onsdag 31 augusti 2011

Holy Moly - nu bloggar hon från jobbet oxå....

Aja baja men bara ett litet inlägg:)

Läste mitt horoskop i nya Amelia och allt stämde!

Det sa att jag misskött min kost och hälsa ett tag men att jag var på väg att ta tag i det nu. Det kommer göra att jag mår mycket bättre. Sen stod det nåt mer som jag inte minns men som stämde sen stod det att jag trivs med fiskarna. Det stämmer ju jättebra. Jocke är inte rädd för mig alls och Dartanjang och Ruben har blivit lite modigare dom med. vi börjar bli tighta lixom:) Ha ha ha, eller menade horoskopet nåt annat?

Igår blev det magdans, ett grymt pass i en timme där fettet fick svettas sen stannade jag på gymmet på vägen hem och gick på bandet i 30 min. Det blev 3,1 kilometer och svettigt även där.

Jag är på rätt väg nu. Om jag bara kan ta tag i mina dåliga samveten gällande människor runt mig så kommer jag att må bättre.

Dax att jobba lite då:)

tisdag 30 augusti 2011

Just nu...

är jag skitirriterad över att vår dator, en dell från 90-talet eller så är så galet seg. Bara det att den heter Latitude D 400 får tom mig att förstå som inte kan något om datorer alls att den är skitgammal och borde få dö!!!!! Dells idag heter nog typ Longitude R5000. Det låter lixom hetare. Måste fråga mannen om det senare.

Idag ska det tydligen premiärdansas. Jag tyckte tydligen för några veckor sedan att det var dags att avancera till den där andra gruppen som man ska vara bra i. Att dansa alltså. Får se om jag tagit mig vatten över huvet. Att vågen dessutom visar "the number of the beast" hjälper nog mig att känna mig bra, sexig och allmänt bekväm  framför dom helt avslöjande enorma speglarna i salen ikväll. Sa jag att jag numer bara bär svart?!

Nu ska laga mat, dansa, träna och sedan sjunka ner i tvsoffan och kämpa emot mitt fantastiska sockerberoende jag lagt mig till med denna sommar! Ingen alkohol, inget koffein men socker socker socker. Det är min melodi.

Hej då choklad lixom!

måndag 29 augusti 2011

Migränkoma!

Veckan inleds med migrän. 3 imigran och 1 ipren. Ätit frukost nu. Känns bättre om jag låter bli att röra på huvet för fort.

Jag får låtsas att jag är stelopererad och hoppas på att resten av veckan har något roligare att bjuda på.

torsdag 25 augusti 2011

Plötsligt händer det!

Att man får till den där fikan som man pratat om i flera år!!!!

Så gott, så trevligt osså fick man smycken oxå. (stackars hon fick en gammal jacka;)

Den där anna, hon är i min smak lixom.

Jag längtar redan till nästa fika!!!

Tack för en trevlig eftermiddag!

Bilden gör dom inte rättvisa. På halsbandet är barnens namn stansade (heter det så?) på båda sidorna, så underbart fint, en favorit. Båda smyckena var lixom jag ju:) Made by anna!
 
 

Mina killar!

Min stora kille har numer en glugg mellan tänderna. Han har börjat skolan med allt vad det innebär. Han är en snäll kille. Lugn och väldigt klok. Lillgammal kallades han redan som väldigt liten. Han pratade tidigt och man fick verkligen tänka på vad man sa när han var i närheten då han hörde allt. Precis allt.

Han slåss aldrig och bråkar ogärna överhuvudtaget. Brottas och skojbråkas tycker han inte heller om. Därför blir det jobbigt ibland för honom i skolan då de flesta killar i klassen är ganska vilda och vill synas och höras.

Han tycker om att leka med tjejer. Kanske för att tjejerna är lugnare. Tyvärr så är killarna i hans klass redan så otroligt "coola" så dom leker inte med tjejer. Ibland blir min stora kille retad för att han leker med tjejer.

Han är en ganska känslig kille, på gott och på ont. Det onda är att han lätt tar åt sig om någon retas och blir jättearg och frustrerad men han slåss inte och han knuffas inte och han retar inte tillbaka så det blir mest skrik och inget mer. Att en av hans kompisar som han leker ofta med ofta vänder kappan efter vinden när dom är fler och går emot honom förstår han inte. Handen på hjärtat så förstår jag inte heller det så hur ska jag kunna förklara det för honom? Att det kan vara så när man är liten!

Det goda med att vara känslig är att han kan tänka sig in i hur andra kan känna i olika situationer. Han bråkar inte. Vill inte göra någon annan illa.

Ibland vill jag säga till honom att använda nävarna han med. Att han ska putta tillbaka. Att han ska reta tillbaka men det skulle ju inte vara han. Han som jag älskar så vansinnigt mycket precis som han är. Ändå vill jag att han tuffar på sig lite ibland.

Han är absolut inte mobbad tvärtom. Han är omtyckt av kompisar, både killar och tjejer men klimatet i skolan idag är tufft och hårt och det är ju inte han.

Jag hoppas på att det med åren blir lugnare. Att killarna machoar klart nån gång och accepterar varandra för vilka dom är. Jag hoppas hoppas hoppas.......

Min lilla kille är ett litet yrväder som kan charma den mest surmulne. Med sin tintinfrilla drar han fram, ständigt på jakt efter nya saker att upptäcka. Jäklas och slåss med brorsan står högt på listan, tur att han har fått världens snällaste brorsa som dock blir mycket frustrerad. Den lille bubblar på sitt eget språk och ingen begriper ett skvatt av vad han säger men han är smart. Han använder teckenspråk och visar när vi står som frågetecken framför honom. Det roligaste just nu är att stoppa olika gubbar inuti olika bilar så att dom sitter och kör. Att se på oss hur vi gör saker och sedan göra likadant är oxå kul. Idag la han besticken som jag efter maten när vi var klara och sa sedan "tack tack".

