måndag 29 november 2010

En liten undran......

Ni som följer Desperate.........Är det inte lite konstigt att Susan som nu är fattig FORTFARANDE har kvar sin sprillans nya volvo XC90??????? Mat har hon inte råd med knappt men åka flott DET har hon råd med???????

söndag 28 november 2010

Grattis på dopdagen min lilla fina!

Alldeles nyvaken:) Han är som han i snobben som har snuttefilten, Linus tror jag han heter. Denna filt släpas runt en del. Min fina söta:) Idag ska vi vara extra gudalika och tända dopljus och äta ännu mera tårta:) (en dopdag är helt klart ett gott skäl att få äta tårta på om inte annat;))

Puh....

Så var kalas i dagarna 3 avklarade! Nu är han nog 6 år riktigt ordentligt tror jag. Idag blir en lugn dag hemma med en fikastund med härliga vänner som kommer på besök. From imorgon blir det nyttiga veckan igen:) dvs inget snask, glass, läsk eller fikabröd. Denna vecka som varit har varit helt sjukt onyttig så nu är det skärpning på riktigt.

Lite kaffe på det då:)

onsdag 24 november 2010

Grattis min älskling

För 6 år sedan låg jag hemma och hade värkar och gjorde mig redo att föda världens finaste kille. När han kl 22.56 kom till oss var jag lycklig och utmattad. Denna lilla kille förändrade mitt liv och jag är så oerhört glad över att få ha honom hos mig varje dag. Detta är kärlek i dess sanna form.

Jag älskar dig och hoppas att du får en helt underbar födelsedag. Puss min älskling!

Beauty by Donya



Som kontrast till tidigare inlägg:) Dessa fina gör att jag inte kan visa mina fingrar. Det passar inte riktigt in på 1700-talet:)
Första gången jag gjorde blev dom vita med lite glitter i och nu är dom rosa. Så fantastiskt fina. Tjejen som gjort dessa fina är Donya på Salong Orkidé i Vallentuna. Jag har gjort mina naglar på massa olika ställen under åren men jag måste säga att denna tjej absolut gjort dom finaste. Hon är superduktig och noggrann och dessutom jättetrevlig OCH har ett bra pris. Hon tycker att ALLA ska ha råd att göra fina naglar och det tycker jag oxå....i like helt enkelt! Så fiiiiina rosa:):):)




Pietist a´la 1790....

Låååång väntan för kanske 50 minuters filmning. Satt från 3 till 6. Dock så fanns det fika så det gick ingen nöd på mig. Så här kanske jag skulle ha sett ut för några år sedan, närmre bestämt 1790. Att jag ser ihoptryckt och tjock ut beror på att 2 kjolar väger typ 10 kilo och dom är uppdragna under bysten. Jag kände mig som en dvärg. Att jag dessutom har en hätta som ser ut som jag har två hundöron gjorde inte saken bättre. Att jag ens lägger ut en bild här är nästan obegripligt;) Jag kände mig allt annat än snygg om man säger så, ha ha ha men kul var det. Ska in imorgon oxå och vara med på ett bröllop. Hörde någon som hört att vi ska till skansen och filma i någon gammal kyrka där. Skoj skoj. Återkommer om det:)

Ett litet eller ganska stort MEN är att jag hela tiden måste gömma mina händer eller snarare fingrar:( Se nästa inlägg!

måndag 22 november 2010

Grattis på födelsedagen!

Ännu en liten skatt till familjen Rehn. Stort GRATTIS till er och en nya lilla skatt som kom idag. En fin liten kille. Vi längtar tills vi får träffa er och den nya familjemedlemmen. Kanske på fika i ert nya fina slott:) Kram på er!

Å en till....



Sååååå skön!

Låten i min hjärna just nu......



Så jävla bra. Bara så helt enkelt!

Anno 1790

Svt:s nya storsatsning. Ny serie som kommer att börja gå nästa höst. Där ska jag vara med:) Som statist. Imorgon ska jag på mitt livs första inspelning iklädd 1700-tals kläder. En kristen kvinna, japp det är jag det:) Jag har ingen aning om någonting och det ska bli fantastiskt kul! Ska även vara med på torsdag och då är det en bröllopsscen som ska spelas in och jag ska vara gäst på bröllopet. Mer än så vet jag inte. Så jäkla kul iallafall. Kanske en av mina drömmar snart kommer att gå i uppfyllelse;) Förmodligen kommer jag inte ens att synas i bild men att få vara med på en riktig inspelning gör det hela sååå värt det iallafall:)

I övrigt är veckan intensiv.

