fredag 31 december 2010

Några mer drömmar jag har.......

är att vi ska kunna skramla ihop pengar och fara till Thailand i slutet av mars el så. Detta år har lixom inte varit det bästa ekonomiskt om man säger så. Nu börjar mannen att jobba på nytt jobb i början av januari efter inskolning på dagis av liten som jag hoppas ska gå jättebra. Jag kommer förhoppningsvis att kunna jobba lite mer än mina 50%. På så sätt kanske vi kan börja spara ihop lite pengar. Nackdelen med att bo i gammalt hus är att mycket av pengarna går åt till att laga och renovera vilket inte är så jäkla kul jämt. Vi gillar ju att resa men på den fronten har det ju varit lite torka om man säger så.

En annan resa som jag skulle vïlja göra under kommande år är en långweekend eller allra helst en vecka till New York. Med mina barn såklart. Varmt ska det vara så man kan gå runt i fina kjolar och klackiga skor och leka lite SATC. Drömmen om New York har funnits sen jag var liten och såg den här Då var jag 7 år gammal och bestämde mig för att jag skulle ta mitt pick och pack och dra till New York!!!!! Jag ångrar än i dag att jag inte gjorde det! När jag blev äldre såklart:) Det var där min fascination för den staden väcktes. Sen kom SATC och längtan blev ännu större.

Vi får se vad kommande året 2011 kan bjuda på. Detta år var bättre än det förra så kanske nästa kan bli ännu bättre:) Hoppas det jag gör! May the force be with me.....

Dag 26 - Mina rädslor

Just nu är jag rädd för att bli liggande och kräkas resten av denna dag......peppar peppar än så länge har jag klarat mig!!!!!

Annars är jag rädd för att det ska hända min familj något hemskt. Att någon ska bli sjuk och dö. Att jag ska bli sjuk och dö ifrån dom. Sånt händer tyvärr, det har jag sett på nära håll.

Annars är jag mörkrädd, flygrädd och rädd för ormar.

torsdag 30 december 2010

GRATTIS GRATTIS EL BLOGGO

Idag kl 21.54 fyller min blogg 1 år!!!!!!! Detta blir mitt inlägg nr 417. Jag hade planerat att skriva detta inlägg just kl 21.54 MEN jag är omgiven av kräk. Kräk i mitt vardagsrum! Det känns mer lockande just nu att bara stänga in mig i sovrummet med liten och hoppas att vår ängel ser oss och låter oss slippa denna gången. Slipper jag detta så lovar jag att bli en ännu bättre människa år 2011 och ge ännu mer till andra än vad jag har gjort. Så pleeeeease, låt mig slippa!!!!!!!

Iallafall, jag har alltid varit helt värdelös på dagbok men detta har ju funkat. Återstår att se hur kommande året blir.

Hejdå bloggen, vi ses i morrn!

Dag 25 - En första

resa ensam med barnen tillsammans med kär vän och hennes barn till Mallorca i maj i år. Trots flygrädsla och lite lätt ångest då och då så gick det fantastiskt bra. 2 organiserade mammor med koll på allt;) det kan ju inte bli annat än succe!!! Självklart saknade vi mannen men för mig betydde detta mycket då jag aldrig rest på egen hand. Vi träffades ju så tidigt och har alltid tyckt att resa ska vi göra tillsammans. Det var iaf en första och den resan är jag glad över att jag gjorde. Kanske blir det fler med bästaste L i framtiden!

Hej hej kräksjukan, hej på dig kräksjukan.....

Jag tror jag ogillar kräksjukan lika mycket som jag ogillar Hej Monika......... fast kanske lite mer ändå....

Mannen och stor kräks. Jag och liten kämpar emot. Jag matvägrar och knaprar vitpepparkorn. Vill inte bli sjuk i denna vidriga sjukdom. Har hållit mig borta från allt vad kräk heter senaste tiden osså tyckte mannen ändå att det var en bra ide att fara iväg och fira liten 1 åring som spytt på morgonen. Behöver jag säga att han fått onda "vad var det jag sa" blickar hela dagen lång???

Fuck vad jag hatar det här!

Hej då nyårsfirande!

tisdag 28 december 2010

Dag 24 - Det här får mig att gråta

Bröstcancergalan och Svenska hjältar galan, då grät jag av olika skäl. Jag gråter lätt. Jag har lixom mina känslor lite utanpå mig ibland. Jag känner så mycket. Förr hade jag lite svårt att visa känslor, nu visar jag massor hela tiden. Jag måste det.

Att kunna gråta är en gåva man ska ta hand om. Att gråta är det bästa sättet att släppa loss på. Sorg, lycka ja vad det nu kan vara.

Det som får mig att gråta är när andra människor far illa. När orättvisa saker händer. När det blir för mycket för mig inombords. Fast ibland kommer gråten bara för att, man vet egentligen inte varför, den bara kommer. Jag gråter när jag kollar på tv oxå. Har gråtit till tecknade filmer bara för att the moment är så fint. Jag är gråtknäpp helt enkelt! En riktigt cry baby.

