fredag 29 april 2011

Just nu....

Bara ÄLSKAR jag att gymma till Maskinen.

Bara ÄLSKAR jag alla program som heter "fat burner" på maskinerna på gymmet.

Bara ÄLSKAR jag att jag ÄLSKAR att träna.

Fan vad dag ÄLSKAR nu.

Ironiskt nog så har jag nog skrivit en eller kanske minst 2 ggr här i min blogg att jag HATAR att gymma........

Tur att man kan ändra sig........

Även lilla jag.....

torsdag 28 april 2011

Have YOU ever been in love?

Absofuckinglutely!

Varför är det så många som inte tror på kärleken? Är det en tro som håller på att suddas ut? Är det vi själva som suddar ut den och ersätter med sex?

Varför?

Är vi alldeles för fega för att våga visa vad vi känner? För andra men även för oss själva. Det är ju tragiskt.

Varför denna undran nu tänker du kanske? Är hon kär? Javisst. Mer eller mindre. Jag blir kär hela tiden. I alla mina vänner, mina familj, folk runt mig som på olika sätt förgyller min vardag. Förutom den kärleken så tror jag på den "sanna kärleken". Den kärlek som alla någon gång borde känna för en partner.

 En vän till mig sa häromdagen att hon inte tror på kärleken. Att det bara är bullshit.Det fick mig att fundera på detta. Jag sa såklart att hon bara inte träffat rätt ännu....Hoppas jag har rätt.

Däremot så tror jag inte på att det bara finns EN stor kärlek. I en värld där vi är flera miljarder så kan det omöjligt bara finnas EN som är den rätta. Det kanske ger hopp till dom som påstår sig inte tro på kärleken. Det gäller inte att hitta den enda rätta det handlar om att hitta någon som är ganska rätt och då våga öppna sig, våga visa sig sårbar och hela det där köret. Tillåta sig själv att känna och inte vara så jävla rädd.

Hellre ha älskat och förlorat än aldrig älskat alls..........

Jag är sååå otålig.......

Just nu med träningen. Jag är fortfarande lika fet och nada händer trots att jag tränar ganska flitigt. Vissa veckor väldigt flitigt. När fan ska det börja hända något?????

onsdag 27 april 2011

Hmmm.....

Hur det nu kom sig så sitter jag i soffan med fotboll på???? Real madrid vs Barcelona, fruktansvärt spännande......eller inte........

För att inte handla så tyckte jag att jag skötte mig ganska bra i täby idag. Köpte "bara" ett par nya solglasögon och 2 st superfina temuggar på indiska på rea. Att jag sen nu just beställt ett par converse till liten i strl 21 :), det räknas lixom inte riktigt tycker jag. Det är ju nätshopping vilket är helt lagligt! Jag har ju just sålt 2 grejer på tradera så tamtadam......Rött kort på pepe nu i 61:a minuten, vet inte alls vad jag ska tycka om det?

Imorgon ska jag jobba, träna och simma. Denna vecka har hittills bjudit på nada träning alls bara promenader. Jag har gått hela påsken. Var aldrig under 10.000 steg nån dag på hela påskhelgen. Vissa dagar blev det promenad gånger 3 för att jag hade så träningsabstinens så jag längtar tills imorrn.

Lite sömnladdning inför morgondagen då! Natt

tisdag 26 april 2011

Åland - A love story i påsktid

Jag var 13 år första gången. Första gången jag såg skylten Välkommen till Åland! Sen dess har jag alltid känt mig välkommen. Nästan som hemma. Jomen faktiskt. Jag känner mig hemma där. Ett lugn som lixom infinner sig i samma sekund som vi når åländs mark. Ett lugn, en trygghet, kärlek, ja banne mig, äkta kärlek. Mindfulness i sitt essä.

