och skönt.

All inclusive var bokat så vi blev armbandade när vi kom fram. Mannen och jag har alltid varit lite skeptiska till detta. Tyvärr så blev våra farhågor besannade. Maten var ok men inte mer. Kändes som en lunchrestaurang man åker till då och då av bekvämlighet för att den lixom ligger nära. Maten går att äta men med noll njutning överhuvudtaget. Inte ofräsch utan verkligen bara bukfylla. Läsken var superutblandad med vatten likaså juicen. Det kändes lixom lite dött, inte äkta. Kanske vi hade otur men vi är inte sugna på att prova igen. För oss är halva nöjet med att resa att få ge sig ut och upptäcka, hitta goda restaruranger och helt enkelt se sig om. Man ska dock aldrig säga aldrig. Förstår att det kan skilja mkt mellan olika hotell inom detta område helt enkelt.

Bortsett från maten så har vi inte haft något att klaga på. Eller jo, kanske att sängarna på hotellet faktiskt inte hade några bäddmadrasser så vi låg direkt på resårbottnen. Att lixom få för sig att slänga sig på sängen skulle inneburit döden så det undvek vi. Dock så var dom jävligt roliga att hoppa i tyckte iaf liten och kusinen som båda är 2+.

Rethymnon stad var fin. Vi var där rätt många gånger och shoppade. Middag i stan blev det 3 kvällar varav en av kvällarna var även farmor och farfar med. Den kvällen var väldigt lyckad. Satt på en fin innergård och njöt av en mkt god kyckling souvlaki. Restaurangen låg i gamla stan i den finaste lilla shoppinggränden och hette Melody garden. Personalen var trevlig och maten som sagt väldigt god.

Veckan tillsammans med stora familjen har varit jättemysig. Så kul att umgås så intensivt under en tid när det ju faktiskt är så svårt att få till hemma. Ser fram emot semestern på Åland som faktiskt snart kommer. Nu är jag helt redo för sommaren.

Tack farmor och farfar för en jättemysig vecka. Detta gör vi gärna om snart igen;)



tisdag 15 maj 2012

På kreta har vi det nice!

Solmys o en alldeles egen privat pool:)

fredag 4 maj 2012

Vad säger man?

Var på vårdcentralen igår med mina killar. Liten var röd o irriterad i ena näsborren med lite tjockt gult snor plus ett finger med en gul bula på. Ingen som vet vad han gjort men ont gjorde det. Stor hade en plupp på oxå ett finger som han haft länge men som vuxit så jag tänkte det var bäst att kolla upp. När jag ringde ner fick bara liten en doktorstid. Dom tyckte det räckte med att stor träffade en sköterska. Jag tyckte doktorn kunde kolla hans finger på en gång men det tyckte inte dom.

Väl på plats blev väntan lång. Först in till doktorn som skickade hem oss med ordinationen " tvätta med tvål o vatten, näsa o finger. Fingret kan du klämma lite på så kanske bubblan går sönder på liten." Bubblan som var en varfylld en. Kolla bakterier eller nåt sånt var inte på tal.

Stor fick vänta länge på sköterskan för att sen få veta att " det här måste doktorn titta på, förmodligen en vårta".

Varför kunde dom inte fixat det som jag bad om direkt? Detta blev ju väldigt omständigt!

Imorse när vi vaknade var litens varbubbla dubbelt så stor, fingret svullet o rött o näsan såg ännu rödare ut. Ringde vårdcentralen igen som sa vi kunde komma ner halv 2, alltså om 5 timmar....Liten hade ont i fingret o grät. Slängde in ungarna i bilen o körde till danderyds barnakut som vi tycker är skitbra. Har alltid fått bäst hjälp där. Vi kom in på en gång. Läkaren kom efter 2 minuters väntan o konstaterade på 10 sekunder att liten hade en kraftig streptokockinfektion i både näsan o fingret. En punktering blev det på varbubblan samt penicillin 3 ggr per dag i 10 dagar. Mindre än en timme från parkering till hemfärd på en sjukhusakut. Det är svårslaget!

Vår vårdcentral har tabbat sig många ggr förut. Mitt förtroende för dom är lixom dött. Ska byta för hela familjen nån annanstans där dom vet vad dom gör.

Ska tillägga att samma vårdcentral samma dag säger till en vän som ringer ner halvdesperat för att hennes 3 åring blivit tokallergisk på dagis för första gången att " du får väl prova dig igenom all allergimedicin på apoteket och se vad som hjälper. Vi har ingen tid idag till henne". Dottern är 3 år precis som min lilla. Allergimedicin är lixom lite svårare att få till rätt dosering för dessa små krabater. Hur fan tänkte dom???

Trodde man skulle få hjälp när man vänder sig till sjukvården?

Är det så här dom äldre sjuka blir behandlade?

Uss