Det är dom små sakerna.......

som gör en så glad ibland. Att en väns man kommer förbi med en chokladask och en julklapp!!!!!! Till mig....bara sådär:)! Tjejen som det kom ifrån, den där A, hon är speciell. Förutom att hon är omtänksam, snäll, alltid glad och allt det där så är hon oxå en av dom starkaste människor jag vet. Allt som hon och även hennes familj gått igenom är helt galet och att hon fortfarande står upp är oxå helt galet. Hon är en helt fantastisk människa och jag är så glad över att ha fått henne som min vän.

Tack älskade A för att du är så fin. Du gör mig glad och jag är verkligen så tacksam över att jag hittat dig.

Jag förstår att din baktanke med chokladen är att du verkligen ska få träningssällskap efter nyår;) Jag har ju lovat:) ha ha ha

Kram på dig fina, vi ses snart!

måndag 27 december 2010

Då ville jag slå honom hårt i ansiktet faktiskt!!!!!

Den jäveln frågade om jag var gravid!!!!!!!!!

NEJ sa jag. Jag är bara tjock. MAT byggde denna vackra mage.

Jaha, nähä men bra att du är ärlig sa han och skrattade.

Jag skrattade jag med, ett falskt skratt med ett påklistrat leende på mina läppar. Egentligen ville jag döda honom i just det ögonblicket eller iallafall slå honom hårt i ansiktet eller åtminstone knuffa omkull honom så att han skrapade upp ansiktet och började blöda.

Som om jag inte visste.........

Det här gör mig glad.....



Kanske imorrn med N! Lovely

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Det beror ju dock på varför man är låg..........

Oftast så brukar min älskade man och mina barn få mig att må bättre men ibland är det ju dom man är trött på......Då är det skönt att ha vänner. Inte många nära men några kära som alla har en speciell plats i mitt hjärta.

På det mera materiella planet funkar

Glass då självklart chokladglass:)

Shoppa - ja det är hemskt men jag erkänner det iaf

SATC - funkar ALLTID! (älskling, boxen är rea nu på cdon, 399 kr! OJ va glad jag skulle bli:):):))
Träna - dansa, gå, simma, mm ja eller hur tänker ni som känner mig....SHIT va hon INTE tränar den där tjejen MEN det händer ibland faktiskt och då mår jag bättre.

BLOGGA!!! snart firar den 1 år!!!!!För mig är det stort. Dagbok har jag klarat att skriva max en hel vecka i sträck nånsin så att jag faktiskt plitat ner mer än 400 mer eller mindre intressanta inlägg under detta år är helt fantastiskt. Så det så!

MUSIK - behövs ingen närmre förklaring där - Mmmmmetropol och Spotify - Thats it!

Nu kommer jag inte på nåt mer!

söndag 26 december 2010

En snabbis till ikea idag.....

kolla ut en säng och hem igen och alla blir lyckliga och glada!!!!

Mannen for. Jag hemma med liten som nu tagit vid efter brorsans feber som han haft sen i onsdags. Liten har nu 40 g. Livet är härligt med sjuka barn hela tiden!!!!!!

Iaf att vara så naiv och tro att man kan göra en snabbis på annandag jul???? Vad säger man om det? På plats så tycker säljarna att dom billigaste kan man inte köpa så varför finns dom ens att köpa då då???? Sen kommer frågan om man ska ha bara resårmadrass med ben eller en stomme och en skummadrass?????? Mmmmm en snabbis var det ja......... Undrar när mannen kommer åter OM han kommer åter denna dagen??????

Vi ville ju bara han en säng lite fort lixom!!!!!

Dag 22 - Det här upprör mig

just nu

Människor som har ett udda beteende som visar sig på olika sätt.

Försäkringskassan - någon borde skicka en brevbomb i nyårspresent så alla kontor försvinner. (givetvis är ingen människa på plats när det smäller)

Att mina barn bara är sjuka just nu.

Utöver detta, såklart krig och orättvisor i världen men det känns så självklart så det borde inte behöva sägas.

Dag 21 - Ett annat ögonblick

var när vi for in till bb med nr 1. Under hela förlossningen var det full snöstorm utanför vårt fönster men när vår fina äntligen kom till oss så blev det alldeles lugnt. Magi!

lördag 25 december 2010

Den stora frågan nu är.....

hur sjutton ungen tar sig ur spjälsängen???????

Igår var första gången han tog sig ur. Det var i resesängen hos farmor och farfar. Det hör dock till saken att det är ett rent helvete sen 4 dar tillbaka att lägga liten. På riktigt ett rent helvete!!!! Till en början så gick det att lägga som det alltid brukat men sedan efter en stund så började han gråta som besatt och det slutade med att man fick plocka upp honom en stund och oftast så gick det att sen lägga honom utan vidare protester. Nu börjar han gråta bara man nämner att han ska sova eller börjar att göra välling. Han gråter och skriker så han hostar och skakar i hela kroppen. Han låter som om han skriker för sitt liv och har verkligen total panik. Vi känner frustration blandat med att faktiskt bli lite arg. Vad sjutton är det för fel?