Vi bor i gammelmormors stuga där hon föddes för 97 år sedan. Hon och en massa bröder i lilla lilla stugan. Tror att hon som 17 åring tog sitt pick och pack och for till Sverige. Där blev hon kvar och återvände sedan under 60 talet för att rusta upp den lilla stugan som då stått och förfallit en smula. Den blev lite tillbyggd med en hall och vinden inreddes. Tomten är stor och där ryms förutom stugan boden som innehåller södra bon, norra bon, vedbon och das dasse. En lekstuga finns på tomten samt ett till hus som byggdes av mannens föräldrar under 70-talet då dom var många som skulle få plats samtidigt. I det huset finns även bastun där man får pumpa vatten och tända eldtunnan med vatten och sedan tvätta sig. Helt underbart. Lite krångligare än att bara ställa sig i duschen vilket gör att när man är på åland så blir man lixom lite skitig. Man tvättar sig för att bli ren inte för att det är skönt bara.
Tänk att hennes barnbarnsbarn nu huserar där. Det tycker jag är helt fantastiskt. Jag älskar stugan och mina barn likaså.



Das dasse! Jag har nästan lärt mig att tycka om dasset efter 20 år. Är dock fortfarande galet rädd för att det ska ligga en orm där en dag och bita tag i snippan;)

Åland omges av hav så självklart är det inte långt ner till vatten. Till vår lilla vik är det ca 800-900 meter.


En liten båt finns oxå men den kommer inte i vattnet förrns till midsommar.



Vår lilla strand som ligger ett stenkast från sjöboden. I somras hade vi 26 grader varmt i vattnet.



Tittut sa blekfisen mitt i alltihopa!



Påskäggsmålning.




En liten presentation av mitt smultronställe och lite påsk på det oxå!

Gonatt!

Hmmm, något slags tema kanske????


En viss likhet finns det ju kanske........Ovan från hm och de nedre från ellos.

I löööööv och vad snygga mina fossingar kommer att vara i dessa:)

onsdag 20 april 2011

Sååå duktig är jag!

Simmat och gymmat idag, i den ordningen!? Mm så blev det, sällskapet jag fick efter lite tjat ville bara simma och det skulle ske snarast så jag fick köra omvänd ordning. Det funkade det med. Nu är jag trött. Ska dricka te och packa klart då vi far till åland med morgonbåten imorgon. Underbart!!!!

Glad Påsk alla mina 4 läsare!

Bittra fiender har blivit vänner!

Jag hjärta crosstrainern på gymmet!

Sant sant.

Mirakel kan ske ibland.

Sant sant det me.

Hm hur går det då???

Staketet är uppe, lite tvivelaktigt på ett par ställen. Persienner är hemma men lär inte komma på plats snart då det är makens jobb. Jag och skruvdragare är en missmatch. Hm man kanske kan spika upp dom? Plantering av blommor blev inget av dock inköp av 2 st påskliljor som står prunkande och fina på min fina trappa.

Annars har helgen bjudit på migrän, rödvecka som aldrig tar slut, trött, träningsångest, jobb, träffat vänner, blivit bjuden på grillmat hos bästa S, lekparksbesök, varit ute ute ute med mera med mera.Blandat kompott alltså. Mestadels trevligt men oj vad påverkad jag blir i själen av att inte träna. Åkte ner i fredags kväll vid 8 och tränande för att jag hade sån abstinens. Körde ett pass igår och ska köra idag oxå. Idag blir det nog både gym och sim. En del promenader har det blivit oxå så rört mig har jag. Just det, krattat löv i dagarna 2 oxå och det är ju kroppsarbete det med.

Imorgon åker vi till åland. Premiär för detta år och det ska bli helt underbart. Leverans nr 2 kommer från Mathem idag med påskmaten som skall förtäras där. Kommer nog att bli lite jobbigt med att hålla igen under påsken men kan fina A hålla sig borta från socker så ska jag banne mig oxå lägga lite band på mig. Knytnäve knytnäve men det gäller väl inte godis va;)

Nu ska jag bränna fett och dammsuga lite.

fredag 15 april 2011

Projekt få i ordning!

Har börjat i tvättstugan. Får lixom arbeta mig därifrån genom hallen som ska tömmas vidare till gillestugan som nu är vårt sovrum men ser mer ut som ett skrotupplag. Jag skulle så gärna vilja leva efter någon slags filosofi att man ska inte ha mer saker än vad man använder. Jag strävar dit genom att börja med mig själv. Rensa mina saker. Resten som jag hittar på vägen som ingen annan använder det åker ut i förrådet där jag iaf slipper se det varje dag.