Han har en egen vilja men är ingen ångvält. Han tar inte saker från andra men tar tillbaka om någon tar från honom. Han skriker och gråter när jag lämnar honom på dagis men verkar finns sig efter en stund och blir glad när jag kommer. Han är snäll mot andra och slåss inte. Han förstår att man ska vara lite försiktig mot dom som är mindre och att man kan busa lite mer galet med brorsan och hans kompisar. Dock så tror jag att han kommer att ha det lättare med tuffa kompisar när han blir äldre än vad brorsan har. Jag hoppas det iallafall.

Han älskar bilar. Små som stora. Älskar att leka i pappas bil. Veva upp och veva ner fönster. Öppna och gå ur och stänga dörr och sedan in igen.
.
Han älskar hår. Sitt eget därav tintinfrillan. Han älskar mitt hår. Han kan sitta eller ligga med mig hur länge som helst bara han får hårgosa.

Trots att mina killar ibland känns som dag och natt så tror jag att dom är i grunden väldigt lika. Trygga kärleksfulla små egna personer med stora hjärtan.

Jag är så tacksam för varje dag som jag får se dom, känna dom, pussa dom där små nypgoda kinderna, känna doften som fyller hela mig med sån lycka. Sann kärlek som tar en till oanade höjder gång på gång.

Jag älskar er mina underbara fina små snart stora killar. Ni är min värld!


Jag!

Jag har alltid haft dålig självkänsla. Alltid jämfört mig med andra och tyckt att dom är så mycket bättre. Snyggare, smartare, roligare, bättre. Ja, helt enkelt mycket bättre än mig på alla sätt och vis. I skolan from högstadiet var det värst. Speciellt gällande utseende. Jag var som den fula ankungen som kanske, kanske en dag skulle blomma ut och bli en svan. Det har ännu inte hänt men jag hoppas fortfarande.

Missförstå nu inte det här. Jag känner mig inte alltid ful och udda men när jag är låg så är det en uppfattning om mig själv som lixom blommar lite extra.

Att det är skillnad på självkänsla och självförtroende har jag förstått är två helt olika saker. Självkänsla har jag haft lite av. Självförtroende har jag mycket av. Det finns nog inget som jag inte klarar av, om jag bara vill. Har jag bestämt mig för något så ser jag till att det blir så. Det har hjälpt mig många gånger i livet.

Kan man ha dålig självkänsla men bra självförtroende? Det låter som om att det inte riktigt går ihop men det är så jag är. Inte helt enkel, ganska komplicerad.

Många har bilden av mig som en tuff, ganska hård tjej som säger vad jag tycker och tänker. Så var det förr iallafall. Jag förstår ju så här i efterhand att det var enda sättet som jag trodde att jag kunde synas på. Det gör ont i mig när jag ser tillbaka på hur jag var förr. Det gör ont att se att jag mådde så fruktansvärt dåligt och att ingen i min närhet kunde förstå att det var just därför som jag hade min hårda yta. Inombords ville jag inget hellre än att bli omtyckt men min yta gjorde att jag inte alls blev omtyckt. Att vara i tonåren och inte ha en enda nära vän utom pojkvännen och jobbigt hemma är ingen bra kombination. Därför var skoltiden från högstadiet så fruktansvärt. En hemsk tid som jag hellre skulle dö ifrån än tvingas göra om.

Bilden av mig idag är jag osäker på. Dock så vet jag att när jag blir beskriven som hård, då gör det ont i hjärtat för det stämmer inte. Däremot så vet jag oftast vad jag vill. Jag kan säga rätt ut negativa saker om andra som gjort något dumt. Jag har åsikter om det mesta. Jag vill debattera, argumentera, få fram min åsikt för att förändra andras synsätt men självklart accepterar jag oxå att vi är olika. I min blogg får man säkert en "hård" bild av mig men då ska man veta att det låter oftast värre än vad det verkligen är. Jag är en känslomänniska som agerar på känslan. Är jag arg då så blir det ju naturligt rätt "hårt". Är jag glad blir det raka motsatsen.

Om jag ska beskriva mig själv så skulle jag säga så här:

Jag är en tjej som brottas med två olika sidor av mig själv. Den ena är den sidan som alltid tror på mig själv. Att jag kan göra allt om jag bara vill. Är stark och står upp för mig själv och dom jag älskar. Brinner för att hjälpa andra. Skulle vilja förändra världen så att alla människor kan få ha det bra. Vill ut på äventyr och upptäcka världen. Ge mina barn mycket kärlek och få dom att växa upp och bli goda människor som gör skillnad för alla som har det svårt. Tar på mig för mycket ibland som jag bittert fått erfara konsekvenserna av. Det kan väl sammanfattas av ett ord: Vilja!

Den andra sidan är att jag ofta jämför mig med andra och tror att jag alltid är lite sämre. Då handlar det mest och utseende, hur tålmodig man är med sina barn, hur städat och organiserat man har hemma, hur mycket umgänge man har, ekonomi, yrke, intelligens, hur man bor, jämnställdhet..........

Jag tror oftast att andra har den där lyckan som man strävar efter. En jämn fin balans i hela ens liv. Jag VET att det inte är så ändå kan jag inte låta bli att se på andra och avundas det dom har. Iallafall det jag tror att dom har.