Han har sedan kanske 2 månaders ålder sovit i egen säng och somnat själv. Nu funkar ingenting. Nu ikväll blev mannen arg och gick ut ur sovrummet och drog igen dörren. Det dröjde inte ens en minut förrns en duns hördes och vips så var ungen på väg ut från sovrummet. Förmodligen var han så jävla förbannad att han fick övernaturliga krafter som gjorde att han kunde klättra ur. Eller så är han bara grymt bra på att klättra.

Imorgon ska vi till ikea och köpa ny säng till stor så att liten kan ta över växasängen. Den kan han iuförsig oxå ta sig ur, hm ja väldigt lätt ta sig ur men han slår sig inte iallafall. Älskade lilla skitunge!!!!!

Skitjobbigt är det just nu iallafall med mycket olika känslor. Något som funkat så bra funkar inte alls nu och man vill ju gärna förstå vad som händer i hans lilla hjärna. Är han rädd? Separationsångest? Eller har han bara bestämt sig för att sova är trist? Vi slits mellan frustration, ilska, panik och sorg över att se honom så fruktansvärt ledsen. Vad gör man??????

fredag 24 december 2010

GOD JUL!

Med ett golvpiano, Häxan surtant, mysiga tofflor och en sen frukostbrunchkrunch väntar vi in julaftonen med resten av familjen.

Just det, en uppeldad plastbunke har lämnat vår familj. Inte kunde den veta att den inte kunde stå på en platta som liten lärt sig att sätta på, stänga av, sätta på, stänga av...........

Visst är det härligt när dom lär sig nya saker dom små liven!!!!!

Ha en jättemysig jul!

torsdag 23 december 2010

Dag 20 - Den här månaden

är månaden december. Högtiden på året då vi myser, äter och väntar på mirakel. En magisk månad. Jag älskar den här månaden. Vad mer kan jag säga?

GOD JUL!

Dag 19 - Detta ångrar jag

Det finns ett ögonblick jag önskar att jag gjort annorlunda. Det var när min morfar dog. Jag klarade inte att vara kvar i rummet i det ögonblicket efter att han tog sitt sista andetag så jag sprang ut. Det ångrar jag. Det kändes som ett svek i sista sekunden. Fick jag göra om det idag så skulle jag stanna, hur jobbigt det än var.

I övrigt så kan man ångra massor men det gör mig inte lycklig att bara sitta och ångra val man gjort. Man får istället tänka att alla val man gjort i livet har lett till där man är nu och det är jag lycklig för!!!

tisdag 21 december 2010

Hets hets stress stress......

Ernst jul, Pernillas jul, Leilas jul..........Alla har samma tema. Laga all mat sjäv, gör allt pyssel själv, gör allt godis själv, baka, gör alla julklappar själv, ja tamejfan, gör hela jävla julen själv!!! Vad mer ger dessa program annat än fet jävla prestationsångest till redan stressade människor?????

Migränmammans jul: Ta det lugnt!

*Se till att bli bortbjuden så kan du koppla bort matbiten.

*Pyssel låter du barnen göra utan dig, har du höga krav på perfektion? Ta en starkglögg eller två så känns det som det kvittar.

*Godis, oj, där finns det mycket gott att köpa på ica ELLER skicka ungarna till farmor eller mormor och låt dom baka och fixa godis och se sen till att åtminstone en burk och en påse kommer med hem!

* Julklappar, hm, ok finns inte så mycket att göra där annat än att ge sig ut och handla men det är väl inte så farligt och man nu släpper allt annat????

Släpp kraven. Julen ska vara mys och inte tiden då vi höjer ribban på krav på oss själva till skyarna. Köppepparkakor är faktiskt goda och knäck pajjar tänderna, inlagd sill är inte så jävla märkvärdigt och att inte risa trappan med granris kan vara bra för då ser man isfläckarna iallafall och då har man en chans att dämpa fallet lite.

Jag älskar julen men VÄGRAR känna stress och krav. Faktiskt inte det minsta tänker jag göra det. Så det så! Det lever jag längre på!

God jul!

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Den hade vi hemma hos mig för några år sedan då min älskade morfar fyllde 88 år. Det var sista gången vi alla var samlade i min familj. Morfar var så lycklig över att se alla samlade. Han dog 3 månader senare och jag saknar honom så mycket. Tänker tillbaka på hans sista födelsedag ibland och känner mig glad över att jag kunde ge honom den gåvan det innebar för honom att få se alla samlade en sista gång. Love u morfar Viking!

måndag 20 december 2010

Dag 17 - Mitt favoritminne

Oj, här borde man typ skriva mina barns födelse så jag gör väl det MEN det finns många fler....

Jag och S hade ju vårt kaninrace när vi var små. Det är ständigt återkommande minnen jag har. S finns förutom kaninerna väldigt mycket i mina härliga minnen från barndomen.

Ett annat härligt minne är mitt första brorsbarns födelse. Jag fick meddelande i skolan att han äntligen kommit så jag skolkade resten av dagen, kastade mig på bussen in till danderyd, irrade runt i korridorer på ds i typ 1 timme, kom äntligen fram till bb och fick hålla min ögonsten som då var endast 3 timmar gammal. Min älskade bror med fru och bebis var fortfarande kvar i förlossningssalen och där kom jag ångande. Det är iaf ett återkommande minne jag har som gör mig lycklig och varm när jag tänker på det. Den lilla bebisen blir 15 år??????? i januari!!!!