Min fina svägerska var här igår och av någon konstig anledning så har hon en positiv röjeffekt på mig. Kanske för att hon är så jävla perfekt;)

Denna helgen står det på inköpslistan och att göra:

Persienn eller mörkläggningsgardin till vårt sovrum då jag tycker det suger fett att liten INTE somnar om vid 5 tiden då han kommer ner till oss...........

Köpa blommor och pynta trappan lite. Påskliljor är väl passande nu...." Tantblommorna" får vänta lite till;)

Sätta upp "staket" kompostgaller vid sidan av huset fram till carporten på båda sidor för att hindra att den lilla gasar ut i gatan.

Mer än så skriver jag inte för då får jag bara ångest över att ha så mycket så då blir det inget gjort.

Jag börjar dock med att laga en nagel;) Japp jag unnar mig naglar för det gör mig så jävla glad:) Ytlig? Ja vem fan är inte det? Mer eller mindre iallafall:)

Sol sol nu kommer jag!

torsdag 14 april 2011

Lyckligt lottad!

Så känner jag mig för att jag har så fina vänner. Tack till er som hörde av er och även kom förbi idag efter mitt dystra inlägg. Det hjälpte oerhört mycket ska ni veta. Så jävla ensam jag kände mig imorse, så känner jag inte nu.

Jag älskar er alla!

Ibland känns det som om jag ska spricka!

Jag är så arg nu. Så jävla arg arg arg fast kanske oxå besviken, sviken. Vem fan är hon som tror att hon kan bestämma? Bara att hon har ensamrätt? Fast jag oxå finns med i bilden i allra högsta grad!!!!

Så här har det ju alltid varit. Hon pissar alltid på mig i slutändan fast det borde vara mig hon står upp för. Ska det inte vara så? Hon fanns förr men bara till en viss gräns. HAN vann alltid. Det var som om hon alltid bara var till låns. En stund men sen fick det räcka. En liten liten stund sen stod han där ute och gastade och hon kastade sig nervöst ut till sin dominanta.

Nu får det räcka känner jag. Man får dom till en början men sen kan man ju välja att ha eller inte ha. Jag undrar dock varför jag fortsätter att bli sårad när jag faktiskt valt bort dom? Över honom känner jag ingen sorg dock så stjäl han fortfarande energi från mig. Alldeles för mycket. Hon oxå men hon kan fortfarande få mig att gråta. Som nu. Fast jag inte vill.

En liten knubbig hand i håret gör att det känns lite bättre men tårarna rinner iallafall. Jag känner sån frustration och jag känner mig så maktlös. Vad ska jag göra???

Jag hatar den här känslan jag har i magen nu. Obehagsfjärilar som aldrig flyger. Ilska som blandas med frustration och sorg. Jag orkar inte det här. Jag orkar verkligen inte det här på riktigt. Jag är såååå trött på konflikter men jag kunde inte bara svälja den här gången. Det gick faktiskt bara inte.

Är det här den sista spiken i kistan nu???

onsdag 13 april 2011

Gör något du oxå!

Fakta

. 8 miljoner barn bor på barnhem och institutioner , ytterligare 1 miljon sitter i fängelse. Detta mosvarar hela Sveriges befolkning!

. I mer än 160 länder är det lagligt att bestraffa barn med fysiskt och psykiskt våld

. 1,2 miljoner  barn beräknas ha utsatts för trafficking.

. I elva länder inom EU saknas fortfarande förbud mot aga.

. Nästan vart sjunde barn i Sverige uppger att de någon gång blivit slaget av en vuxen i hemmet.

Jag tycker att detta är åt helvete rent ut sagt. Jag har valt att aktivt arbeta emot detta. Jag är aktiv medlem i Rädda Barnen och det tycker jag att alla borde vara. Att bli medlem är enkelt. Det kostar som hushållsmedlem 3oo kr per år vilket blir 25 kr per månad eller mindre än 1 kr om dagen. För att göra det lätt för just DIG att bli medlem så kan du klicka på länken här

Ju fler vi blir desto mer kan vi göra tillsammans!

När du blir medlem så slussas du till din lokala rädda barnen förening och i vår kommun är jag verksam. Vi arbetar förutom med att rädda all världens barn även med att se till att våra egna barn har det bra. Detta gör vi genom att samarbeta med skolor, ungdomsgårdar mm. DITT medlemskap gör stor skillnad.