När jag läser andras bloggar slås jag ofta av hur lyckliga alla verkar vara. Dom är så tacksamma över vad dom har och allt är som täckt med ett rosenskimmer. Det finns aldrig att finna något fel i deras värld. Bråk med maken? Nä! Bråk med barnen? Nä! Psykbrytskrikutbrott?Nä! Det är som att alla normala mänskliga känslostormar är puts väck och sånt får mig att må ännu sämre. Trots att jag vet att vi alla delar mycket mycket mer än vad vi vill säga.

Vi har alla vårt bagage att bära. En del har som jag ett tungt ett som hängt med länge. Andra har det lättare. Oavsett så är vi nog i grund och botten väldigt lika men många väljer att lägga undan det där tråkigt och bara visa det roliga lätta. För såna som mig blir det tyngre det jag har. Därför blir jag så glad när jag läser om någon som lättar sitt hjärta litegrann. Öppnar en springa som visar att allt inte alltid är rosenrött. Att livet även hos någon annan kan vara tungt. Inget som gör mig glad att andra mår dåligt såklart men jag förstår att det inte är mig det är fel på. Bara att andra väljer att visa den andra sidan. Att inte som jag visa den där bitterfittan hela tiden.

Som många andra inlägg så blev även detta lite snurrigt. Jag försöker för mig själv att reda ut just mig själv. Frågan Vem är jag? Min tanke från början var att bloggen skulle visa mig det. Kanske den gör det så småningom. Ett problem jag har är att jag när jag går tillbaka och läser så slås jag ibland över vilka nördiga dumma inlägg jag gjort ibland också raderar jag dom. Jag är rädd för att jag kommer radera hela bloggen om jag startar från början. Vad säger det om mig själv egentligen? Att jag inte står för mig själv och mina åsikter? Nej, det gör jag men när jag är på så olika humör när jag skriver så kan det ju bli helt fel att läsa ett arginlägg när jag är på sprudelhumör.

Kanske dax att lägga band på sina känslor ibland i skrivandets stund?!

Verkligheten kallar i form av en bajsblöja!

onsdag 24 augusti 2011

Inatt kommer tandfen!

Min stora lilla fina kille blir alldeles tandlös. Han har sett fram emot besöket från tandfen länge nu.

Den som väntar på något gott......

I världen "Gilla" och "Appar".

Men seriöst, säg nåt man INTE kan gilla just nu. Jag tycker det är så nördigt så jag garvar varje gång jag ser " Gilla oss på facebook".

Det känns som om vår lilla värld deltar i en sekt. En sekt där ens liv är styrt av fb och ajfån.

När man tänker på det så känns det lite obehagligt nästan. Att över 500 MILJONER människor är medlemmar på fb.

Det är inte det att jag inte hajjar grejen för det gör jag MEN jag vill inte vara en del av det. Trots att finaste brorsonen är med och undrar varför hans faster inte är;) Klart det skulle vara kul att få en inblick i hans liv men när ska jag ha tid?

Med min ajfån som jag inte har på jobbet? I bilen på väg till jobbet? När jag hämtar på dagis och skolan? När jag kommer hem och ska laga middag? När jag tränar? Nej såklart, på kvällen när mina barn sover och man kan sjunka ner i soffan och ta det lugnt! MEN, var det inte då som vi skulle umgås med vårt partner??? Eller räknas det som om man umgås när man sitter båda uppkopplade på fb?

Jag undrar om det kanske inte är så att dom flitigaste användarna är tonåringar och singlar? Det förklarar mycket för mig isånafall.

Gällande ajfån så fattar jag att det är en bra telefon MEN hysterin kring fenomenet får mig att inte heller vilja vara en del av det heller. Möjligtvis om det kommer en app som heter " Du bestämmer". Jag lixom bara säger vad jag vill också blir det så. Typ "städa, tvätta, städa akvariet, handla, laga mat nu!!!! Kom med den appen så hänger jag oxå på.

Tills dess så får jag väl gnata vidare med min rosa ericsson som man kan ringa, messa och ta bilder med!

tisdag 23 augusti 2011

Här kommer alla känslorna på en och samma gång!

Ibland känner man en doft som rör upp tusen olika känslor.

Ibland gör något man ser samma sak.

Såg en tjej nu på kvällen som var ute och red. Det fick mig att färdas tillbaka 20 år tillbaka i tiden.

Jag minns känslan jag hade när jag på em var i stallet. Hösten var på väg. Luften var lättare. Det var kallmysigt, mörkt och alldeles underbart. Känslan går inte att sätta ord på.

Ibland behöver man inte det. Dock så skulle jag ibland kunna ge vad som helst för att få dras tillbaka helt och håller och få uppleva känslan till fullo igen.

Det blir oftast inte samma sak när man försöker att uppleva igen.

En tidsmaskin! Det skulle vara nåt det!

söndag 21 augusti 2011

Fullt i huvet!

Nu gör jag ett sånt där blogginlägg som man inte borde göra när man har en blogg där vänner man känner läser. För att någon kanske kan ta illa vid sig eller missförstå. Det är nu bloggen man har faktiskt skulle vara bara för mina ögon.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Jag vet vad jag känner men det funkar inte att skriva eller gör det det? Kanske det mest har med att göra att det är höst och jag känner mig lite allmänt nere. Får lite panik över att alla är på väg in i sina bubblor igen som öppnas tidigast efter jul.