Trimmad buske nertill...

Åh jäklar vad fin den blev efter mycket pustande och stånkande.




(GRANEN ALLTSÅ....)

lördag 18 december 2010

Dag 16 - Min första kyss

Hmmm..........Jag har ett svagt minne att det kanske var fel person lixom......På en klassfest hemma hos en kille som var 2 år äldre, kan det varit i 4:an redan? Minns att man tävlade om vilket par som kysstes längst eller något sånt. Jag fick kyssa han som hade festen och han låg inte på min lista över såna jag ville kyssa om man säger så. Tragiskt nog så tror jag att han tog min kyssoskuld. Dock så minns jag att jag blev förvånad att det ändå kändes helt ok trots att jag som sagt inte var så het på honom.

2 år senare var jag tillsammans med en kille som ville kyssas hela tiden. Varje jävla rast så skulle vi ses och kyssas. Skitjobbigt var det. Ibland försökte jag stanna inne för att jag helt enkelt inte orkade mer. "Snälla, du kan väl spela fotboll idag istället", minns jag att jag sa någon gång men det ville han inte, han ville vara med mig......och kyssas! Blött och långt blev det och så höll vi på tills vi tog "studenten" från 6:an i vår skola med de fina vita kepsarna vi fick. Då skildes vi åt. Hur skulle man lixom vara tillsammans med någon på sommarlovet? Gick ju bara inte tyckte vi trots att vi bodde 10 min med buss från varandra. Efter sommaren började vi i ny skola båda två dock samma men då var jag så upptagen med att vara cool så vi har nog knappt pratat sedan dess. Han var iaf en fin kille som gillade att kyssas helt enkel. Det gjorde ju jag med men inte lika ofta kanske:)

SMACK!

fredag 17 december 2010

Dag 15 - Mina drömmar

Oj va svårt. Är det mina drömmar eller mina drömmar??? Jag drömmer på natten och jag tror att man för det mesta ska hålla sina drömmar för sig själv annars med risk för att bli tagen för en psykopat eller något:)

Annars har jag drömmar om livet, vad jag vill göra. En del har jag uppfyllt en del har jag kvar som jag periodvis jobbar på för att uppfylla. Dom vill jag behålla för mig själv då jag hatar känslan man får från andra när man inte lyckats med något man försökt sig på. Det är roligare när man lyckats att få berätta då att det varit en dröm man länge har haft. Det handlar inte om att jag inte klarar misslyckanden, det handlar om att jag aldrig velat vara någon som man tycker synd om. Det är inte riktigt jag.

Drömma bör man annars dör man!

torsdag 16 december 2010

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag??????

Vilken konstig dag???? Ja, vad hade jag på mig? Pyjamas hela dagen. feber, snor och en ajig näsa som blivit snuten lite för mycket. För lite mat hade jag på mig, ska fixa det nu med lite te och macka. Konstig dag som sagt. Kunde ha hetat "Vad ville jag ha på mig idag" skulle varit roligare.

Host, snor och feber

Det är jag just nu. Uss vad jag mår uss faktiskt. Ska sova nu!

onsdag 15 december 2010

Här får du, min andra halva....


Du säger jag aldrig bloggar om dig så nu gör jag det!

I mer än halva mitt liv har du funnits där, i vått och torrt. Ibland har vi blivit vilse men alltid har vi hittat tillbaka till varandra. Ofta gör du mig tokig lixom jag gör med dig men det hör till efter 20 år tillsammans. Du ÄR min bäste vän på ett sätt bara du kan. Du finns alltid där och det gör mig trygg och varm. Du är omtänksam, snäll och jag blir bara halv utan dig. Mina dåliga sidor balanserar du med dina goda och kanske gör jag detsamma med dig. Tack för att du öppnade mina ögon igår när vi faktiskt var rätt vilse. Jag förstod inte att du kände precis som jag. Det är så lätt att bli ett med sitt ego och glömma bort att försöka känna från andra sidan. Jag vill fortsätta att bara känna och ge kärlek, det andra kan vi väl bara strunta i nu. Det blir så onödigt ont bara. Om jag lyssnar på dig så lyssnar du på mig!

Vi säger så då!

Jag älskar dig för att du är just du och ingen annan. Tillsammans är vi starka och inte bara en och en mot varandra.

Amore my love, amore!

Puss

Dag 13 - Den här veckan

är det veckan före jul. Barnen är lite åt det mer friska hållet, jag är åt det lite mer sjuka hållet med hosta och snor snor snor. Denna veckan är det musikhjälpen för fullt där dom samlar in pengar i ämnet "Barn är inte till salu"! Det håller jag med om men att skänka bort dom är väl ok?;)

Denna veckan skulle jag ha tokjobbat för att plussa på i timbanken....istället blir det plussa på minus i timbanken för att jag är sjuk. Åt helvete med det då!

Denna vecka är det påfyllning av mina fantastiskt snygga naglar. Nu blir dom juligt röda.