Varför detta nu? Jo, en 15 årig kille tog sitt liv i fredags. Han orkade inte längre och hoppade framför tåget.

I lokaltidningen stod det om en kvinna som utnyttjat sin son i över 8 års tid. Även sonen kusin var utsatt.

Sånt här får inte hända!!!! Vi måste sluta blunda och tro att världen en dag kommer att bli fin för alla bara av sig självt. VI har ett ansvar att ta hand om våra barn, allas barn. Dom är framtiden. Vi kan tillsammans skapa en fin värld men då krävs engagemang!

Är ni frälsta nu? Hallelulja! Bli medlem då!

Tack!

tisdag 12 april 2011

Bloggtom

Jag har inget blogg i huvet just nu.....skulle vilja men har inget lixom.......Därför blir det ett sånt här totalt meningslöst inlägg.....bara för att.........

.......

söndag 10 april 2011

Skärpning nu!

Jag måste nog bli ännu strängare mot mig själv nu. Inget händer på vågen fast jag tränar ca 3-4 ggr per vecka och håller mig ifrån onyttiga saker nästan hela tiden. Nu måste jag ta steget att dra ner på intaget ännu lite mer. Bröd ska jag försöka undvika och kolhydrater ska jag vara ännu hårdare med nu att bara ta knytnäve av. Har även om jag tycker att jag varit duktig kanske fuskat lite grann men FAN mat är så jävla gott och ögat vill alltid mer än magen!!!!! Jag tror ju inte på fenomenet dieter ett endaste dugg. Jag tror att man behöver lagom av allt. Fett, socker, u name it. Ok, det gäller ju då även bröd men att skippa hungern med en macka kanske inte är det bästa. Skärpning nu!

Utöver träning ska jag promenera varje dag nu. Då jag är hemma med liten så borde det inte vara så svårt att få till. Hade premiär i spåret idag och det var helt underbart. Jag älskar verkligen att gå i spåret. Kanske jag kan utveckla det till spring nån dag.......

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

Nu vet jag....

varför det finns bullformar OCH muffinsformar!!!!

Det blev lixom typ en jättestor muff på hela plåten men aj aj aj vad god den var.

En riktig muffmamma denna helgen då:)

Muffins, sol och lite smått traderaberoende, det är min helg. Helgens köp än så länge är

1 skinnjacka till mig
1 par bruna converse till stor
1 par svarta converse till moi (ja jag sa ju att jag är beroende men jag säljer ju oxå)
Utöver det så har jag ju pajjat veckans traderaköp genom förminskning gånger 10 typ men vad fan, jag är ju på väg ner........

Nu ska jag grilla korv och se fram emot makens söndagsmiddag med recept från mathem där vi handlat varor från denna vecka och är supernöjda!

Carpe diem idag till hundra procent!

Kära jag

Hur tänkte jag när jag slängde in den nyinköpta stickade traderaklänningen i maskinen på 40 grader???

Den var i medium. Nu är den i barnstrl.

Jag kanske borde ha kollat tvättråd. Jag borde det men gör aldrig.

Kanske men bara kanske att jag lärt mig något nytt......

lördag 9 april 2011

Längtar......



Detta är inspelat på Skopelos eller Skiathos och snart ska vi dit:)

Shit vad jag längtar!

Hade feelgood i soffan igår medans mannen snarkade brevid. Älskar den här filmen och just den här scenen är så härlig!!!

Love it!

fredag 8 april 2011

Vilken härlig dag!

Ute på förmiddagen med kaffe i solen och liten tultade runt på tomten. Helt plötsligt tar han sin gräsklippare och ska gå ner till S. Vägen dit hittar han tydligen. Väl framme där har han siktet inställt på den blåa bobbycaren men kompisen där vill inte släppa och min lilla skit totalvägrar att ta den andra rosa.......Är han kille eller;)

Lunch, sov, jag jobb, hämta stor, är ute igen, in och baka muffins, laga middag chicken tikka masala, ris och myntasås, barnkaos runt omkring, äta, mätt som en plätt jäser i soffan!!!

Det enda som saknas just nu är ett träningspass men det kanske kan ordnas........

Mys på det!

torsdag 7 april 2011

Det där med städning....

städar gör jag nu och det blir ALDRIG RENT!!!