Semestern man har haft har passerat. Mysig men med stor avsaknad av umgänge. Innan semestern pratar man så brett och vitt om att "ni måste komma till oss"och "vi måste komma till er" och "vi ska göra ditten och datten tillsammans". Nu är semestern slut och inte ett skit har man lyckats få till. Alla inklusive vi har fullt upp med sitt. Oavsett så tycker jag att det är så tråkigt. Det är väl på semestern som man ska hinna umgås? Jag tycker att jag har försökt men responsen har varit låg. Vissa försök har även gjorts att göra något såhär efter semestern, en tripp under brittsommaren i sep men det verkar inte funka heller. Inte ens när förslaget kom från en annan vän gick det och genomföra för den vännen ändrade sig? Ha ha jag känner mig nästan som om jag jagar folk i min omgivning just nu, nästan lite desperat efter umgänge lixom....Dock så har jag nått min gräns nu och tar ett steg tillbaka. Låter berget komma till mohammed. Jag hoppas det gör det förr eller senare iallafall.

Jag vet att någon kommer att läsa det här och ta illa vid sig och jag ber om ursäkt för det. Det är inte meningen att kasta skit, jag är bara så otroligt besviken över att alla planer man hade innan semestern inte blev av, inte en enda en tillsammans med vänner eller familj.

Jag är låg just nu och känner mig ensam. Jag behöver umgänge i massor för att klara den här fina men deppiga hösten som kommer. Dom människor som kryper i ide nu kan jag inte förstå mig på. Det är väl nu i mörkret man behöver lite umgängespepp!? Som sagt, bitter och låg jag är. Kanske bitterfittan kommer att ha överhanden ett tag nu. Att inleda hamsterhjulet med galen förkylning och inskolning på dagis har lixom inte hjälpt till på ett positivt sätt heller. Träning och svull med extra kilon funkar inte heller någe vidare.

Bah vad jag gnäller. Här kommer något positivt istället:

För ett par veckor sedan ringde en vän och ville vi bara skulle dra i väg nånstans och shoppa och fika lite. Det gjorde vi och det var helt underbart. Jag ÄLSKAR när människor är spontana och tar mig med. Oftast är det jag som står för såna nyck så att blir meddragen var helt underbart. Samma vän dök några dagar senare upp en em på en visit bara sådär. Det gjorde mig oxå glad.

Om ganska exakt en månad fyller jag år. Egentligen skulle jag vilja vara hemma och fira med kalas och vänner och familj. Problemet är att min familj är skit och inget att ha borträknat några få, alltså på min sida så det blir alltid så att jag flyr. Tanken var att vi skulle helgen innan åka till Astrid Lindgrens värld med barnen som inte varit där. Vimmerby är en jättemysig liten stad så det kändes som ett mysigt och roligt ställe att åka till. Det hade varit roligare om man kunde fått med sig några vänner med barn men det verkar smått omöjligt. Alla har sitt. Jag har inte bestämt om vi ska åka eller inte. Vi får se.

Annars är ju Taxinge ett mysigt ställe man kan köra favorit i repris till. Gissa vad som lockar där:) Där var vi senast för 2 år sedan. En månad efter att mina panikångestattackar började och jag verkligen inte orkade vara hemma och bli firad. Det är ett blandat minne därifrån.

Nu ska jag dricka lite te och ladda inför ångestvecka nr 2, dock bara dag 3 för mig gällande inskolning. Jag hatart och önskar det var över. Åh fy vad gnälligt det här inlägget blev:(

Bitterfittan checkar ut nu men säger oxå att hon har sååå fina vänner som hon älskar över allt annat. Spontan vänner som överraskar, vänner som kommer med kärlek när man ligger på dödsbädden, vänner som peppar när man har det svårt, vänner som man kanske inte pratar med på ett tag men ändå alltid finns där, vänner som sms:ar om ditten och datten med mera med mera.........

Sååå vad fan gnäller hon om den där jävla bitterfittan???

Ja du, det kan man undra:)...




När Bullhjälpen kom till byn!

Jag kände lixom att det kändes töntigt att bara köpa ett par stycken så jag slog till på 10!

Vad jag typ glömde bort var ju att jag skulle skippa sånt här ett tag nu MEN det var ju för en god sak.

Kanske en viss ironi att man står och säljer mat till förmån för svältande men ändå.

lördag 20 augusti 2011

Höjden av lathet!

När man "fyller på" nagellacket och lixom duttar i där lacket har lossnat.

Illa men jag orkade bara inte hela proceduren.

Kanske lite trailer trash på det;)

Jag och Carola - Ett litet minne

Jag var 5 år när allas vår Carola vann melodifestvalen.

Jag satt som klistrad vid tv:n och blev kär vid första ögonkastet. Hon var min number one i många år. Även Herreys hade en plats i mitt hjärta men Carola var ändå nr 1. Som nr 2 kom Richard i Herreys:)

Skivan Steg för steg som hon släppte 84 tror jag fick jag av min älskade bror. Den blev välspelad under lång tid. Jag kunde alla låtar utantill och kan fortfarande. En av mina favoriter från den skivan förutom så klart Tommy tycker om mig;) var en låt som heter Som en fjäril:

Tänkte ta ett tåg nånstans



Satt på Centralens restaurang


Och undra' om han läst det brev jag skrev


En gammal man som satt bredvid


Han sa: Förlåt, om du har tid


Kan jag berätta något ur mitt liv


Det fanns en kvinna som var min för länge sen


Och när jag ser på dig, så minns jag henne än






Som en fjäril på en sommaräng


Flög hon fri


Och hon dansa i vinden


Hon var min för en stund


I nästa sekund flög hon bort


Som en fjäril på en sommaräng


Ser jag dig


Så flyg inte iväg


Är du rädd om det du har


Så ska du stanna kvar






Han sa: "Det har tagit tid,


Jag har nog aldrig vant mig vid


Att hon försvann och jag blev ensam kvar"


Jag satt med tårar i min blick


Och log till avsked när han gick


För mina frågor hade fått ett svar


Jag såg att tåget gått för länge, länge se'n


Och när jag vände hem, fanns orden där igen





Som en fjäril...