Vi blir välsignade med barnvakt för att kunna röja i källaren så vi kan bli klara någongång. Vi ska även få ge oss ut tillsammans jag och el mano och köpa klappar. Lovely när man är sjuk och bara vill sova.

Veckan avslutas med släktkalas för att fira kusin som fyller gammalt.

Dagen idag ska jag ta ett avbrott i att vara hemma och vara sjuk och fara till jobbet???? för att sedan ge oss ut och äta jullunch!!!! Äta bör man annars dör man!

För att orka ska jag alvedona lite nu.

Det var den här veckan det!

Merry fuckin Christmas

Think OUTSIDE the box......

NU vet vi att han det är när han sover 1 gång om dagen som han vaknar mitt i natten och somnar inte om förrns timmar senare. När han sover 2 ggr så sover han fint hela natten! Mannen sa för månader sen att han trodde det var bäst att låta honom sova 2 ggr då det inte kändes som han riktigt klarade sig på en gång. Näpp, sa jag. DET ska räcka med 1 gång, han är ju nästan 1 1/2 år. Då SKA det räcka med 1 gång.........Säger vem? Säger "handboken" det? Ja förmodligen eftersom det är inpräntat i mig. Ni vet den där magiska handboken vi föräldar har med vad som ska och inte ska. 12 månader? Jamen då SKA det vara 12 månaders mat!!!! Samma sak med vällingen. Samma sak med ålder. Är dom 1 år, så ska dom kunna ditt och datt. Fy fan och herregud vilka krav vi föräldrar har på oss och vilka krav vi ställer på våra barn!!!!!!

Jag är dock lite bättre med nr 2 nu men med första barnet var det hemskt ibland. Det tog mycket kraft att våga tänka utanför ramarna, gå på magkänslan och inte följa alla måsten. Det värsta var nog och är fortfarande att man ständigt blir ifrågasatt. Gör ni si? Varför inte så? Det gör vi! Det SKA man göra!

Min son är 17 månader. Jag började ge honom gröt vid 4 månader, mat vid strax före 6. Han dricker fortfarande 8 månaders välling för att magen inte klarar den han "borde" dricka. Han sover fortfarande 2 ggr om dagen, för att han BEHÖVER det! Så lite outside the box har vi tänkt, jag och mannen, gått på magkänslan. Hade jag lyssnat på mannen angående sömnen så hade vi sluppit legat vaken mitt i natten inatt.

Just det, för att chocka er "boxare" lite till:) Han fick äta mcdonalds strips FÖRE 1 år ålder!!!!(fst osaltade;))

Egentligen ligger problemet hos mig. Jag hatar känslan man får bara att ständigt bli ifrågasatt och måsta förklara varför vi gör som vi gör. Till er som jag gjort samma sak ber jag om ursäkt. Vi sköter oss själva bara och dömer inte varandra. Vi försöker lära av varandra istället i form av erfarenheter och skiter i allt vad Wahlgren och Juul och allt vad dom heter säger.

Då säger vi så då!

tisdag 14 december 2010

Dag 12 - I min handväska

Vart går gränsen för handväska och hockeytrunk????

Iallafall, i denna jättebag har jag följande:

En tom apotekspåse
1 pkt ipren och 1 pkt sumatriptan
1 mössa
1 par fingervantar
1 svart benvärmare (som är min svägerskas...)
1 karta strepsils
1 Ldb lotion Guava for dry skin:)
Sminkväskan
1 penna
1 par 3-D glasögon (har inte alla det?)
1 kalender
1 Deo
1 tomt kamerafodral
Draculalöständer
1 haklapp i frotte
1 halsband
En till penna
Diadem
1 döskallearmband
2 st tuggummipkt
1 hårspänne
Ett till armband
En klocka som ska få ett nytt batteri vilket år som helst
Trosskydd
Plånbok
Kvitton och div olika papper
Hårnålar
1 tampong
1 gummisnodd
Plåster
1 näsduk

Japp, det var det. Skulle nästan klara mig på en öde ö ett tag nästan:)

Kan ju tillägga att allt detta ligger i ett och samma fack!!! Någon mer som känner igen sig i hysteriskt slita ur allt ur väskan för att hitta en enda liten sak????

Dag 11 - Mina syskon

" Många är långa och svåra att fånga, många syns inte men finns ändå".

Dom flesta syns inte, några har jag fångat men tappat längs vägen. Av 7 st har jag en kvar som jag håller så kär så kär. En andra är på väg mot mig i vinden som jag ska försöka fånga. De andra låter jag vara kvar i vinden bort från mig.

Det var mina syskon det!

måndag 13 december 2010

Alla sveriges hjältar....

hyllas nu på tv. Jag borde inte kolla med tanke på hur lätt jag har för att gråta men jag kommer nog att titta iaf. Min stora sa just: Du, mamma, jag ska nog bli hjälte när jag blir stor! Då sa jag, att det är du ju redan, min lilla hjälte! Han köpte inte det riktigt och sa bara att det faktiskt är ett väldigt viktigt jobb! Det har han ju så rätt i. Min fina lilla stora kille.