Alltså nu bloggar jag men jag städar ju oxå. Satte mig i soffan och såg att bordet lixom inte är rent, varken på eller på sidan. Ungefär samma fenomen som när solen skiner in. Oj vad smutsigt det är överallt då, som nu när jag går runt med trasan och dammar. Helt plötsligt är det lixom torkläge överallt, även på ställen som jag inte ens tänkt en tanke på att man måste torka.

Det är lixom nästan ge upp läge..........fast nä, då kommer jag störa mig på att det bara är halvdant gjort och sån är inte jag.

Greppa trasan igen........tamtadam vad skoj det är och städa......

Dagens " Jag kom på att jag undrade"

om tanten på väg ut ur bastun i tisdags pruttade eller om det var friktion i hennes tofflor????

......

tisdag 5 april 2011

Det kom ett mms


Med texten:

En överraskning från norrland! Puss och kram.

Den där fina A gjorde min dag!

Tack du min fina vän! Puss å kram på dig oxå. Vi ses snart!

Bland skrik, gråt och nostalgi

Gårdagen tillbringades tillsammans med bästaste S som är min enda barndomsvän som jag åter funnit och är så fruktansvärt glad över. Vi har ett speciellt band hon och jag. Ett långt förflutet men även en god lång framtid tror jag.

Iallafall så åkte vi till Lekiz i berga och sedan en sväng med 4 sovande barn i bilen till våra barndomstrakter och kikade lite. Det ser inte riktigt ut som det gjorde när vi var små men känslan finns dock kvar. Jag saknar den känslan så oerhört mycket trots att jag inte hade det så lätt som liten. Den "by" känslan man hade där saknar jag. Hemma, trygg, mitt.........ord som dyker upp när jag tänker. Skulle det kännas så om jag bodde där idag? Jag vet inte. Kommer jag någonsin att få reda på det????

En härlig dag var det iallafall!

Gott tecken?

När man får lägga liten endast 2 timmar efter uppstigning på morgonen, är det ett tecken för något?

Något positivt? Neee, gissar på en ny förkylning på g kanske ELLER kanske kanske bara att sömnen inatt var lite knasig.......

Lite sömn gör nog susen.......Känns dock som om att eftermiddagen kan bli skoj.......Den magiska timmen vi alla vill slippa kommer att bli vääääldigt lång............

Hualigen

Ögongodis.....


PERKELE vad dom här skorna är snygga!!!!!!!!!! Vill ha!!!!!!

Med 200 kr i rabatt kostar dom "bara" 799.........

Sur morgon.....

trött, sliten efter gårdagens träning. Körde en timme på gymmet när stor hade dans sedan så körde jag en timmes eller kanske mer magdanspass är hemma. Var underbart skönt men jag har något knas i min ena höft. Har haft det sen zumban för några lördagar sedan. Muskeln känns lixom alldeles för kort. Har försökt stretcha men det funkar inge vidare. Får nog ringa sjukgymnasten.

Morgonen iallafall startades med sur stor och surt morgonhumör smittar av sig. Liten är allmänt dryg och gnällig. Mannen klarar inte och passa tider och är så fruktansvärt oorganiserad. Jag måste alltså starta dagen med att vara spindeln i nätet och med ett jävla tålamod vilket jag INTE har i nyvaket tillstånd.

En dammsugning och tripp till tvättstugan på det då. Sedan bär det iväg till fotbollsdojsdjungeln då stor måste ha ett par konstgrässkor till kl 4 idag. En present till svägerskan ska oxå inhandlas då hon fyller år imorgon.

En jävligt stor kopp kaffe innan då..................

lördag 2 april 2011

Stenmark i backen....

Stolt men skrajsig mamma tittar, hejjar och blundar ibland. Fan vad jag älskar dig min lilla stora kille! Du är bäst!!!

Donyas underverk....

Fan vad den tjejen gör snygga naglar!!! Jag är beroende och kommer aldrig kunna sluta!!!!!

April april

- Vet du vad dom ska bygga mellan er och nya området i skogen där?

- Nää svarade jag när S ringde.

- En svinfarm! Dom ska bygga en svinfarm där.

- Är det sant? Men fy va äckligt. Är det verkligen sant?