*Idag: har jag jobbat sen simmat med bästa L, sen storhandlat.

*Imorgon: är det jobb, leta födelsedagspresent till stor som fyller 6 på onsdag, in till svt sedan vidare därifrån till dansen.

* Onsdag: är det födelsedag för världens bästa stor med bästaste kusinerna och farmor och farfar som kommer och grattar. Fix och trix inför det. Spanskan får jag hoppa över:(

* Torsdag är det svt och statist igen. Simma måste jag hinna med.

* Fredag: fix inför maskeradkalas på kvällen med 10 ungar, pizza, tårta, godis och bus:)

* Lördag: Släktkalas!

* Söndag: Ska jag snorta kokain, ta valium, röka på you name it för att coola ner mitt stressadrenalin som jag haft hela veckan. Å nej, jag har inte ett dugg koll på vad olika droger gör med en så jag kanske bara ska sova istället:)

Som sagt intensiv vecka som med största säkerhet kommer att försvåras av ihållande migrän. Welcome to my world!

Papper......

Mitt jobb består av papper. Högar med papper. Papper papper papper.......... Vet ni att papper luktar olika beroende på vart det kommer ifrån? Det lixom suger upp dofter från ens hem på ngt sätt. De flesta luktar inte nåt men en del luktar illa. På riktigt, riktigt illa. Ibland blir jag illamående av doften.Matos kanske cigrettrök, vad vet jag. Äckligt luktar dom ibland och då vill jag inte vara med. Då är det bara äckligt med papper. Riktigt äckligt!!!!!!!!

söndag 21 november 2010

Händige Manny

Det är en liten kille med blåa jeans, grön t-shirt och orangevit truckerkeps och han kan lixom allt. En liten alltiallo man ringer om man behöver hjälp. Snickeri, el, you name it, Manny fixar. Dessutom har har pratande verktyg som lixom talar om ifall dom fixar det eller inte. Dom pratar även svengelska. Kan det bli bättre än så?:) Undrar om han håller kurser? Det skulle vara skitbra, skickar mannen på en sådan osså vips kan vi säga bye till alla hantverkare. DET skulle göra min dag:)

Just det, han sjunger oxå. Lixom lite pricken över i:et:)

Japp, go Manny go!!!

torsdag 18 november 2010

Denna vecka har jag......

jobbat
dansat
simmat
...................

ungefär så då....

måndag 15 november 2010

Dagens: Är detta på riktigt?

Ung och bortskämd???? Snarare Ung och helt jävla dum i huvet!!!!!

Deras föräldrar måste sitta och känna sig stolta över vad dom har presterat. Så stolta så dom vill visa heeeeela sverige sina underverk!!!! Helt fantastiskt!

Det där med två.....

Alla goda ting är 2...eller är det 3 eller 4? Satt och fikade idag i täby medans jag väntade på att mina glasögon skulle bli lagade som liten böjde sönder igår:( Jag insåg efter en stund att jag stack ut. Jag var själv och alla andra var just två. Blandade åldrar dock gemensamt att alla var just två i sällskap. Är det så vi är skapta? Varför säger man då att ensam är stark?

Sitter och lyssnar på sorlet runt om mig och hör efter en stund att dom allra flesta av dom jag hör sitter och pratar om andra. Två och två sitter dom och fikar och pratar om andra. Lika där att oavsett ålder så är det detsamma. Fascinerande tycker jag.

För några år sedan kunde jag absolut inte gå och fika själv. Jag kände mig ensam då. Tänkte att dom som såg mig sitta ensam tänkte att det var synd om mig för att jag måste fika ensam. Ensam ensam ensam. Det vill ju ingen vara så därför fikade jag bara med sällskap. Det är ju roligast men att fika själv kan oxå vara trevligt ibland. Som idag, bara jag och mina egna funderingar. Det där med två:)

Är det lika tabu att lyssna på andra som pratar som det är att läsa tidningen över axeln på någon annan på bussen? Jag menar, öronen kan man ju inte stänga av? Eller jo, vissa har den gåvan men inte jag. Min man kan det. Otroligt irriterande tycker jag eftersom jag pratar ganska mycket och blir frustrerad när man inte har lyssnat för då måste jag ta om allt babbel igen;)

Iallafall det där med två. Föds vi sådana eller är det något vi växer in i? Att vi ska vara tillsammans i tvåsamheten? Två barn är det "normala". Tre, då sticker vi ut för att inte tala om vi endast har 1 barn. Det är ju helt galet. Att hålla handen och gå två och två i skolan på väg på utflykt. I bussen är sätena detsamma. Ett par är två, blir det fler blir det pannkaka och dessutom olagligt (iaf om man gifter sig)