Pussen

söndag 12 december 2010

Dag 10- Det här hade jag på mig idag

kläder, tålamod och ett ganska bra humör. Till kvällen tog jag även på mig 100 miljoner kalorier i form av mcdonaldsmiddag och på det lite b and j till myset i soffan framför dexter.

lördag 11 december 2010

Dag 9 - Min tro

Jag säger som A, jag övar mig i att tro på mig själv. Annars tror jag starkt på mina barn.



Jag tror på tomten oxå och tycker verkligen att julen är den mest magiska tiden på hela året.



Hohohohoho.....

Tänk vad ett litet leende kan göra......

Mitt yrväder!!!! Aj aj aj caramba. Han gör oss tokiga. Som en orkan drar han fram och lämnar spår överallt. Allt ska öppnas, stängas, plockas upp, plockas ner, gömmas, hittas, undersöka, kastas....u name it. HAN är precis överallt. Går det att klättra upp ja då är han där. Farligt? Javisst, det blir mer spännande så. Säger mamma och pappa NEJ, då blir det ännu mer spännande. Ordet NEJ har lixom oftast inte fastnat. Ibland gör det det och då blir han så förbannad så han kastar sig på golvet, skriker, slår, ja helt jävla skogstokigt förbannad blir han....och gråter så klart.

Till alla er föräldrar vars barn jag har kollat snett på genom åren och väst: Skitunge till vill jag säga: Förlåt! Jag har nu förstått att det inte alltid är vi föräldrar som bär ansvar över våra änglars beteende. Mitt första barn har alltid varit en liten ängel, lätt att ha att göra med och framför allt att ha med sig. Jag vet annorlunda nu med mitt andra barn. Han är absolut raka motsatsen och ibland undrar jag om han egentligen tillhör trollen.

Helt galen blir man ofta här hemma MEN mitt upp i allt detta, när man hittar honom sittandes uppe på storebrorsans skrivbord mitt bland alla ihopbyggda legodelar, med huvudet på buzz lightyear i handen, med det där busleendet i hela ansiktet DÅ kan man inte göra annat än att skratt. Sötare finns nog inte i just denna stunden. Då är vi tillbaka på dom där ögonblicken som vi ska ta till vara på. Dom som ger oss styrka att neja och plocka vidare efter orkanen som snart sveper vidare.

fredag 10 december 2010

Dag 8 - Ett ögonblick

Ögonblick kommer och går. Ibland är dom stora ibland små. Sorgliga, lyckliga, roliga, knasiga ja allt du kan tänka dig. Ibland kan ett leende av en främmande människa vara ett ögonblick som blir avgörande för olika situationer. Stanna upp och lev i nuet och fånga alla ögonblick som du bara kan. Det är alla såna samlade som vi minns och samlar kraft i när det blåser kallt.

Jag har sagt det förut och säger det igen: Carpe diem, fånga dagen. Ett ögonblick, just här, just nu!

torsdag 9 december 2010


Dag 7 - Min bästa vän

Så olika men ändå så lika.

I 12 år har hon funnits vid min sida i alla väder. Sorg, lycka, vardag. Oavsett vad som händer så finns hon där.

Jag minns för några år sedan när jag blev dålig av en medicin då hon skjutsade in mig till danderyd runt midnatt, satt sen med mig i ett akutrum hela natten ända fram tills klockan 7 på morgonen då jag blev frisläppt. Hon skjutsade hem mig och for sen till jobbet!!!!! Det är kärlek för mig och jag skulle gjort samma sak för henne.

Min bästa vän är kärlek. Hon är trygghet. Hon är lycka. Ibland gör vi varandra galna för att vi är så lika men ändå så olika. Det är också kärlek. Ingen känner mig som hon gör, på gott och på ont.

Du vet hur mycket du betyder för mig. Det finns ingenting i denna värld som kan ändra på det. Jag älskar dig och ser fram emot 12 år till tillsammans....minst.........

Carpe diem, vännen min!

Smärta är...

när ens barn är jättesjukt, snorig och med en hosta som inte är av denna världen och man kan som mamma inte göra ett skit! Öroninflammation i ena örat så han går på alvedon och har gjort i flera dagar nu. Vi vill inte behandla med penicillin då vi tror att det gör mer skada än nytta. Själva smärtan verkar har gett med sig, det är hostan som är värst. I måndags lät han som en skällande hund när han hostade. Vi fick luftrörsvidgande som han ska andas in genom en mask som man sätter för munnen??????? Jo eller hur. Snacka om övergrepp på barn. Läkarn sa att det brukar funka bra att ge dom men hon har inte provat med vår lilla. Han gör inget som han själv inte vill. Envis som en åsna!!! Iaf att bara se och höra att han mår piss och inte kunna göra gör verkligen ont i mammahjärtat:(

Bli frisk nu mitt lilla hjärtegull! Kärlek!

onsdag 8 december 2010

Hur tänkte jag då?

Imorse när jag gick ut och varken hade mössa eller vantar och det var minus 12 grader?