Det är någonting med den här låten som ger mig rysningar bara jag tänker på den. Jag har älskat den sen första gången jag hörde den och gör det fortfarande.

Om jag hade en sångröst, då skulle jag bli känd med min fina röst och göra en nyinspelning med den här låten. För att den förtjänar det efter alla år i skymundan och det faktum att den bara är ett spår på skivan och aldrig blev nån singel.


Man bara måste älska det här omslaget:) Jag kunde sitta och titta på det länge länge och bara önskade att den där killen kunde vända sig om någongång så att han och Carola kunde bli tillsammans eller nåt. Jäkla tur att han inte gjorde det kanske:) Ha ha ha

Åren gick och jag växte från Carola. Tyckte hon blev lite scary när hon träffade den där Runar och höll på med livets ord och allt det där. Hänga i stora folksamlingar och tala i tungor är lixom inte min grej. Carola har fortfarande en fin röst men hon är lite för mycket för mig. För präktig och kristen helt enkelt.

Jag håller mig till mina gamla spår av henne och drömmer mig tillbaka några år istället.






torsdag 18 augusti 2011

Vår familj!

Får jag lov att presentera Clara, Dartanjang, Tommy och Ruben:)

Utöver mig, mannen och två små så har vi även fått sällskap av dessa 4 sen en vecka tillbaka.

Idag blev vi 3 till. En blå kampfisk som fick namnet Jocke plus 2 stycken Molly blac som heter Piff och Puff. Om jag lyckas fånga dom på bild så kommer det en sådan snart:)


onsdag 17 augusti 2011

Det där med inskolning!

Idag är det kort intensiv inskolning på förskolan som gäller. Det hela ska vara avklarat på en vecka. Man är som förälder med hela dagarna och har så att säga huvudansvar för sitt eget barn. Efter 3 dagar eller så så ska man lämna barnet och sen när veckan är över ska det vara klart!

Lämna, jobba, hämta. Hamsterhjulet rullar på och allt är frid och fröjd.

Problemet är att jag tror inte på att det går så enkelt. Det där med inskolningen. På en avdelning där antalet barn är 10 totalt med 2 fröknar. Av dessa 10 barn är det 8 stycken!!!!! som håller på att inskolas, på 2 fröknar?????

Det säger sig självt att fröknarna inte räcker till. 8 stycken osäkra, nya barn som vill ha nån trygghet när föräldrarna försvinner. För mig är det en ekvation som inte går ihop. När det dessutom är så att föräldrarna är med hela dagarna fram tills att det är dax att försvinna blir det svårt för fröknarna att knyta band med barnen. Av egen erfarenhet vet jag att det är svårare, mycket svårare när föräldrarna är med.

Jag får inte vara för negativ nu. Jag har ju inte ens varit med ännu. Imorgon får jag byta av mannen och ge mig ner till förskolan. Att bara gå dit och lämna då det är min första dag är helt uteslutet. Det gör jag bara inte. Han får två dagar med mig nu sen på måndag får vi se hur det känns. Jag måste dock få känna att han kan knyta an till någon fröken där. Jag måste känna mig trygg med att han är trygg med en vuxen då jag försvinner.

Inte lätt det här. Inskolning är nog alltid jobbigt. Separationsångest för både förälder och barn. Sen kan den ske på olika sätt. Att under en 2 veckors period vara med som förälder men trappa upp ens frånvaro lite då och då. Gömma sig på fika i ett annat rum. Det konceptet tror jag på. Inte det här nya lite trendiga när allt ska gå så jävla fort. Snipp snapp slut så var det klart. Inskolat och klart på 3 dagar. Nä, det funkar inte för mig och inte heller för mina barn. Dom är alldeles för medvetna och går inte att lura.

Dessutom har jag aldrig trott på brutala metoder när det gäller barn. Buffning, 5 minutersmetod, hit och dit med skit. Dom är väl för fan inga robotar. Visst han är bara 2 år och fattar inte lika mycket som en vuxen. Dock så förstår han mycket väl att shit, mamma/pappa är borta!!!! Vad ska jag göra nu??? Har man dessutom under dessa 3 dagar inte kunnat få kontakt med någon annan vuxen för att knät varit upptaget av 5 andra barn, ja då blir det svårt. Hårt och brutalt. Det gillar jag inte!

Det kanske funkar på hundar men inte på barn. Jag tror inte det iallafall.

Får se hur morgondagen blir.

Kärlek!

Brevlådan kom med Amelia och Rickard Engfors bok. När jag stod vid brevlådan kom världens finaste S åkande och gav mig en påse som innehöll en film, 2 chokladar och en feelgood film samt en liten krya på dig hälsning. Är inte det kärlek så säg:)

Samma S kom till mig för många många många år sedan när jag var sjuk med en helt kartong, en stooor kartong innehållandes teckningar som hon gjort på sin pappas jobb:) Budskapet var och stod på många många teckningar, Krya på dig! eller Bli frisk fort eller Skynda dig att bli frisk nu!:)

Jag undrar hur jag klarat mig utan denna underbara fina människa i så många år av mitt liv? Tror inte att jag med ord kan beskriva hur otroligt speciell hon är för mig.

Kärlek. Ren jävla kärlek!