Jag skulle nog vilja säga att " two is the magic number", inte tre.......

torsdag 11 november 2010

Faktiskt....

så har jag simmat 1,3 km denna vecka:) Det känns fint! Nu förtjänar jag gott te med god macka i soffan framför desperate:)

Hur går det med nyttiga, tråkiga veckan då? Jo tack, det går bra. Ingen glass, läsk, inget godis eller fikabröd eller annat smaskigt. Inte ens en endaste liten smula. Jäklar va jag e bra!!!!

Tack och hej, leverpastej!

onsdag 10 november 2010

Spring spring spring spring spring.......

in i sovrummet, kämpar upp i stora sängen, lägger sig i 2 sek, hinner få en puss, upp igen, ner från sängen, spring spring spring spring spring vidare ut i vardagsrummet....åsso samma sak igen....igen.....igen.......Det är sååå kul och göra samma sak 7 gånger.......

Om jag hade bara hälften av engergin som min lilla buskille har så skulle jag se helt annorlunda ut än vad jag gör nu:) Va fint det skulle vara....och billigt:)..........

tisdag 9 november 2010

Just nu.....

* skulle jag vilja sitta i stugan på Åland och bara mysa

* tycker jag att det är rätt larvigt med att inte äta glass

* önskar jag att julen skulle vara om en vecka och inte om 45 dagar

* skulle jag vilja att min mage inte var så jävla fladdrig

* skulle jag vilja att det blev lördag så jag kunde äta Mr Ben and his friend.....

* tänker jag att jag ska sluta skriva för jag låter helt jävla schizofren.......

Jag går och gör te istället nu.......trallallallala.......

Nu kanske ni tänker att

men snälla, har hon inget roligare att skriva om och JO det har jag MEN jag orkar inte;) Men jag ska väl nämna att nyttiga veckan dvs inget snask, fikabröd, glass eller läsk går väldigt bra:) trots att Mr Ben and Jerry ligger i frysen och väntar på mig. Jag hör den ropa ibland men den får vänta till lördag! Jag simmade igår, 26 längder eller 13 som jag sa fast då räknade jag fram och tillbaka en längd lixom men när J sa 26 så lät ju det mycket längre så jag säger det då istället;) Sträckan är ju dock densamma.

Helgen var mycket migrän men lördagen var vi hos släkt och fick god mat och firade födelsedag. Kvällen tillbringades nere i bowlinghallen med svägerskan och N. Nightbowl i 3 timmar till ett mycket bra pris. Jag ÄLSKAR att bowla även om jag är väldigt ojämn men iaf så vann jag som vanligt;) he he he men oavsett så är det så kul iaf. Dagen efter var mindre kul då jag vaknade efter att endast ha sovit 3 timmar med världens jävla migrän. Tack o lov så gick mannen upp så jag fick någon timme till iaf. Han är nämligen förkyld och mådde apa han med. Dagen gick i ett väldigt lugnt tempo. Typ pyjamastempo fram till lunch eller så.

Nu ska jag gå in och fråga liten varför han står och ropar på mig när klockan är halv 10????? Han säger inte mycket den mannen men mamma kan han:)

Hejå

Vi kan pausa nu.........

bara såhär....................................................................................mitt iallt så kan vi pausa.......................oj igen.............................och mitt i bolibompa skulle vi äta, då tryckte stor paus på kontrollen och vi kunde lugnt sätta oss att äta för att sedan kolla på Jonas Leksell och hans skägg;)

Thank you ROBERT!

lördag 6 november 2010

Stort tack till Regeringen ännu en gång......

Jag gillar verkligen er hårda politik som går ut på att fortsätta sparka på dom som ligger ner!

Siffrorna på antalet sjukskrivna fortsätter sjunka och har aldrig varit så här låga. GRATTIS! Dock så undrar jag varför siffran för antal som istället hamnat på socialbidrag aldrig publiceras??????? Tack och lov så är jag inte där......ännu iaf!