Dag 6 - Min dag

Vaknade första gången vid 4, gick upp och gjorde välling till liten, sov sen vidare till 7. Upp, äta frukost, göra iordning mig och stor sen lämna skolan och sen vidare till jobbet. Idag var jag själv, chefen var hos kund så lunchen var trist och blev en korv på statoil då jag passade på att tanka. Jobba lite till sen till täby på samtal. Vidare till täby c och provade underkläder och fick en spark i häcken av att se mig själv i provrummet....bakifrån. Usch tänkte jag och beslutade mig för att bli smal igen:) På väg hem i bilen kom migränen och lagom hemma däckade jag i sängen med piller och kallgrejen på huvet. Nån timme senare fick jag mat sen lägga barn och nu sitter jag här och summerar dagen och tänker: Fan vilken trist dag!!!

........

tisdag 7 december 2010

Dag 5 - What is love?

Detta är svårt! Kärlek är känslor. Jag har mycket känslor i mig och älskar mycket. Min familj, mina vänner, mig själv. Jag älskar känslan jag får av att göra vissa saker. Musik är kärlek för mig lixom att se en bra film som får mig att känna. Känslor är kärlek. Va svammligt det blev. Störst av allt är kärleken till mina barn. Den är så naturlig. Den behöver aldrig jobbas på, den bara finns. Kravlöst. Kärleken till mina barn gör mig lycklig och varm.

Jag trodde jag hade svar på den här frågan men inser att jag inte alls har ett fyndigt kort svar:)

Störst av allt är kärleken. Den är så stor så att den inte ryms i ord. Jag suger på ordet ett tag till........KÄRLEK.......

För mig är det viktigt att människor runt omkring mig visar känslor. Vågar öppna sig, visa sig sårbara precis som jag. Människor med fin yta och som aldrig visar sitt sanna inre är inget för mig. Att inte visa känslor är okärlek och det blir ingen glad av.

måndag 6 december 2010

Dag 4 - Det här åt jag idag

Migränpiller

Grönt te, fullkorsbröd, skinka ost och gurka

Kaffe, kardemummaskorpa

Tacobar - nacho de luxe, fanta

..........hm vilken inte nyttig dag idag........

Den avslutas nog med mera te och en macka.....kanske en mörk chokladbit men det är ju nästan nyttigt ju:)

söndag 5 december 2010

Dag 3 - Mina föräldrar

Ja, vad ska man säga om dom? Tacksam för att dom skaffade mig men känner inte någon tacksamhetsskuld direkt. Med risk för att låta bitter så ska jag inte säga så mycket om mina föräldrar. Man väljer inte sina föräldrar från start men man kan senare i livet välja att inte ha dom vilket jag gjort för längesen.

Jag ska istället vara en så bra förälder jag bara kan till mina små änglar. Jag ska finnas där i alla väder. Ställa upp och stötta. Ge kärlek och råd så mycket dom vill. Det är ju min uppgift som förälder att hjälpa mina barn till ett bra liv så att dom växer upp och blir bra människor helt enkelt. Faktiskt min jäkla skyldighet.

Tänk om mina föräldrar skulle tänkt som jag...............................................

Han var grym!

Skulle bara säga det!

lördag 4 december 2010

Stor dag imorgon.....

Uppträdande på den lokala teatern för stor och hans breakdancepolare. Mäkta stolt mamma har fått en sneakpeak idag under repetitionerna. Att han bara gått en halv termin och ändå vågar ställa upp tycker jag är grymt. Nog mammas dansgener som gått i arv:) Vad mer kan jag säga, han är grym:))))

Amore my love, amore

Dag 2 - Min första kärlek

Då hade jag just börjat i första klass. Han gick i trean. Han var inte ett dugg intresserad av mig MEN han lixom jag samlade på klistermärken vilket han såklart utnyttjade. Jag brukade få sitta brevid honom OM jag gav honom något utvalt klistermärke!!!!!! Oj va kär jag var!!!! Min samling tog slut rätt snabbt men det var det värt varje gång jag fick sitta brevid. Det var kärlek på hög nivå det;)

Vi blev aldrig något par på riktigt och vad han gör idag har jag ingen aning om.

Another level?

17 månader och vägrar sova! Är det nåt välkänt fenomen???

Denna lilla har gett oss mycket jobb vill jag lova ända sedan start. Hans vilja är värre än 100 envisa åsnor. Sömnen är dock en sådan grej som ändå funkat sen han var pyttis. Han sover i egen säng, somnar själv och har gjort sen han var runt 2 månader till nu......... Jo han somnar själv och sover i sin säng MEN senaste tiden har han som inatt vaknat sent på kvällen eller mitt i natten och somnar inte om!!!!! Eller jo han somnar om men efter 2-3 timmar och 1 eller 2 vällingflaskor senare. Vad fan gör man????? Kanske ska "buffa" honom medvetslös a´la anna wahlgren style? Jag hoppas det är övergående för det är riktigt drygt!!!!!!!

Tips tas mer än gärna emot!!!!!

fredag 3 december 2010

Dag 1 - This is who I am

Lite trasig, knasig men med ett hjärta fullt av kärlek.....

För mig , mina barn, mina kära och nära.