Puss!



För att orka med allt detta så kör jag en kur sånt här:


Otroligt att man kan bli så utslagen av en förkylning. Det märkligaste är att jag ännu inte har fått någon migrän? Det brukar vara den som är värst!

Jag tackar för det sålänge!

Migränmamman med kärlek checkar ut och kryar på sig sålänge!

tisdag 16 augusti 2011

Gnäll gnäll gnäll

Jaaa, jag gnäller men uss vad jag mår pyton:(

Huvet är så fullt med snor så det spricker snart. Det känns lixom som om jag fått en kallsup i näsan hela tiden, tar jag inte nässpray så kan jag inte andas. Lutar jag mig framåt så rinner det ut ur näsan. Mina ögon rinner lite av och till. Halsen gör ondare idag. Jag vill sova men kan inte sova. Min rygg gör ont. Min nacke gör ont. Jag går på alvedon hela tiden. Pricken över i:et nu är migränen som med all säkerhet kommer att komma. Bihålor och migrän hör lixom ihop.

Man kan säga att livet känns mindre kul just nu. En liten tröst är att barnen och mannen fortfarande är friska, peppar peppar ta i trä.

Jag ska sluta gnälla nu. Tar en spraydusch och alvedon och hoppas på bättre tider.

Gnällmamman checkar ut för idag!

måndag 15 augusti 2011

Det finns inget värre än en förkyld man!

Jo, en förkyld migränmamma!!!

Med droppande näsa och fontännysningar, feber och yrsel hankar jag mig fram mestadels sängliggande men nu soffläge. Jag mår skit rent ut sagt och önskar detta är fort över.

Jag har inte tid med sjukdomar just nu. Dagisinskolning, jobbstart, renovering mm, sjukdomar passar inte in just nu.

Dagisdagen idag verkar ha gått bra men det är ju inte förrns vi ska lämna honom helt ensam som det verkligen blir på allvar så jag säger inte mer än så. Kan bara hoppas på att det blir bra.

Nu ska ynkliga jag byta soffa mot säng och hoppas på att denna natten bjuder på sömn och inte bara vänd, vrid, bök och stök!

Gonatt!

Dag 1 i verkligheten.

Jag borde vara på inskolning nu men icke. Är hemma och är galet förkyld. Känns som en bra start lixom.

Mannen fick gå med den lille och den store är på fritids.

Jag? Jag ska ta piller och sova...........

Goddag!

fredag 12 augusti 2011

En bra känsla!

Idag var vi och hälsade på dagiset som liten ska börja på på måndag. Det är samma som stor gick på vilket känns tryggt. Den avdelningen som liten ska gå på jobbar en gammal kollega till mig som är helt underbar. Min magkänsla säger mig att detta kommer att bli bra MEN självklart så finns oviljan där att lämna bort min lilla skatt hela dagarna. Önskar att jag kunde vänta ett år till då jag tror att han skulle ha mer utbyte av dagisvistelse då men ja, det är mycket man önskar här i livet. Nu är det som det är och vi kan bara göra det bästa av det! Jag tror som sagt att detta kommer att bli bra.

Hm min tvekan lyser visst igenom ser jag när jag skriver:)

Jag vet att det kommer bli bättre än förra gången iallafall.

torsdag 11 augusti 2011

Bilar 2 - Blä!


Är sååå besviken efter bio idag då vi såg denna film.

Jag älskade den första och har sett den med sonen 74 gånger eller så. Den var lagom på alla sätt och vis och den spelade på alla mina känslor så när nu 2:an kom var förväntningarna höga, mycket höga.

Det var action från första stund a´la värsta bondstyle. Jakt, skurkar, explosioner, och vapen, vapen, vapen. Att den var i 3D var inte ett dugg märkvärdigt heller. Den kändes mer disney än pixar. Lite sådär crazy och jag gillart inte alls. Inte ett endaste dugg.

Jag menar, det är inget fel med action men det var inte vad jag hade förväntat mig.

Den som tror att bilar 2 har något med den första bilar att göra kommer bli mycket besviken. Det blev jag iallafall.

Trist!

onsdag 10 augusti 2011

PANG! Du är död!

För säkerhetsskull så skjuter jag dig i huvudet 7 ggr till, sen i kroppen, sen sparkar jag dig i huvet, på kroppen, ja överallt, sen avslutar jag med att  skära halsen av dig och sedan skära dig i ansiktet 2 ggr.

Jag satt brevid och blev helt förstummad. Kanske jag överreagerar för att jag är vuxen och inte förstår? Att det är lek. Att barn i alla tider lekt med vapen och skjutit och dödat varandra. Jag vet att det är så ändå reagerar jag. Så dödade inte vi varandra. Vi sköt, PANG, du är död och död blev jag. Sen var det inte så mycket mer.

 Det jag såg idag i lekparken fick mig att känna mig illa till mods. Jag ville säga något till den värsta av dom två pojkarna som kom med vapen och sköt min son och hans kompis MEN vad skulle jag säga??? Jag ångrar mig nu. Jag borde ha sagt något. Jag, som alltid tycker att man ska säga ifrån. Vilken jävla hycklare jag är som inte sa något! Jag ville fråga varför han sköt så många gånger och varför han skar i ansiktet när den han skjutit uppenbarligen då var jävligt död? Jag sa inget!

 Det jag däremot förstår är allvaret i psykopaters agerande såsom Breivik, Columbinemassakern mm som är  blodigt jävligt allvar. Obehagligt, skrämmande, blodigt allvar som ingen någonsin vill uppleva. Lekte dom människorna så här som  barn som dom jag såg idag? Är det här varningssignaler som vi borde ta på allvar? Överreagera jag?