Mitt problem just nu är nya regler gällande mediciner. Min medicin, Imigran som den heter kan ej längre fås i tablform i högkostnadsskyddet dvs till reducerat pris pga att detta kostar samhället för mkt pengar. Nu istället får man billiga kopior som påstås ha samma effekt men i mitt fall stämmer inte det. Om jag vill fortsätta med mitt Imigran i tablform som funkat bäst på mig så måste jag vackert betala 1000 kr för varje pkt tabl som jag hämtar ut. 1 pkt innehåller 18 st tabl som jag tyvärr lätt förbrukar på en månad:( Sedan ett par veckor tillbaka så kör jag med kopior vilket innebär att jag i stort sett haft konstant migrän sen just ett par veckor tillbaka. Ofta verkar inte medicinen direkt vilket innebär en till dos. Funkar den blir jag glad, funkar den inte så får jag fortsätta hålla på.

I det långa loppet blir det nog dyrare för samhället om fler som jag istället måste dubbla dosen medicin sen tidigare för att kopiaskräpet faktiskt inte har samma effekt. I mitt fall förutom att dom ofta inte ens har effekt, när dom väl har det så sitter den i hälften av tiden?????

Jag är för att få ut fler sjuka i samhället i arbete. Jag kom ut i jobb igen innan utkastningen från försäkringskassan, tack o lov. Efter många år så har jag mot alla odds lyckats få en fast anställning på 50% vilket jag är oerhört glad över. Den andra halvan är osäker. Jag väntar besked från fk om sjukpenning på den andra halvan men troligtvis kommer jag inte att få någon pga jävligt hårda nya regler. Vad jag gör då vet jag inte. Den dagen den sorgen. Iaf så har dom allra flesta något att bidra med MEN man måste även acceptera att förmågan inte alltid är 100%. När den inte är det så tycker jag att man ska kunna få hjälp med resten. Like it or not MEN vi har ett sådant system här i Sverige. Dock så funkar det kasst just nu.

Fungerande medicin till sjuka är något som hela samhället tjänar på. Det gör att såna som jag faktiskt kan arbeta. Att snåla gör bara skit av allting. Det gör oss sjuka mer sjuka igen och kanske leder till att vi inte kan jobba. DÅ blir vi parasiter på riktigt som tvingas leva på samhället och det sticker hårt i mångas ögon. Att det är värst för oss pratas inte om. Jag vill inte hamna där igen men hur fan ska jag ha råd med 1000 kr i månaden kanske ibland mer??????

Jag hoppas på att fler känner som jag. Jag hoppas på att detta blir uppmärksammat och att politikerna inser att dom är åt helvete ute och cyklar! Jag hoppas.......

fredag 5 november 2010

RÖR INTE MIN JUL!!!!!

Som vuxen hamnar man ofta i "vuxna diskussioner" om ditten och datten. En återkommande varje år för mig är denna om julklappars vara eller icke vara. Typ att " i år skippar vi till varandra och koncentrerar oss på barnen" Ofta kommer denna från svärmor;) MEN jag vill INTE sluta köpa julklappar!!!!! Jag tycker om att köpa OCH självklart att få!!!!!! Till mina nära och kära men jag sätter gränsen vid släkt som man inte träffar trots att dom har barn. Dom jag träffar vill jag gärna köpa ngt till. Till mannen och ev fler som tänker ta upp detta ämne.....NEJ, jag vill inte, tänker inte sluta att byta klappar med er!!!! Punkt slut!

Julen handlar inte om julklappar såklart men det är ändå en stor del. JO det är det. Sluta vara så förnuftiga och tänka stort. Vår jul handlar om värme, mys, kärlek, mat OCH julklappar!!!! Thats it! Så please, leave the julklapps ifred, jag ber er:)

Ville bara säga det!

GOD JUL om exakt 49 dagar:)))))

torsdag 4 november 2010

Just nu.....

har jag panik över detta:

- att dagarna springer iväg och jag pratar om att simma varje dag.....

- att jag shoppar alldeles för mkt.....(tc idag.....)

- att jag har migrän typ varje dag.

- att jag idag slogs av att jag ser gravid ut i spegeln......

Det mesta kan jag påverka men jag har lixom inte nått gränsen ännu...tydligen.......inte........

imorgon kanske.......imorgon......

måndag 1 november 2010

Trött....

liten vakna 5 imorse! Räknas det som sovmorgon då han vaknade halv 5 igår? Håller trenden i sig så vaknar han halv 6 imorgon! Jag har inte riktigt vaknat ännu.....trots att dagen varit intensiv med möte med ergonom på jobbet, möte hos ny husläkare mm. En alltid intensiv em med den lille;) Nu snart bio i täbban med E och L. Myyyys!!!! Undrar hur höga oddsen är för att jag inte ska somna på bion? - GÖÖÖR det du mamma, sa stor:) Ha ha ja, jag tror jag GÖÖÖR det du;) Gonatt min skatt!