Tydligen så är jag 32 år men känner mig som 20. Fick visa leg på bolaget häromveckan när jag handlade starkglögg???? som inte ens var till mig själv eftersom jag inte dricker alkohol alls. Mitt sjukt stora leende på väg ut vidare i centrum tvingade mig att ringa mannen för om jag pratade i telefon behövde inte folk undra om jag var sinnesjuk med ett galet smile;) Åldersnojja? Ja absolut! Rädd för att dö för att man blir äldre? Ja så är det nog. Finns mycket jag är rädd för: Mörker, Onda människor, Sjukdomar, Spindlar, Ormar.....ja sånt som de flesta andra funderar på.

Jag har 2 barn, bor i ett kanske lite för litet hus med för mycket fix för vad jag/vi egentligen klarar av MEN vi vill inte bo i lägenhet. Friheten med hus är oslagbar. Drömmen är att få bygga ett nytt hus en liten bit därifrån vi bor nu. Kanske om några år när ekonomin ser bättre ut.

Bor i Vallentuna där jag bott i hela mitt liv förutom mina 3 första år då jag bodde i Täby där jag oxå är född. Kanske är jag född i Täby centrum?.....Det skulle förklara en del........ Jag jobbar som redovisningsassistent. Ett yrke som jag lixom halkade in på bara. Kul med mycket att lära. Jobbar i en liten firma, jag och min chef, det är vi lixom. Hon är super och jag trivs men saknar den sociala biten. Har tidigare jobbat i butik, reception etc och saknar den kontakten man får med andra människor. Jag älskar att prata, är väldigt social och för det mesta glad och kanske lite sprallig....lite för ibland. Jag har stora drömmar om allt och ingenting. Drömmer om andra yrken men det är inget jag avslöjar här:)

Några moln jag har i mitt liv är:

Min migrän som jag haft sedan tidiga tonåren och den är det största molnet. Den är och har varit otroligt handikappande för mig hela mitt liv. Skolår lixom arbetsliv har varit svårt. Det är först nu som jag börjar få lite kontroll men den stjäl fortfarande mycket tid. Dock så har jag blivit tvungen att bita ihop mer sen jag fick barn än tidigare, på gott och på ont. Jobbar halvtid nu efter lååååång heltidssjukskrivning. Kämpar vidare.......

Ett annat moln är att jag har en otroligt dysfunktionell familj. Mina föräldar har jag knappt någon kontakt med och mina 7 halvsyskon har jag bara kontakt med ett par av. Mycket konflikter och egensinniga människor som bara får mig att må dåligt. Min mormor som ännu är i livet dock 89 år gammal är alldeles normal och henne älskar jag otroligt mycket.

Jag har senaste året kämpat mot panikångest som kommer då och då. Det är fruktansvärt och har man inte haft panikångest så fattar man inte hur hemskt det är. Man dör när det kommer.....tror man. Kort och gott!

Jag har mycket sol i livet oxå. De största två är mina barn såklart. Jag är en obotlig gottegris helst choklad. Älskar mat bara jag slipper laga. Musik, dans, blogga, shoppa, fika är några saker jag gör som gör mig glad. Te är gott oxå, helst på kvällen i soffan framför tv;n. Ikea är kul att åka till. Det ska jag göra imorrn.

Min blogg är väldigt personlig ibland så jag tror att de få som läser ändå har en ganska klar bild om hur jag är. Att hålla en kort presentation av mig själv är inte riktigt jag;) Men nu ska jag sluta iaf.....på återseende!

torsdag 2 december 2010

Nu kör jag oxå......

Nu har jag 2 vänner som kör denna presentation av sig själva, nu senast A. Jättekul att läsa tycker jag så för mina 3 läsare ska även jag avslöja lite om mig själv på ett lite annorlunda sätt.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag05 – Vad är kärlek?
Dag06 – Min dag
Dag07 – Min bästa vän
Dag08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag11 – Mina syskon
Dag12 – I min handväska
Dag13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Nu tar jag helg...

har lixom gjort mitt för denna vecka känner jag. Helgen bjuder på dansuppvisning på söndag. Stor har uppvisning i breakdance:) Ska bli fantastiskt spännande och kul. Extra kul är att få dela denna upplevelse med storkusinerna med familj:) Sedan blir det middag med A och D som även var här i söndags och åt och fikade. Jättemysigt.

Imorgon ska vi till ikea och inhandla lite klädförvaring. Blir helt galen av alla kläder som ligger och skräpar överallt. Kläder kläder kläder aahhhhhhh blir tokig!!!!!!!

Ha ha fast apropå kläder så köpte jag en ny vinterjacka igår eller faktiskt en begagnad. En assnygg didrikson jacka, lite brungrön. I löv helt enkelt. Det var lixom ett sånt moment där jag tog den på och bara aahhhhhhh den måste jag ha......och så blev det! 800 kr fattigare men det var det klart värt för att få häcken lite varmare i denna rysskyla, hualigen. Det är ju ingen hejd. Igårkväll var det 17 minus här.........Inte kul. Hoppas det vänder snart.

Nu ska jag ta en dusch, göra lite te och krypa upp i soffan och bara mysa. Tänka på att helgen är här och bara njuta.