Jag vet inte.

Jag skulle ha sagt något ändå......

tisdag 9 augusti 2011

Mitt hjärta dog just!

Gör nåt!


Förlåt mina totalt meningslösa inlägg om matens vara eller icke vara. Tjocka magar och inte tjocka magar. Allt är bara en massa jävla dravel.

Jag ska lägga mer energi på att göra skillnad för människor som verkligen behöver.

Gör du det oxå?

Tänk om....

jag hade en platt mage nu.....

Då hade jag inte kunnat ligga med lappisen på magen för då hade den glidit iväg upp i ansiktet eftersom jag heller inte har några bröst som stoppar den.

Vilken jäkla tur det finns ett veck som stoppar upp!

måndag 8 augusti 2011

Vi utökar med fler!

Väntar spänt på att temperaturen ska bli rätt så dom små liven kan få flytta hit!

Jag vill ha en guldis och en sån som suger sig fast på glaset.

Oddsen för att dom ska överleva med mig som överman?

Mindre än 50% skulle jag gissa men jag ska försöka, jag lovar.

Annars har vi en plastnemo, en plastguldis och en sån med taggar som blåser upp sig.

Dom är fina dom med, lite mindre livfulla bara........

söndag 7 augusti 2011

Dagens Så blir det!

När man låter orkidér stå i vatten i krukan så blir rotklumpen kletig, kläggig och möglig!

Jag har alltid undrat och nu vet jag!

Jag försöker förtvivlat med första hjälpen här och ber böner att dom små liven ska klara sig.

Det är för tidigt att säga än men jag tror på 50/50 så oddsen är ganska höga.

Man kan säga att det lixom blir en liten blomvaka här idag.........

Huj vad mitt liv är spännande just nu.........

Kladdkakebar?

Det kan väl oxå funka?

Alla såna där chokladbars som finns som ska ersätta en måltid......

Jag hade bara kladdkaka hemma så jag tänkte jag skulle slå till på en kladdkakebar och vara lite nyttig idag;)

Skål!

torsdag 4 augusti 2011

Kanalen - A Love Story

-Men titta, där är ju drottningen. Älskling, där är ju drottningen. Tänk att hon kommer här på Göta Kanal!

Japp, här kommer jag. På min vita Princess 430, 40 tums med 8 taktarn......näää, ok, jag kan inte ett skit om båtar, jag erkänner. Jag vet att det finns segelbåtar och att det finns motorbåtar men mer än så är det inte.

Egentligen gillar jag inte båtar så värst eller kanske är det vattnet jag inte gillar men ändå så har jag en dröm:

Att jag en dag ska fara fram på en lagom stor båt längs Göta Kanal. Den drömmen har jag haft sen barnsben då jag för första gången såg just den filmen.Det var lixom något där som fick mig fast. Har nu i vuxen ålder varit runt kanalen på olika ställen ganska många gånger och jag blir lika kär varje gång.

Vart man än kommer längs kanalen så är det bedövande vackert. Naturen runt omkring är helt magisk och kanalen i sig med sitt bruna mystiska vatten ger mig rysningar både av välbehag och rädsla. Slussarna i sig är ju helt fantastiska byggen och att tänka att hela kanalen är grävd av människor för 200 år sedan gör det ännu coolare. Jag hoppas min dröm snart blir sann.

Vi är nyss hemkomna efter en roadtrip som startades igår morse då vi for till Kinnekulle och kollade på en vän och hans porsche banracing, sedan vidare till Mariestad där vi åt mat, njöt, bodde på hotell och hade det mys. I morse for vi till KANALEN såklart. Startade i Sjötorp där kanalen börjar och kollade på båtar som slussar sen vidare till Lyrestad, Norrqvarn där dom har en minikanal för barnen att leka i vilket var en succe. Glass på bryggan i solen vid kanalen med ett lekande barn och ett sovande var ganska nice. Efter några timmar där så for vi vidare mot Nora, eller rättare sagt mot Järnboås där min svägerskas söta lilla torp ligger. Vi våldgästade litegrann då vi ännu inte har sett torpet på riktigt utan bara på hennes blogg. Det låg jättemysigt, var jättemysigt och jag förstår verkligen att hon föll det. Det blev en snabb mysig visit med korvgrillning och lite vattenlek och såklart visning av torpet. Hoppas vi far dit igen snart på en längre visit!

Nu blir det lite te med macka innan läggning här. Senaste veckan har varit grym med migrän och nackspänningshv och fullproppande av medicin så tyvärr även dagen idag. Slarv med träning är nog en bov i dramat så from imorgon blir det skärpning!

Kanaldrottningen checkar ut för idag!

( Sen måste jag ju bara lägga till att OM du mot förmodan är född under sten och då inte har sett the one and only filmen Göta Kanal eller vem drog ur proppen............shame on you men iallafall, då måste du göra det! Eller åk och se kanalen live!

Får du för dig att se resterande kanalfilmer och andas om att dom var ju oxå bra? Kryp tillbaka och lägg dig under din sten och våga aldrig visa ditt nylle här igen;)




tisdag 2 augusti 2011

Såna dära dagar!

Då lixom hela vår familj känns helt jävla dysfunktionell. Alla blir osams, småtjafsar, barnen bråkar, jag och mannen bråkar, ja det är som om att alla har taggarna utåt. Det är alltid värre när man bara är hemma tror man men sen när man väl tar sig iväg och gör nåt så blir det precis lika illa det. Gud vad jag hatar såna dagar.