- Näää, april april säger S och skrattar.

Jag gick nästan på det. Själv lurade jag ingen alls och blev heller inte lurad nåt mer. Nästa år ska jag hitta på nåt riktigt lur. Jag har ju 1 år på mig..........

Men brukar man inte luras i maj oxå? " Maj maj måne jag ska lura dig till skåne" eller har jag drömt det???

.......

Här sitter man nu....

liten sover och stor och mannen är på släktkalas. Kalas med mat och gott. Här sitter jag och är hungrig och kylen ekar tom. Det är lite synd om mig faktiskt. Jag vill oxå vara på kalas och äta gott. Jag är hemma här med förkyld liten. Stackars stackars mig. Migrän har jag haft oxå. Hungrig är jag oxå fast det har jag ju redan sagt. Om 3 timmar ska jag zumba. Det är kul men jag är hungrig och sugen på gott. Tårta, kaka, god mat.

På radion är det lovely Bentan på metropol. Han spelar så jättebra musik hela tiden, helt i min stil. Gud va tråkig jag känner mig. Har absolut inget spännande alls att skriva och ändå så skriver jag. Trött, hungrig och gnällig. Jag kanske ska ta och göra nåt att äta. Lite kaffe på det. Sen då? Jag vill vara på kalas jag med. Vara onyttig. Synda som bara jag kan. Äta gott i stora lass.

Jävla kyl som inte fyller på sig själv. Jag ORKAR inte handla. Hatar och handla. Är så kass på att handla. Speciellt mat. Jag kan komma hem och ha storhandlat för massor med pengar men har aldrig någon mat med mig. Det är sant. Jag köper tvättmedel, shampo, blöjor och sånt men ingen fysisk mat att laga. Tur att jag har en annan halva som är bättre på den biten iallafall. Han har inte skött sitt jobb den här veckan på det planet så här sitter jag nu med kurrande mage och surar lite.

Stackars stackars lilla mig.......

fredag 1 april 2011

Förkylning

Efter att ha pratat med barnläkarna nu i vår kommun så tänker jag coola ner mig. Det är inget fel på vår lilla. Han har inte lunginflammation och han har inte nedsatt immunförsvar. Han har virus på virus, thats it! Helt normalt för hans ålder. Skulle han vara allvarligt sjuk så skulle han stanna i växten och sitta som en urvriden trasa i knät på oss vilket han inte gör.

Jag ska sluta lyssna på folk runt om oss som ställer diagnoser. Nu har jag valt att lyssna på barnläkarna då jag känner förtroende för dom. Han är förkyld. Han har grym hosta vilket är jättevanligt hos dessa små. Snor och feber hör lixom oxå till. Thats it!

Det kommer att lugna sig när våren kommer. Då får vi en andningspaus innan det är dags för dagis och omstart med sjukdomar. Yippi!

Ibland måste man bestämma sig och välja vilken väg man ska ta. Jag gjorde just det och det känns bra. Skulle han bli sämre då får vi ta den oron då, inte nu.

Punkt!

Pedofiler

Det gick ett program på tv sent igårkväll när jag kom hem från träningen. Det handlade om pedofiler. En utredare berättade en sekvens som han sett på ett band. Det involverade en 5-6 åring. Jag kan inte ens skriva om vad han beskrev. Det gör för ont och jag mår illa.

Från botten av mitt hjärta så tycker jag att pedofiler borde straffas med döden. Jag har länge varit emot dödsstraff men pedofiler borde dö!!!! Jag skulle döda om mina barn råkade illa ut. Utan tvekan. Att ge sig på försvarslösa barn, allt från spädbarn till tonåringar är helt oförsvarbart. Att det ens finns människor som kämpar för dessa i form av advokater mm är helt obegripligt för mig. Dom borde inte ha rätt till något försvar alls.

Its a sick and twisted world och ibland vill jag inte alls vara med. Det blir övermäktigt när man tänker på allt som händer runt om i världen.

Ibland önskar jag att jag själv var ett barn. Lyckligt ovetandes om allt som pågår. Då skulle man slippa den här maktlösa känslan som återkommer om och om igen. Känslan av total hopplöshet då världen ibland verkar bestå av mer onda människor än goda.

Är det så illa?