Undrar om andra har såna dagar? Säkert men det är det ingen som vågar skriva om för dom allra flesta ska vara så jävla ytfina i sina bloggar.

Jag är ganska oytfin därför har jag delat med mig av vår ofina dag. Familjen dysfunktionell tackar för sig med en pippa som den lille säger.

Checking out!

Noll Tolerans!

Jag blir lika förundrad varje gång men denna gången riktigt jävla arg!

På båten hem igår gjorde vi misstaget att gå ner i taxfreen innan vi alldeles strax skulle komma i land. Big mistake!!!

Liten var jätteduktig hela resan trots att klockan nästan passerade läggdax. Så väl nere i butiken så ville han dra en egen kundvagn efter sig vilket var typ omöjligt då hela butiken var smockfull med sprithandlande människor. Jag blev lixom tvungen att försöka förklara på ett mkt pedagogiskt sätt för en 2 åring att han inte kunde gå med den då han riskerade att bli söndertrampad av människor som bara ser framåt och inte skulle se honom. Det funkade inte. Han börjar skrika och gråta då jag tar bort korgen såklart och jag blir tvungen att lyfta upp honom i famnen. Han ser pappa gå iväg och blir ännu mera galen och skriker ännu mer efter honom. Jag letar upp mannen och ger över ett skrikande barn till honom. Samtidigt råkar jag se tanten bakom mannen som stirrar surt på oss, mumlar ngt och himlar med ögonen??????? Jag TÄNKER: Jävla pissfitta, sluta glo men säger såklart inget. Är lite småstressad över att han vägrar och lugna sig men vad fan gör man? Han är 2 år! Vi försöker stå och dividera om vad vi ska ha då jag ser pisskärringen IGEN stirrar och snörper på munnen. Jag TÄNKER: men sluta snörpa med munnen din häxa, han är ett barn!!!! MEN säger inget TILLS hon himlar med ögonen igen!

NEJ, NU MÅSTE JAG GÅ UT MED HONOM FÖR DET ÄR SÅ JÄVLA SURA MINER HÄR! riktat mot the little sourpussy!

Herre jävlar vad skönt det var att få säga det bara sådär fritt ut. Jag gör nästan aldrig det. Blir bara sur och ältar tills jag blir tokig och verkligen ÖNSKAR att jag hade sagt nåt. Jag kunde dock ha sagt nåt i stil med att: Du, om du tror att jag tycker det här är kul så tror du fel. Om DU tror att du kan lugna honom så varsågod!

Jag gick iväg med skrikande liten genom butiken och ner till bilen. Där fick jag ett litet psykbryt och skrek TYST NU!!!!!! men det hade noll effekt. På vägen ner så suckade folk högt när jag klämde mig förbi. Fler snörpande munnar och tom en tjej med eget barn???? HÖLL FÖR ÖRONEN när vi gick förbi!!!!!!

Vad är det med folk? Jag kan fatta att man börjar undra om en 10 åring beteer sig så men en liten 2 åring??? Han var trött, det var tjockt med folk, varmt.....Fan, tom jag ville skrika men eftersom jag är vuxen så förväntas det annat av mig. Oavsett, om folk har så lite tolerans mot ett skrikande barn så kanske det inte är så konstigt att världen ser ut som den gör!!!!

Bara för det så ska jag nu tala om vad JAG har noll tolerans mot:

Människor som STINKER sur svett. Ni vet, när det luktar så där surt tyg.Sådär så det fräter i näsan. DÅ vill jag skära av mig näsan fort som fan och bara glömma vad jag just varit med om. MEN jag snörper inte på munnen och himlar med ögonen för det! Jag stänger bara av min näsa och hoppas på bättre luft snart.

Människor som snörper med munnen åt mina barn!!!Å himlar med ögonen!!!!!! DÅ blir jag ARG!!!!!!!!

Sluta snörpa med munnen för min skull och sluta himla med ögonen så blir världen lite bättre för mig iallafall!

TACK!

Back from paradise!

Summering av 2 veckor på åland:

Lika vackert och avstressande som vanligt.

Första veckan med hela tjocka familjen, härligt med stugan full!

Första helgen for maken och jag hem och gick på bröllop på värmdö. Att åka utan barn och slippa lekhörnan på båten var helt underbart och dom hade nog roligare kvar med resten i stugan. Ett jättevackert bröllop med smaskig mat och kul fest.

Väl tillbaka i stugan drog resten hem och vi lilla familjen blev ensamma kvar. Mysigt det med såklart. Blev ut med båten, tripp till Mariehamn, utflykt till vikingamarknad mm. Dock på natten mellan måndag och tisdag så vaknade liten och spydde i sängen, på golvet, i potta med mera. Fortsatte även ett par gånger på förmiddagen följande dag. Utan dusch, vattentoa och tvättmaskin känns livet i paradiset lite krångligare...... Det gick dock bra, ingen av oss andra blev kräkiga, tack o lov.

Några dagar senare på fredagen eller lördagen så fick stor feber och även jag följande dag. Jag hade utöver det spänningshv+migrän+mens+ont i halsen= rätt pissig kände jag mig. Vi kom hem igår och stor hade fortfarande feber då och även jag. Idag verkar det lugnare på feberfronten men min hals är svullen och jag mår lite halvdant. Dock så är det superhett ute och solen gassar så kanske att vi tar oss till stranden på em.

Väl hemma nu så finns det att göra.....Tvätta, tvätta, tvätta, tvätta, tvätta.............och ja sen var det ju det dära med att fixa med skithuset........men jag är ju sjuk så jag skiter i det nu..........HA HA HA HA HA HA

Sol sol så länge